reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

może cos o nas?

Hihi,ja mam chyba większy problem,ooo może mi cos doradzicie?!Jak pisałam we wrześniu mamy ślub kościelny,2 miesiące po porodzie i myślę,że nie będzie czasu żeby wtedy kupić sukienkę,bo większość salonów potrzebuje co najmniej 3 miesiące na zrealizowanie zamówienia.Poza tym nie dam rady od razu po urodzeniu biegać na przymiarki sukni.No i figurka od razu nie będzie taka świetna ;)I chyba czeka mnie poszukiwanie juz teraz,dopóki jeszcze nie jestem dużą brzuchatką,tylko nie wiem jaki rozmiar zamówić,czy dużo większy,bo nie wiem ile przytyję do końca ciąży...Najważniejsza do dopasowania jest chyba góra sukni?Doradźcie mi coś kochane,bo nie wiem co mam robić!

reklama
Olu trudno naprawde stwierdzic jakie beda Twoje rozmiary po ciazy np. biustu.Moze lepiej w tym wypadku wypozyczyc w salonie sukienke?Mozna zamowic juz teraz a dopasowuja( prawie kazdy fason)w dzien czy dwa dni przed slubem.

Olu,
wybierz salon, gdzie szyją suknie na miarę (ja tak zrobilam). Wybierz sobie już teraz fason i wszystkie duperelki i powiedz jaka jest sytuacja. One wtedy zrobią wykrój w razie co ciut większy tu i tam, i do ostatecznej przymiarki pojdziesz miesiac przed slubem, wtedy uszyją już na gotowo. A i tak jak bedziesz odbierac sukienke tydzien przed slubem to ja przymierzysz i w ostatniej chwili moga cos poprawic.
Ja zamawialam sukienke w kwietniu. A nastepna miare mialam w lipcu - i okazalo sie ze jestem wszedzie (tylko nie tam gdzie bym chciala ;)) o 10 cm szersza - w tym czasie przestalam palic a za to wiecej jesc slodyczy - dlatego. A tydzien przed slubem spodnica okazala sie za dluga, bo troche mi sie w pasie opuscila - wtedy schudlam z nerwow ;). Ale krawcowa ze wszsytkim sobie poradzila.
Te salony, ktore sprowadzaja gotowe sukienki wg rozmiarów nie zrobią Ci takich poprawek. Nota bene z nimi to awet problem, zeby przymierzyc raz jeszcze w dniu odbioru. A w takim salonie gdzie szyją na miejscu moga zrobic co zechcesz. I wybierzesz sobie elementy z innych modeli, albo rodziaj materiału itp. A w tych gotowych nie masz takiej szansy - albo Ci sie podoba albo.. spadaj.
Moja sukienka moze nie była najpiekniejsza na swiecie ;) ale taką chcialam, wymyslilysmy ją razem z wlascicielka salonu i tamtejsza krawcową. I nam się bardzo podobała. Do tego jeszcze przy pierwszej wizycie, kiedy wybrałam materiał kobitki dały mi skrawki materiałow, żebym mogła sobie dobrać kolorystycznie buty i inne dodatki (sukienka nie była biała, w bo w takich wygladałam okropnie, zresztą jakoś białe mi się nie podobają, do I Komunii to mogłam w białej isc ;)

Zycze powodzenia (i troche Ci zazdroszcze, ze sobie poprzymierzasz kiecki) :)
Mieszkasz gdzies w okolicach łodzi?? Bo bym CI dala namiary...

Elpis,strasznie ci dziękuję za podpowiedź!Niestety mieszkam ponad 100 km od Łodzi,w Płocku,ale nie zaszkodzi jakbyś mi podała namiary:)W sumie to tez tak myślałam żeby znaleźć sobie fason już teraz,a w Płocku jest podobno bardzo dobry salon gdzie szyją na miarę,podobno słynny aż w Niemczech,to może tam uderzę:)Pozdrawiam cię i zdam relację jak już zacznę działać!

może i ja powiem pare słów o sobie. Mam na imię Ewa i mam 22 lata studiuje na Uniwersytecie Zielonogurskim pierwszy rok pedagogiki. Mojego Marcina poznałam we wrześniu i od dnia poznania już się nie rozstaliśmy w miesią póżniej okazało się że jestem w ciązy. Marcin jest chyba bardziej szczęśliwy niż ja. Czasami sobie tak myślę że to jest miłość od pierwszego wejrzenia w którą nigdy nie wieżyłam.

no ewulcia, faktycznie szybko Wam poszło, gratulacje bobaska. Pogodzisz studia i ciążę? życzę wszystkiego naj.

studiuje zaocznie więc z tym problemu nie będzie. Jestem bardzo szczęśliwa z tego powodu że zostanę mamą zwłaszcza mając prezy sobie takiego faceta. Jeszcze w czerwcu mój ginekolog powiedział mi że z zajściem w ciążę będzie u mnie bardzo ciężko i dawał mi tabletki na wywołanie owulacji. gdy się dowiedziałam że jestem w ciąży byłam najszczęśliwszą kobietą na świecie. Ja również życzę wam dużo szczęścia i powodzenia. MOJE GRATULACJE

ah te studia.... ::) przez ten pobyt w szpitalu mam mase zaleglosci i egzaminow do zdania. mam nadzieje, ze nie beda robili mi problemow z pozniejszymi terminami.

reklama
Do góry