reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

MULTIMAMY - wątek główny

Witajcie mamusie :)
Niestety odpieluchowanie Mateusza muszę przenieść na dalszy termin, od trzech tygodni mały chodził już bez pieluchy , ale skubaniec nie chce wołać siusiu , zdarzyło mu się może raz na dwa trzy dni więc sadzałam go
sama mniej więcej co półtorej godziny i robił , tyle ,że od dwóch dni ma przeziębiony pęcherz i zamiast co półtorej godziny robił co 20 minut i tym samym zawiesiliśmy nocnikowanie. Poza tym wydaje mi się jednak ,że to dla niego jeszcze za wcześnie co prawda sadzam go teraz na nocnik 2 , 3 razy dziennie , ale chodzi po domu w pieluszce.
Kamila natomiast już sama porusza się przy meblach i chodzi dookoła łóżeczka , a na czterech śmiga jak mały samolocik:-)
Ostatnio dopadł ją katar i miałam okazję przekonać się co to znaczy nie przespana noc zrobiła sobie przerwę od 23 do 3 30 normalnie masakra:szok:
Dziś było już na szczęście trochę lepiej , ale jeszcze widać ,że dziadostwo ją męczy...
podwójna mamuśko witam cię serdecznie .Gratuluję drugiego dzieciątka i trzymam kciuki żeby jak najdłużej jeszcze posiedziało w brzuszku:-)
Julisiu śliczne masz córunie i nie przejmuj się Kamila do piątego miesiąca też miała odruch wymiotny na wszystko inne niż mleko , a teraz je dosłownie wszystko także uszy do góry będzie dobrze:-)
Magda sprzęt pierwsza klasa , podziwiam za determinacje ja obiecałam sobie ,że po porodzie żeby szybciej schudnąć zacznę ćwiczyć brzuszki i na obietnicy się skończyło. Tyle ,że ja mam błyskawiczną przemianę materii i teraz w sumie to chciałabym przytyć z dwa kilo bo wszystkie spodnie mi z tyłka lecą;-)
Emilko super ,że dziewczynki tak ładnie się ze sobą bawią. U nas wspólna zabawa dzieciaków na razie wygląda tak ,że Mateusz zabiera Kamili co fajniejsze zabawki , a ona na czterech szoruje za nim krok w krok:-)
Maks olo świetny prezencik szykujesz na święta , może moim szkrabom też coś podobnego zafunduje , ale to za jakiś czas bo na razie maluchy jeszcze są za głupiutkie do takiej zabawki:tak:
Nickie strasznie ci współczuję tych nocek i mocno trzymam kciuki żeby było już tylko lepiej:-)
Na tusko super ,że synuś tak pokochał rowerek ,miałaś czuja ,że dobrze się sprawdzi:tak:
85asia ja również miałam z Kamilą wyliczony termin z usg i urodziła się dzień po .Gratuluję drugiego maleństwa:-)

reklama
85asia witaj :-) ja mialam te liczony z USG termin i np Miki sie w terminie z USG urodzil ;-)

Julisia ale masz bosskie lasencje ;-)

Maks)olo a jak u was? widze zmiana suwaczków i sie znow wsio pojawiło :tak: ciesze sie ;-)

Przepraszam ze nie odpisuje wszystkim, maz zadzwonil ze zaraz bedzie n obiad wiec ide mu szykowac:)
Ja dzis sprzatalam w domku, Miki spi od 10:45, I jeszcze ubrania potem uloze i bedzie laba :tak:

Oj kochane to mnie pocieszyłyście. Pewnie sobie pochodzę z brzuszkiem do grudnia. No cóż, oby tylko mała zdrowa była, to najważniejsze. Z drugiej strony jakby urodziła się w grudniu to nawet lepiej... 6 listopada urodziny ma moja chrześnica, 10 teść, a 13 Olek, więc to taki ciężki miesiąc dla nas. Poza tym fajnie jest przesypiać całe noce :-).
Rusałka29 mój synek też ma kryzys nocnika. 2 miesiące pięknie wołał i robił kupe na nocnik. Od jakiegoś tygodnia wali w pieluche. Nie chce siedzieć na nocniku. Chyba mu się znudziło. Chcemy kupić taką deske dla dzieci na sedes, może pomoże. Powodzenia z odpiluchowywaniem. Oby zapalenie pęcherza szybko mineło.

Hej dziewczyny, u nas dzionek wlasnie sie zaczyna i chyba w nasze rejony nadciaga jesienna pogoda, bo jest pochmurno i ma padac. Ja na szczescie dalej w dwupaku. Wczoraj maz z synkiem u mnie byli i bylo nam tak dobrze, ehhh ten czas z nimi mija tak szybko, synus jest taki radosny, taki z niego smieszek, ze od razu humor mi sie poprawial, wiec siedzielismy tulilismy sie do siebie, RJ rozrabial i sie bawil, slicznie rozmawia ze swoimi zabawkami tak po swojemu, a drugi buszowal w moim brzuszku, a potem musieli juz isc i prawie sie przy nich poplakalam, ale RJ sie przytulil do mamusi i powiedzial mama, zaczal sie smiac i tulic i moj maz zauwazyl, ze sie rozklejam i obiecal mi, ze wytrwamy, ze damy rade, ze jeszcze troche, a potem poszli, ale z domu maz dzwonil i dzwoni do mnie czesto. Tesknie.... Marc strasznie pcha sie na ten swiat, ale ja codziennie rozmawiam z nim i prosze aby tam jeszcz eposiedzial, a on wtedy funduje mi slodkie kopniaki :).
Pozdrawiam Was wszystkie, milego dnia :-)

Hejka

prawie_podwójna_mama ja też podziwiam i zycze wytrwałosci... :tak: :-) jeszcze troszeczke :-)

Ja dzis leniu****e ;-) to bede zagladac tutaj ;-) wczoraj zrobilam wszystko co tylko moglam a dzis troszke zmeczona ale za to nie mam nic do roboty ;)

rusałka ale fajne małe urwiski :-) troszke teskno do takich dwóch małych szkrabów niewiele mlodszych od siebie ;-) moje to juz duze ;P a Miki sam :-)

To ja tez wam wstawie moich urwisów a co tam ;-)

Załączniki

• Daniel.jpg
    Daniel.jpg
    68,1 KB · Wyświetleń: 36
  • Zdjęcie0279m.jpg
    Zdjęcie0279m.jpg
    56 KB · Wyświetleń: 39
  • Zdjęcie0308Am.jpg
    Zdjęcie0308Am.jpg
    67,1 KB · Wyświetleń: 38
  • Zdjęcie0305Am.jpg
    Zdjęcie0305Am.jpg
    71,2 KB · Wyświetleń: 44
  • Zdjęcie0317m.jpg
    Zdjęcie0317m.jpg
    94,4 KB · Wyświetleń: 49
reklama
Czec dziewuszki.Piekna pogoda co????Ja już pół sprzatania sobotniego mam za sobą.Teraz przerwa na kawke póki czorty spia i zaraz się biore za reSztę.
Emilia-masz rację-musze się zmierzyć.nie pomyslałam o tym:-D
rusałka,julisia,Liza-przepieknę macie dzieciaczki!!!!do schrupania wszystkie po kolei:)
Julisia-spokojnie-myślę,ze przyjdzie czas,ze nie bedziesz nadążała kupować słoiczki:tak:Eli pije chociaz herbatkę a mój maly jak tylko poczuje w butli co innego niz mleko do od razu wypluwa/nie wiem juz co robić:baffled:moze łyżeczką go poić,zeby cokolwiek wypil?
prawie-podwojna-mamuska-jesteś juz przy końcówce.dasz radę!tym bardziej,ze masz takie wsparcie w swoich mężczyznach.no i w nas;-)
85asia-trzymaj się kochana.ja tez w obu ciazach cierpiałam na bezsenność,wiec wiem co to znaczy.do grudnia jeszcze parę chwil i bedziecie wszyscy razem.imię dla córci juz wybrane?
rusałka-powodzenia w misji nocnikowej!!!:-D
maks_olo-A przyjezda na weekend??
na-tuska-co takiego robiłaś jak dzieciaki spaly???
Liza-zazdroszcze tego leniuchowania!!!!mi się niestety nie chciało wczoraj dupki ruszyc to dzisiaj wszystko robię.została jeszcze kuchnia i lazienka:(wyslę R na dwór z chlopakami jak wstaną i wezmę się za to.

Macie ciotki tu fotki moich diabełkow:)

Załączniki

• kuba5 072 [Rozdzielczość Pulpitu].jpg
    kuba5 072 [Rozdzielczość Pulpitu].jpg
    19 KB · Wyświetleń: 47
  • kuba5 060.jpg
    kuba5 060.jpg
    20,1 KB · Wyświetleń: 39
  • DSC07904 [Rozdzielczość Pulpitu] [Rozdzielczość Pulpitu].jpg
    DSC07904 [Rozdzielczość Pulpitu] [Rozdzielczość Pulpitu].jpg
    27,1 KB · Wyświetleń: 38
Do góry