reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

moja dzidzia juz ma - chwalimy sie co już mamy lub co kupiliśmy

Bryszka gratuluję udanych zakupów, wózeczek bardzo ładny , łózio też - nio i jak już dużo dla malucha macie!Super:)
Margana bodziaczek jest słodki - się musiał tatuś ucieszyć :-D
julieet ciuszki śliczne!:)

reklama
bryszka - podziwiam cię :) że już wszystko masz,ja póki co z wózkiem się nie spieszę, a łóżeczko właśnie też upatrzyłam sobie takie jak ty bo mi się spodobało już wcześniej :)

Ja zrobiłam też zakupy za 200zł, ale to same ciuszki także starczą mi na pewno, w róźnych rozmiarach wziełam, bo maleństwo tak szybko rośnie, a poza tym nic jeszcze nie mam i planuje dopiero od września reszte rzeczy kupować i ciuszki wypiorę sobie tak połowa września, bo nudzi mi się już bym teraz je poprała, ale nie ma sensu.

Mirelka1 pościel śliczna, sama kupiłam rożek w paseczki, tylko seledynowe :)

Bryszka super łóżeczo, żałuję, że nie mogę sobie na takie pozwolić, ale znalazłam trochę mniej atrakcyjną alternatywę 4B Klupś ŁÓŻECZKO dla dzieci Paula Natura NOWE (1683953064) - Aukcje internetowe Allegro

Dziewczyn, mam pytanie dot. śpiworków do dziewczyn, które je wcześniej stosowały: mieszkam na wsi, więc nie jestem w stanie utrzymać w domu stałej temperatury w zimie, czy konieczne są śpiworki z rękawkami? Dostałam 2 w "spadku" ale właśnie nie posiadają rękawów i zastanawiam się czy to jest dobre rozwiązanie. Będę wdzięczna za wszystkie uwagi:-)

Mirelka1 pościel śliczna, sama kupiłam rożek w paseczki, tylko seledynowe :)

Bryszka super łóżeczo, żałuję, że nie mogę sobie na takie pozwolić, ale znalazłam trochę mniej atrakcyjną alternatywę 4B Klupś ŁÓŻECZKO dla dzieci Paula Natura NOWE (1683953064) - Aukcje internetowe Allegro

Dziewczyn, mam pytanie dot. śpiworków do dziewczyn, które je wcześniej stosowały: mieszkam na wsi, więc nie jestem w stanie utrzymać w domu stałej temperatury w zimie, czy konieczne są śpiworki z rękawkami? Dostałam 2 w "spadku" ale właśnie nie posiadają rękawów i zastanawiam się czy to jest dobre rozwiązanie. Będę wdzięczna za wszystkie uwagi:-)
My za nasze łóżeczko zapłaciliśmy 190 zł nie wiem skąd taka cena na Allegro ;(
I ta Pościelka mirelki też okropnie droga w to miejsce można kupić w hurtowni dwa komplety falnelek na allegro zresztą też widziałam po ok 40-50 zł polskiego producenta...

mirelka, pościel ładna, ale ja nie planuję kupować pościeli na razie w ogóle, z tych które są wystawione najbardziej podoba mi się biała :-)

a ja znalazłam takie łóżeczko na allegro, już z materacem, jak ktoś chce zrezygnować z piankowego, to trzeba dopłacić 40 zł za grykę-kokos, zastanawiam się czy się nie zdecydujemy, bo wszyscy dookoła mi mówią, że w łóżeczko nie opłaca się inwestować, lepiej wydać więcej kasy na to drugie, bardzie dorosłe
Łóżeczko PREMIUM kolor biały białe+materac AMAL II (1697215570) - Aukcje internetowe Allegro

Bryszka wiem wiem droga ta pościel ale strasznie mi się podoba jakoś te tanie do mnie nie przemawiają kupuję 1 komplet tylko bo drugi kupi mi mama więc chciałam coś droższego i fajnego ;-)a jeśli chodzi o materace to najlepsze są lateksowe są droższe ale polecane przez lekarzy specjalistów materace te dopasowują się do kształtu i pozycji ciała dziecka.

a myśmy kiedyś spały na badziewiastych materacach i żyjemy, w wózkach też jeździłyśmy koszmarnych :-) dlatego ja postanowiłam zachować zdrowy rozsądek w zakupach i ograniczać się, bo inaczej poszlibyśmy z torbami

Ja właśnie znalazłam mój własny osobisty materacyk z łóżeczka:szok: Tak go moi rodzice zakamuflowali wieki temu... Zabytek ma juz 29 lat a zero wgniecenia - jak nowy. Jest piankowy i zastanawiam się, czy nie dać go do łóżeczka małej. Teraz ponoć te pianka-gryka-kokos są na topie. Dałybyście taki stary materacyk swojej dzidzi?

reklama
Julieet ja dla Maciusia miałam piankowy (tyle ,ze pokryty ceratką) i teraz dla małej tez on będzie.Młody póki co cały i zdrowy ;-) Mi sie to łóżeczko podoba:tak: Masz rację z tym nie przepłącaniem,też bym takie kupiła,o ile nie brałabym pod uwagę takiego co można zmienić w tapczanik,bo to fajna opcja dla 1,5 -roczniaka.My takie łóżeczko mamy i tez nie było jakieś usper drogie ,bo dałam za nie 40 funtów tyle,ze bez materaca.
Śliczne ciuszki:tak: Rozumiem,ze nie powinnaś,ale sama widzisz jaka to radocha ;-)
Ja też wczoraj w lumpie kupiłam dwie pary spodenek,dwie czapeczki,skarpetki i niedrapki i w sumie jak na używki to nie były tanie,bo to taki lump nie na wagę a wyceniony,ale i tak nie mogłam sie powstrzymać ;-)
Mirelka mi się najbardziej podoba pościel ta ostatnia,chyba to sa paski pastelowe,a dla dziewczynki to ta w czerwone kwaituszki.I faktycznie jakaś droga ta pościel:sorry2: chociaż sprzedającego polecam,bo dla MAciusia 3 lata temu tez u niego kupowałam:tak: łącznie z wypełnieniami,które teraz posłużą dla małej.A pościel jedna ci wystarczy,przynajmniej ja miałam jedną,teraz tez ją będę miała,chyba ,ze pokusze się jeszcze o jakąś z ikei.
Cocca no właśnie ja też dostałam taki śpiworek i w sumie raz go użyłam,no bo ok nóżki są zakryte,a rączki???? ,ja stawiam na kołderkę,a jesli miał by być śpiworek to tylko z rękawkami (chociaż wtedy zastanawiałabym się czy nie za gorąco,bo to jak jeszcze jedna para śpioszków:baffled:,a spod kołderki zawsze można rączki wystawić).
Bryszka super zakupy.Zaszalałaś :-)
ja po wczorajszym lumpie zahaczyłam jeszce o tesco i nawet była promocja 50 % na śpiochy i bodziaki.Śpiochy 22 zł za 3 szt to sie chyba opłaca,ale w sumie nie wzięłam,bo po pierwsze trochę tego mam,a po drugie,co ja będe w następnych miesiącach kupować? trzeba zostawić sobie trochę przyjemności na później:-p

Do góry