reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

moja dzidzia juz ma - chwalimy sie co już mamy lub co kupiliśmy

juliett ja mam ciuszki po Macku, a dostane jeszcze od szwagierki i od siasiadki i tez nie powinnam juz patrzec na ubranka :tak: ale co poradzic jak obok niektorych nie da sie przejsc obojetnie :tak: Najwyzej te uzywane bede rozdawac dalej komu bedzie potrzeba, bo wiadomo ze wszystkiego nie wykorzystam dla maluszka.

margana ja dla Macka milam sporo takich bluzeczek w stylu kocham rodziców, dziadkow itp -uwielbialam je :-) zakladalam na kazda okazje (urodziny, imieniny, Dzien Babci, dziadka, Mamy, Taty itp) A rodzina zawsze zachwycona ;-)

mirelka jesli chodzi o mnie to bym na pewno nie brala poscieli w paski, dla mnie sa zbyt rażące, no a ja uwielbiam pastelowe kolory wiec u mnie to albo kremowa, albo seledynowa, albo niebieska posciel dla chlopca bym brala :tak:
Ja wszystko kupuje w takich jasnych odcieniach, tak samo moje ubrania (np koszule nocna, czy bluzki) zeby dzidzi sie to przyjemnie kojarzylo. Mozna na necie poczytac jaki kolor jaki ma wplyw na zachowanie czlowieka :tak:

cocca ja mam spiworki bez rekawow oraz takie z rekawami. na pewno z rekawami sa bardziej praktyczne, bo do tych bez rekawow to musisz jakis sweterek albo frotte kaftanik zalozyc :tak:
Ja mieszkam w bloku i to dobrze ogrzewanym, ale jak stosowalam spiworek to i tak przykrywalam niemowalaka jeszcze kocykiem albo kolderka, i sie nie przegrzewal.

anek ponoc powinno sie dla kazdego dziecka wymieniac materacyk, zeby nie uzywalo sie go za dlugo, ale nie wiem czy to nie jest wymysl producenta. Przyznam ze Maciek spi na materacu z kokosa jeszcze po swoim kuzynie ktory ma teraz 9 lat wiec troszke ten materac przeszedl, ale ogolnie rzecz biorac zaluje z enie dokupilam nowego. Tym razem kupie nowy i piankowy.

Jak dla mnie te materace z kokosu sa za twarde. Wiem ze to moze i zdrowe dla kregoslupa dziecka, ale tym razem stawiam na piankowy. gryke-kokos poleca sie glownie dlatego ze sa bardzo przwiewne, ale mysle ze piankowe tez sa okej :)

W temacie lozeczke napisze zdanie swoje - ja bym kupowala takie z szuflada bo ona sie przydaje, oraz z wyjmowanymi szczebelkami. Ja juz rok temu wyjelam Mackowi szczebelki i teraz sam wchodzi i wychodzi z lozeczka, wiec nie musze dźwigać 15kg klocka :p

Ostatnia edycja:
reklama
Hej dziewczyny!

Jestem mamą 14 miesięcznej Mai. Jeśli któraś z Was jest z Koszalina lub z okolic to mam do sprzedania mnóstwo ślicznych ubranek po mojej córeczce (głównie z firm H&M, cocodrillo, 5-10-15, next) w cenach 5-10-15 zł od urodzenia do roczku :)))
Moja przyjaciółka ma również do sprzedania ubranka dla chłopca w tym samym przedziale wiekowym. Mam rówież do sprzedania matę i karuzelę fisher price i mnóstwo innych niezniszczonych zabawek :)

Jeśli któraś byłaby zainteresowana proszę o kontakt na maila.

ps Jeśli któraś z Was zastanawia się nad bankowaniem krwi pępowinowej to na podstawie przypadku znaszego forum nie polecam (choć sama się na to zdecydowałam)

Nimfii a Maciek ci się nie przegrzewał w tym śpiworku i pod kocykiem? mój bez śpiworka miał potówki,a ubierałam go tylko w body i pajaca i przykrywałam kocykiem lub kołderką.

Dzięki dziewczyny za opinie, na temat śpiworków, teraz już jestem przekonana do tego co planowałam zrobić, czyli kupię śpiworek z rękawami, nie chciałam niepotrzebnie wydawać kasy skoro mam dwa :-)

Madzia nie przegrzewal sie. Jesli byly cieple noce to spal w samym spiworku, czesto bez spioszków tylko w samym bodziaku, a kocyk czy kolderka to tylko na chlodniejsze noce. U mnie w domu czesto jest zimno w domu, gdy skonczy sie okres grzewczy, a temp na polu jest ok 10stC (tak jak dzis) to musimy w swetrach siedziec.

No i śpiworek służył mi dość krotko, bo do wiekszego maluszka to juz raczej tez sam pajac i kolderka.

cocca tego typu śpiworek z dlugim rekawkiem pewnie przyda ci sie tez na spacery do wozka - ja tak zamierzam robic ;)

Ja to na pewno kupie zwykle lozeczko bez zadnych bajerow i dodatkow,dzieciatko jest male i nawet nie bedzie widzialo w czym spi a lozeczko ma byc tylko do spania:tak: zawsze sie cos przyoszczedzi a te pieniazki moge wydac na cos innego:tak:
Dziewczyny te doswiadczone a jaka jest roznica miedzy materacem piankowym a tymi innymi jakimis gryczannymi itd?? Bo nie wiem na jaki sie mam zdecydowac:oo2:

pokaże wam pare ciuszków to jest garstka pogniecione, bo trzymam we workach na razie kupiłam ciuszki od 0 do 9 miesiąca :p , mam ich multum większości rozpinana w kroczu żeby było łatwo zmienić pieluszke, dużo mam białych, body itp. kupiłam też sweterek z wełny mam nadzeje, że nie będzie gryzł małego zobaczymy. Kiedyś pokaże wam swoją kolekcje, mam kiepskiej jakości zdjęcia, bo z tel.
bezmusicie otworzyć sobie zdjęcie w nowym oknie, bo tu jakieś małe jest

Ostatnio edytowane przez moderatora:
My kupiliśmy własnie ten gryczano-kokosowy... bo taki nam polecono za taki najdroższy model w sklepie zapłaciliśmy 69 zł więc wydaje mi się że to nie jest jakoś strasznie drogo ... dodam że najtańszy było 20 zł tańszy więc róznica nie wielka

reklama
Odnosnie materacy...

Wybieramy materac dla dziecka - Zdrowy kręgosłup od kołyski / Zakupy / Bocianowo (ciąża) / dzieci, ciąża, poród, pielęgnacja i wychowanie - portal dla rodziców

Układanie noworodka do snu - Noworodek - arykuł

A wiec tak jak pisalam wczesniej materace z gryki czy kokosu sa bardziej przewiewne, zalecane dla noworodkow, ale ważniejsza od tego jest trardość ;)

andrzelika fajne ciuszki. Jesli chodzi o welne bardziej bym sie bala ze bedzie uczulac, a grysz nie powinna bo to i tak zaklada sie na bawelniana bluzke.

Do góry