reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

moja dzidzia juz ma - chwalimy sie co już mamy lub co kupiliśmy

Dziewczyny, jak mój chłop mieszkał w UK, to też tylko Ryan`em latałam, teraz widzę, że podrożeli, i za bagaż sobie więcej śpiewają, ale i kobity w zaawansowanej ciąży na pokład wpuszczają (ja znowu jakimś rymem pojechałam;-))

reklama
Ponko co do Ryanair to chyba najmniej przyjazne linie lotnicze na swiecie, dlatego radzilabym Ci zebys miala takie zaswiadczenie od lekarza jezeli bedziesz sie wybierac we wrzesniu, bo lepiej uniknac niemilej niespodzianki.

To już też doczytałam na szczęście. A ja tylko latam Ryanem i Wizzem bo inaczej to by mnie z torbami puściło, a tak w zeszłym roku oblecieliśmy trzy europejskie stolice za grosze :) W tym roku planowaliśmy do Sztokholmu ale wyszedł guzik z pętelką to chociaż sobie trochę później odbijemy.

Dziewczyny dzisiaj w biedronce widziałam bardzo ładne i tanie poduszeczki i kocyki dla niemowląt. Tylko, że one są cieniutkie i dlatego ich nie wziełam ale przecież takie cienkie kocyki też są potrzebne, nie?!?

To zalezy jakiego rozmiaru sa te kocyki, bo jesli sa troszke wieksze to przydadza sie na cieplejsze dni, albo do mieszkania. Maciek do tej pory spi przykryty swoimi kocykami niemowlecymi wiec wiem ze potrafia wystarczyc na 2-3 lata.
Jednak na sam poczatek zakupilabym raczej cieple i polarkowe kocyki, no i śpiworki, bo sa niezastapione gdy dziecko rozkopuje sie.

gola ubranka super! Takich bucikow Emu to sama bym sie chetnie skusila. Na szczescie teraz sa one w modzie wiec jest szansa je gdzies dostac :tak:

ponko w Polsce tez mozna znalesc sklepy z Primarkowymi rzeczami :tak: moja szwagierka wlasnie taki sklep prowadzi na osiedlu obok mnie, zreszta w okolicy mam ze 3-4 takie sklepy z rzeczami wylacznie Early Days, George czy Next :tak:

Ponko ostatnio bywalam na kilku lotniskach i widzialam cale masy kobiet z konkretnymi brzuchami. I byly juz w strefie odlotow ,czyli wszystki lecialy. Moze nie 9 miesiac ,ale 6-7 na bank.
Ja w sierpniu wybieram sie do siostry na Primarkowe zakupy ,choc ona od kiedy dowiedziala sie ze to chlopiec 9 od wczoraj) to juz znalazla na eBayu mase ciuszkow za grosze same z Mammas&Pappas ,Gap, Next itd. Popatrzcie tam ,bo angielski ebay pobija nawt allegro -ilosciowo i cenowo.

Ja też dużo kupowałam na angielksim e-bayu,ale teraz z kosztami wysyłki to by się średnio opłacało.
Mi się Primarkowe rzeczy podobają i są dobrej jakości bynajmniej te dziecięce.Też bym chętnie na zakupy skoczyła,ale u nas to już była by większa wyprawa całą trójką,a do tego m nie bardzo z wolnym.
Nimfii fajnie,ze masz na osiedlu taki sklepik,ale pewnie cenowo to i tak drożej niż w Primarku co?

co do kocyków to ja sama jeden kupiłam,a jeszcze chyba 4 dostałam,także myslę,ze na początek jeden starczy a pewnie ktoś jeszcze przyniesie w prezencie.
I tym jednym pierwszym mój Maciek przykrywa się do dzisiaj,ale się już wkurza,bo nóżki wystają.
Na początek to bym też kupiła rozek,mi się bardzo przydał od samego początku i w spzitalu i w domu,ale wiem,ze niektórym mamom nie.
dostałam takze taki bawełniany śpiworek do łóżeczka,ale ani razu go nie użyłam,bo wolałam jak młody spał pod kołderką,a ze się nie rozkopywał,to nie było potrzeby śpiworkowania.Z resztą ja nie jestem do nich do końca przekonana,bo przecież tu na rączkach dzidziuś nie jest przykryty:baffled:

co do latania to ja leciałam w 28 tc i nie pamiętam czy wizzem czy ryanem,ale zaświadczenie ode mnie chcieli,a była tez babeczka w 32 tc i od niej nie chcieli,ale ja byłam większa ;-) więc ocenili na oko. Z tym ,ze ja to zaświadczenie miałam od internisty tu w Pl,bo nie chodziłam tu wtedy do żadnego gina.

Ja narazie mam zakupione 3 bodziaki i to tyle,no i fotelik ten maxi cosi.Więcej nie kupuję,kbo najpierw musze zwieżć od teśció kartony z ciuszkami,zeby zobaczyc cego mi brakuje.No chyba,ze dzisiaj na usg wyjdzie dziewczynka to poszaleję :-)

Czyżby kolejna mamusia czekała na małą Księżniczkę do pary z braciszkiem :-) ??
Madzia trzymamy zatem kciuki za wynik usg &&&&&&&&&&&

Madzia no tak te ubranka co sprzedaje szwagierka w Polsce sa 2 lub 3 razy drozsze niz w UK bo chca na tym zarobic, ale i tak sie oplaca niektore rzeczy zakupic :tak:
Zakupia tam za 1 funta a tutaj sobie sprzedadza po 12-15zl i interes sie kreci.

Ja mam rodzine w Angli wiec wiem ze cokolwiek bym chciala z Primarka, Nexta, George to mi kupia i przywioza przy okazji, tylko minus taki ze sama sobie nie moge wybrac. tak czy inaczej jestem zachwycona jakoscia i wygladem tych rzeczy z Primarku :tak:

Madzia mój też nie chciał spać w śpiworku więc go nie używałam ,zobaczymy jak będzie tym razem :) ,rożka też nie użyłam ,tutaj zawijają dziecko luźno w kocyk żeby mogło się poruszać swobodnie ;) a ten rożek który miałam służył nam jako materacyk
a dzisiaj lub jutro ruszam ze szwagierką na pierwsze zakupy :))) to się potem pochwalę co kupiłam :)

reklama
AniaSm tak czy siak to rożek się przydał ;-):-D Ja czasem nakrywałam tym rożkiem Maciusia w wózku zamiast kocykiem czy kołderką. Ale jak był tak zwinięty jak trzeba w tym rożku to też mi było wygodnie, z tym,ze ja go raczej luźno zawijałam.
Nimfii to prawda,ze czasem się opłaca kupić te ciuszki nawet za taka cenę jak podaja na allegro czy w sklepach.
A każdy chce zarobić ;-)
Ja mam dla Maciusia jeszcze pełno koszulek i spodenek nawet na 4-5 lat,które kupiłam w Primarku przed powrotem do Pl.A koszulki przeważnie za funta lub 2.

Do góry