reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Nasza waga, wymiary w ciąży......i po ciąży:))

reklama
kobietki ja w ciazy przytylam 20 kg opychalam sie bylam zalamana a teraz 9miesiecy po wchodze na wage z usmiechem moje 50kg heheh a wiec wrucilam do starej wagi:):tak:

a u mnie nadal waga ani drgnie, nadal 52 kg, mąż twierdzi, ze to oznacza że chudne bo macica się powiększa, brzuszek już trochę też, a na wadze nadal tyle samo:-:)-:)-(

Ja tam nigdy szczypiorkiem nie byłam, w cycku mam w tej chwili 104 na wysokości pępka 90cm
Ale wagą się cieszę, z Michałem już na tym etapie miałam 7 kg na plusie a teraz (po ciężkiej czwartkowej nocy) mam niecały kilogram do przodu i waga stoi, jak dobrze pójdzie to na 10kg się skończy ale bym chciała:-) bo te 10 kg właśnie w szpitalu zostawiłam a później się bujałam z reszta kilogramów a było ich prawie 20 jeszcze :-)
Teraz ważę 72kg z Michasiem na tym etapie ważyłam 82 a w dniu porodu prawie 100 ;-)

Ja ma nadzieję, że do końca ciąży kg będą mi szły tylko w brzuszek (tak jak do tej pory w sumie) i że po porodzie brzusio zniknie raz dwa :-). Niestety nie potrafię się zmobilizować do regularnych ćwiczeń :zawstydzona/y:. Jestem typem leniwca :zawstydzona/y:.

ja to na razie mam duże szanse że nawet 10 kg nie osiągnę jak tak dalej pójdzie, tylko nie wiem skąd to się bierze, już nie wymiotuje, jem jak jadłam (nigdy nie jadłam jakoś specjalnie dużo, ale normę trzymam):-( zaczynam się już tym niepokoić, w piątek zapytam doktórki co o tym sądzi

mój M się śmieje ze jestem jak brazylijskie modelki, które specjalnie zachodzą w ciąże żeby schudnąć i idą na cesarkę w 32 tygodniu ciąży, scarry:szok::szok::szok:

reklama
Jezu skąd on wziął ten tekst o brazylijskich modelkach? Boże aż ciarki lecą po grzbiecie!
a ja mam spore szanse że 10 na pewno przeskoczę jak i nie dwie dychy :-D a pawiki cały czas mi się zdarzają tylko, że nie zmniejsza mi to przyrostu

Do góry