reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Nasza waga, wymiary w ciąży......i po ciąży:))

ja wczoraj zlapalam potwornego dola z powodu mojego otluszczenia (bo szybciej mi rosna opony niz ciazowy brzuszek) :-( na szczescie moj chlop mi jakos pomogl sie z tego otrzasnac.. ale i tak wiedze ze dnia na dzien jestem coraz wieksza. Jem jak smok, juz mi glupio w pracy bo caly czas ruszam szczeka, ale nie moge inaczej bo zaraz mi sie zbiera na mdlosci :no:
Waze juz prawie 55kg (moze i ktos powie ze to malo, ale tluszcz jest przeciez lekki) i postanowilam sobie ze nie moge przekroczyc 70 kg ale zobaczymy. Wszyscy w pracy mnie pocieszaja ze szybko schudne bo jestem niby typem sportowca (aha, tak jasne :baffled:) ale ja wiem ze to bedzie wymagalo ode mnie ogromu pracy.
No chyba ze dzidzia tak mi da w kosc ze samo bieganie przy niej mnie wysuszy :happy:

reklama
U mnie 3 kg na plusie. Jak na mnie to nie najgorzej. Z małą miałam na tym etapie jakieś 6 na plusie.

MUMINKA !!!
Niczym sie nie przejmuj!!! Waga teraz w gore , ale po ciązy w dół :-)
Jak mało ważyłaś przed ciążą to normalne, że przybierasz na wadze. Podobno to zdrowo dla dziecka, jak sie malo wazyło.
Zaczniesz karmic piersia i zobaczysz jak waga szybko pójdzie w dół. No i letnie spacerki z dzidzia tez pomoga zrzucic zbedne kg.
Moze Cię pociesze. Moja kolezanka, ktora zawsze byla chuda w ciazy przytyla 32kg!! Przed ciaza wazyła 52kg, a po ciazy w 3msc. zrzucila do 50kg.

Trzymaj sie !!! :-)

dzieki stopi69 za slowa otuchy. Tez slyszlam o tej wadze, dlatego staram sie tym pocieszyc, ale tak to juz z nami babami bywa ze przejmujemy sie wygladem. Jak sie caly czas nosilo rozmiar 34 a teraz w tak krotkim czsie tylek mi urosl do 38 to widac i czuc roznice. Ale oczywiscie nie zamierzam sie glodzic (co - czytalam artykul - jest praktykowane przez niektore dziewczyny :szok:). Teraz maluszek jest najwazniejszy, potem mam nadzieje uda mi sie wziac za siebie.

u mnie jak na razie 1,5 kg na plusie też mi się wydaje że to sporo jak na ten czas
bo w 2 ciąży przytyłam tylko 6,5 kg a teraz 16 tydzień ciąży i już 1,5kg do przodu

a jeśli chodzi o szczupłe dziewczyny takie jak ty muminka
to wzrost wagi będzie większy niż u tęższych mamusiek bo musisz uzbierać troszkę tkanki tłuszczowej (której u ciebie brak)

ja w pierwszej ciąży ważyłam też 53kg i przytyłam 24 kg przez całą ciążę nie powiem że się czułam komfortowo z taką wagą no ale cóż taka natura :tak:

Ja póki co dobijam do 2 kg na plus... nie wiem czy to mało czy dużo jak na ten moment, okaże sie w ostatecznym rozrachunku jak zobacze ile bedzie total:-D
Póki co jem kiedy mi sie chce, nie głodzę się, choć nie mogę przyznać że mam jakiś specjalny wilczy apetyt....

U mnie powoli waga się odbija po spadku. Do wagi wyjściowej brakuje mi tylko3,5 kg:-)
Jak się ostatnio okazało synek jest większy o tydzień niż wynika z OM, więc to juz końcówka 19tc. Rośnie tylko brzuszek

Ja póki co mam 2/3 kg na plusie, a jest dzisiaj 19t1dc, natomiast piersi z małego C wskoczyły mi na b.duże D, kupiłam sobie dwa staniki D i są już za małe :/ mam nadzieje, ze wiecej nie urosna, bo mimo codziennego smarowania juz mam rozstepy :-( a co dalej ...

U mnie wcześniej waga praktycznie stała. Teraz zaczynam przybierać.

Przed ciążą waga wahała się w granicach 49 - 50 kg.
W 7 tyg ciąży miałam ok. 52 kg.
Teraz w 19 tyg 54,5-55,0 kg. 54,5 kg - miałam wczoraj, a dziś już 0,5 kg więcej) :szok:.

reklama
Chyba musze przestac wchodzic w ten temat, bo tylko sie doluje. Ja juz mam 10 kg do przodu :szok: i wiem, ze bedzie o wiele wiecej. Czytajac o Was chudzinach od razu ide do lodowki.... bo od dziecka jadlam za Janka, za Szarika, za Gustlika.... bo oni tam biedni w okopach... a teraz jem za mamusieM, za Alicje, za EffcieF, za calle, za Ruda, za muminke itd.......................

Do góry