reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

MULTIMAMY - wątek główny

Cześć dziewczyny.Troche mnie głowa boli,bo kolezanka namówiła mnie wczoraj na plotki przy winie i jak zwykle skończyło sie na dwóch:eek:.Ale było fajnie,nasmiałyśmy się jak zwykle za wszystkie czasy:)
My wczoraj zaczęliśmy przygode z zlego duplo.Mamy pierwszy zestaw (sklep ze zwierzątkami) i bardzo nam sie podoba:tak::-DZwłaszcza Wiktor jest zachwycony możliwościa wkładania każdej figurki do paszczy:biggrin2:

FutureMummy-U nas pobudka ok6.Wstaje do nich M,ja do 7-7:30 jeszcze lezakuję.On ich bierze rano na szybki spacer.Po ich powrocie zwlekam się z łózka i robie śniadanie,które we 3 jemy przy stole a mały w tym czasie buszuje po dywanie.My zazwyczaj na sniadanie jemy musli a Kuba kanapkę,platki z mlekiem lub parówkę.Przed 9 mały zasypia na 1-1,5 godz.W tym czasie bawię sie z Kuba(rysowanie,czytanki,klocki itd),oglada troche bajek.Maly sie budzi,dostaje kaszke i smigamy na specer (jest ok11).Po powrocie dostaja zupę,chwila zabawy i idą spać (ok14).Po drzemce mały dostaje drugą partie zupy i smigamy znowu na spacer.Wracamy po17,wraca tez M z pracy.Jemy razem obiad (Kuba z nami),mlody dostaje deserek.O 18 kąpie i kładę małego a Kuba zajmuje się tata.Po 18 daje mu jogurt.Ja na 19 lece na fitness i po powrocie kąpie się razem z Kubą.Ok 20:30 M kładzie go spać a ja się biorę za jakąś robotę.Najczęściej ogarniam kuchnie,robię zupę na drugi dzień itd.
rusałka-braaaawo dla chodzacej Kamilki!!!!n
na-tuska-ja na 1000% też kupię tą przyczepke.Podobaja nam się one bardzo!
Bufka-ja mma to samo.Patrze na ten suwak i nie wiem kiedy to zleciało!Kurde juz niedługo będzie rok!!!Na jaki wozek sie zdecydowalas?Phill&Teds tak???
maks_olo-a inhalacje sobie robisz???Boredual jest dobry na kaszel do inhalatora.

Nam sie w nd zjarała pralka.Tak wywaliło korki,ze w calej chacie smierdziało spalenizna!Oczywiscie nie jest juz na gwarancji (ma4lata).Prawdopodobnie pozedł programator a to część rzedu ok800zl.Fajnie co???
Aaaaa jeszcze Wam sie pochwalę,ze mamy zaklepany juz domek nad morzem na sierpien.O taki:www.zula.afr.pl/galeria.htm .Juz sie nie moge doczekac:)
ps:Kurde straszny ten wypadek w Szwajcarii.Aż mam ciary jak to ogladam.Tyle dzieciaków:no::angry::-(

reklama
hej ho :)

Bufka super ze sobie tak sprawnie radzisz przy dzieciaczkach :) tez wyczekiwałam ten moment kiedy drzemka bedzie sie pokrywac godzinowo u obojga :tak: jesli dobrze pamietam to jak Emila miała jakos pol roku ten piekny moment nadszedł :tak:

Liza u nas juz od piatku niby ma zacząc sie wiosna na całego :tak: w granicach 12 stopni, w piatek a od nowego tyg 18 :tak: nie bede pisac przeciez jak sie ciesze :tak::rofl2::rofl2::-)

maks-olo mozesz dac link do tych sznurowadeł?
zanim kupiłam przeyczepke sprawdzałam :) jest dopuszczona do ruchu w polsce od 2011r (chyba marca) :tak: czesto wracałam do domu jak juz szaro sie robilo wiec z przodu mam białe swiatło, z tyłu roweru czerwone pulsujące i z tylu przyczepki tez, oprózc tego z tyłu przyczepki jest horęgiewka takze nawet jak jakde gdzies obok samochódów to widac ze sie cos ciągnie za mna :-D

magda szybki spacer o 7 rano?? wspolczuje braku pralki :sorry2: przechodziałam to jakis czas temu, potem prałam 24 na dobe :sorry2: juz nie bede reklamowac tej przyczepki ale moim zdaniem warto jesli sie lubi rower, pierwsze wyjazdy są ciezkie bo trzeba przyzwyczaic nogi i nauczyc sie manewrowac, ale zabawa niezła :tak: ja oczywiscie pierwszy wyjazd zrobiłam na działke i spowrotem (razem 20 km) potem tydzien chodzic nie mogłam a pozniej to juz codzienne wyjazdy :tak:

future u nas jest mniej wiecej tak...
7 pobudka
7:30 ubrani , emila dostaje butle, Filip je sniadanie

8 zabawa, ewentulanie jakas bajka (tylko filip, emile to nudzi:sorry2:)
ok10 serek, jogurt, owoce itd
od 10 albo spacer albo zabawa w domu, kolorowanki, klocki, plastelina itd
ok 12budyn, serek (w zaleznosci co bylo wczesniej)
12 idą spac
ok 14-15 obiad
po obiedzie spacer
ok 17 podwieczorek
zabawa
19 kolacja
19:15 kapiel
19:30 do łózek butla i spac :)
19 kolacja

ja 2 razy rodzialm sn :) nie wobrazam sobie miec cesarki :sorry2: z tempem moich porodów to raczej bylo by niemozliwe :-D

na-tuska-tak o ok.7:30 M ich bierze na przebieżkę.Oczywiście na czas ostrej zimy i ciemnych poranków sobie odpuscil,ale teraz znowu zaczął.Ma stała trasę o sobie z nimi biega.Nie będę mu zabraniać przeciez;)Najwazniejsze,ze dzieci to lubią.

magda ale masz sajgon. o mama mnie też to czeka...
na-tuska i magda zazdroszcze, żeście takie poukładane. ja się cieszę, że mi Helenka poźniej wstaje. jakby wstawała o 6, to ja bym musiala o 19-20 z nią spać isć.

dzisiaj bylam samochodem trochę dalej na zakupach (30km) i mała najpiew spala 3 godziny w domu, a potem zasnela w drodze powrotnej w foteliku i spala 1,5h, zasnela dopiero kolo 22, zatem liczę, że jutro spkojnie do 9 powinnam pospać ;)

Witam :)
Nocka elegancka ;)
Jak na razie pogoda nie dopisuje, ale może się zmieni :)

My wczoraj zaczęliśmy przygode z zlego duplo.Mamy pierwszy zestaw (sklep ze zwierzątkami) i bardzo nam sie podoba:tak::-D

maks_olo-a inhalacje sobie robisz???Boredual jest dobry na kaszel do inhalatora.

Aaaaa jeszcze Wam sie pochwalę,ze mamy zaklepany juz domek nad morzem na sierpien.O taki:www.zula.afr.pl/galeria.htm .Juz sie nie moge doczekac:)
U nas duplo na tapecie już od dawna, choć teraz chłopcy jakby się trochę znudzili... :/ Mamy zestaw klocków podstawowych i dużą farmę. Chciałam pokupowac jeszcze inne zestawy, ale chyba brak temu sensu ;)
Wiesz jak to jest, jak dzieci i Andrzej chorzy, to dbam o nich - inhalacje, syropki itd... a jak sama chora, to siebie nie przypilnuję ;)
Domek nad morzem - cudo. Nie lubię Cię - zazdroszczę Ci.... :/

maks-olo mozesz dac link do tych sznurowadeł?
zanim kupiłam przeyczepke sprawdzałam :) jest dopuszczona do ruchu w polsce od 2011r (chyba marca) :tak: czesto wracałam do domu jak juz szaro sie robilo wiec z przodu mam białe swiatło, z tyłu roweru czerwone pulsujące i z tylu przyczepki tez, oprózc tego z tyłu przyczepki jest horęgiewka takze nawet jak jakde gdzies obok samochódów to widac ze sie cos ciągnie za mna :-D
Link do sznurowadeł - u nas hit :) MOTYL kreatywna PRZEPLATANKA 5 szablonów sznurki (2186500089) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej.

Bo ja właśnie szukałam o tych przyczepkach i ze niby nie są jeszcze dopuszczone... Jak znajdę to dam linka.

na-tuska-tak o ok.7:30 M ich bierze na przebieżkę.Oczywiście na czas ostrej zimy i ciemnych poranków sobie odpuscil,ale teraz znowu zaczął.Ma stała trasę o sobie z nimi biega.
Ja Cię pierniczę - ambitny :) ale co? tak z wózkiem biega? :)

na-tuska i magda zazdroszcze, żeście takie poukładane. ja się cieszę, że mi Helenka poźniej wstaje. jakby wstawała o 6, to ja bym musiala o 19-20 z nią spać isć.
Przepraszam Cię bardzo! A Liza, Dominika i ja, to nie jesteśmy poukładane?!? :)
ja z kolei wolę o 20 mieć spokój, bo przynajmniej możemy spędzić spokojny wieczór przy filmie, winku, albo wpadną znajomi. A mój zegar już się tak przestawił, ze automatycznie oczy mi się otwierają o 6 i nie śpię, nawet jak chłopaki śpią :p

Hej mamusie:-)
Kamilka jednak dzisiaj była na szczepieniu , bo we wtorek nie było pediatry , no i zaskoczyła mnie moja córa bo obyło się bez płaczu :tak:
Jeżeli chodzi o rozkład dnia to u nas to wygląda tak:
7 pobudka ,daję maluchom kaszę , mycie i ubieranie.
8 dzieciaki się bawią(klocki ,zabawki), a ja gotuję im zupę i robię obiad dla mojego męża( on nie jada zup):sorry:
10 dzieciaki dostają drugie śniadanie , zazwyczaj kanapki.
11 idą spać
13 jedzą obiad
13 30 idziemy na spacer
ok 16 jedzą podwieczorek
potem zabawa , oglądanie bajek (ja w tym czasie sprzątam)
18 30 jedzą kaszę
19 kąpanie ,przebieranie w piżamki
19 30 zabawa na łóżku
20 idą spać
i w zasadzie tak wygląda każdy dzień:-)
Futuremmumy wszystkiego najlepszego dla Helenki
Dużo zdrówka , przespanych nocek , uśmiechu na buzi i samych pogodnych dni:-)

Maks olo kuruj się kochana , dużo zdróweczka . Super ,że wreszcie możesz się wyspać:tak:

Magda , ale ci dobrze z takim mężem , ja nawet nie wiem co bym musiała zrobić , żeby o 7 rano poszedł z dzieciakami na spacer :-)

Na tuska 20 km , ale z ciebie fajna aktywna mamusia:tak: co do wiosny to już się weekendu doczekać nie mogę ma być u nas 16 stopni:-)

reklama
Do góry