reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

NASZ przyrost WAGI;]

Marciątko, bo to sa własnie te dobre rady. Wszyscy w około zawsze "najlepiej" wiedzą. Nie zamartwiaj się niepotrzebnie. Wyniki są ok, maluch rośnie prawidłowo i zdrowo. I musisz nauczyć się nie brania do siebie tych "najlepszych porad" a uwierz mi że po porodzie to będzie ich jeszcze więcej :)
A potwierdzam co napisała ania, do porodu z Ola ważyłam 84 kg, a dwie doby póżniej 76 kg :) a później to już zależy od diety matki karmiącej aktywności itp :)

reklama
Marciątko, to może zacznij troszkę ćwiczyć, rozciągać się nieco. Ja też prowadze kanapowy tryb życia i dlatego 2 tygodnie temu zakupiłam sobie piłkę do ćwiczeń i muszę przyznać, że to był świetny zakup. Samo siedzenie na niej i delikatne podskakiwanie daje mega efekty bo nie męczysz się a mięśnie pracują. Dla mnie rewelka bo czuje jak ćwiczę uda, pośladki, plecy i mięśnie brzucha. :tak:

Do skończonego 34 tygodnia - przynajmniej - mam zakaz na ćwiczenia ze względu na te skurcze i pessar. Idę jeść wobec tego :p

Ano tak, zapomniałam, że masz pessar. :sorry2: Nie pozostaje ci nic innego jak szamać zdowo ile wlezie. A tak poza tym to przecież wielu kobietom lekarze nakazują leżenie i mają zakaz nadwyrężania się w ciąży a mimo to rodzą bez problemów. Będzie dobrze. :tak:

Ja mam nakaz lezenia i od tego czasu przybylo mi tylko kilo w 2 tygodnie, ale w sumie jest juz 9kg na +

Marciątko a ile masz na plusie od początku ciąży? Bo u mnie jest 3 i pół kilo dopiero, ale u mnie nikt nie panikuje, położna mówi, że jest dobrze, dzieciątko zdrowo rośnie. Myślę, że po prostu mój organizm miał trochę zapasów sprzed ciąży i teraz sobie z nich bierze. Może u Ciebie jest podobnie? Najważniejszy jest dzidziuś, jeżeli zdrowo się rozwija to nie masz co się przejmować. Odpoczywaj sobie, relaksuj się, jedz zdrowo i nie nakręcaj się bo najgorzej jest szukać problemów na siłę :) Ja już też się muszę kontrolować bo denerwuję się o takie błahostki... wczoraj byliśmy na grillu i straciłam humor bo mój sobie pił piwko a ja nie mogłam. Ale później sobie w głowie wszystko poukładałam i wiem, że to głupie z mojej strony :)

reklama
Weszłam na wagę u babci i uwaga: różnica między jej wagą a wagą na której ważyłam sier do tej pory PRAWIE 4,5KG :) 4,5kg mniej :) dodam ze u babci jest waga taka z kreseczkami a u nas cudaczna elektroniczna :) humor jak marzenie nawet jak sobie średnia wylicze hehe

Do góry