Dziendobry mamuski!
Ja tez bede juz niedlugo podwojna mama
Moj synek pojutrze skonczy 9 miesiecy, a my znow w ciazy
O ile jednak pierwsza dzidzia byla bardzo planowana, ta jest wieeelka niespodzianka, niemniej jednak kochana
)Nie bylam jeszcze u lekarze, ale wedlug moich wlasnych obliczen termin mam ok 30 maja. Dzis juz sie troszke oswoilam z ta mysla, ale jak zrobilam test to byl szok. Baardzo sie boje, nie wyobrazam sobie jak mozna sobie poradzic z dwojka maluchow, przeciez taki noworodek potrzebuje tyle czasu, trzeba spokojnie z nim lezec, karmic, a ja nie wyobrazam sobie, zeby moj 18 miesieczny wtedy rozrabiaka pozwolil mi choc na 5 min z dzidziusiem. On nawet tacie nie pozwala sie do mnie zblizyc bo jest zazdrosny. Wiem, ze nie ja pierwsza jestem w takiej sytuacji, ale mnie troszke przerosla. Nie powiedzialam jeszcze nikomu, nawet mamie bo boje sie co sobie pomysla? Jednodziecko nie ma jeszcze roczku, a juz z drugim w ciazy... Dodam, ze mam 22 lata i przy takiej produkcji moglabym pobic rekord swiata w ilosci dzieci
Tatus jest wniebowziety, caluje brzuszek, dzwoni do nas co 3 minuty jak sie czujemy no i baaardzo duzo pomaga, niestety musi pracowac, a ze mieszkamy za granica nie mam tu zadej rodziny, ktoramoglaby mi pomoc. Jak narazie czuje sie super i mysle sobie, ze przez kilka lat troszke bedzie mi ciezko, za to pozniej dzieciaczki beda sie razem bawic, a ja nareszcie odpoczne
Jestem na etapie uczenia mojego synka samodzielnego spania cala noc, bylam taka szcesliwa, ze nareszcie bede sie wysypiac, ale widzenic z tego
A tak powaznie jak Wy sobie radzicie? Zastanawiam sie tez nad wozkiem, mysle, ze 18 miesieczny bobas jest jeszcze za maly zeby sie calkiem obyc bez wozka, czy kupowalyscie jakies podwojne?? Jesli tak to jakie?? Dziekuje i pozdrawiam
)