reklama
AniaSm
Fanka BB :)
ostatnio wrzuciłam tam linka do różnych promocji
Dziewczyny patrzcie co przed chwilą znalazłam:
Daszek na Ptaszek | AKCESORIA | Oferta | Peticado
Czego to ci ludzie nie wymyślą Chociaż jak sobie przypomnę jak mnie kuzyn kiedyś obsikał podczas przewijania to faktycznie wydaje mi się to potrzebne ale chyba jednak będe małemu wolała przykryć siusiaka pieluchą tetrową albo chusteczką :]
Czego to ci ludzie nie wymyślą Chociaż jak sobie przypomnę jak mnie kuzyn kiedyś obsikał podczas przewijania to faktycznie wydaje mi się to potrzebne ale chyba jednak będe małemu wolała przykryć siusiaka pieluchą tetrową albo chusteczką :]
My uzywalismy rożka tak do miesiac zycia - nie pamietam dokladnie. Ale byl bardzo wygodny gdy np przychodzili goscie i chcieli wziasc maluszka na rece, a nie umieli noworodka wziasc bez usztywnienia pod glowka
Madzia powiem ci ze ja niektore ubranka na 4 lata juz Mackowi zakladam Te z przedzialu wiekowego 2-3lata odchodza juz do szafy. Ale nie jest to regula, bo np koszulki eleganckie z Nexta mam jeszcze na 12-18msc i sa dobre!!!
inka smieszne te daszki.... Ale z doswiadczenia wlasnego wiem ze takie cos sie raczej nie przyda, bo przeciez niemowlaczka lepiej przewijac szybko, a jak wejdzie sie we wprawe to zdazy sie przed niespodziewanym siknięciem
No a troszke starszy maluch jest juz ruchliwy to bedzie sie wiercil albo sciagal z siebie takie nakrycie.
Propo takiego sikania.... Szwagier nam opowiadal jak jego tygodniowy synek sobie siknol przy zmianie pieluszki tak, że obsikał sobie całą czapeczkę na glowie -wszystko inne mial suche tylko ta czapka cala mokra. Mial maluch cela
Madzia powiem ci ze ja niektore ubranka na 4 lata juz Mackowi zakladam Te z przedzialu wiekowego 2-3lata odchodza juz do szafy. Ale nie jest to regula, bo np koszulki eleganckie z Nexta mam jeszcze na 12-18msc i sa dobre!!!
inka smieszne te daszki.... Ale z doswiadczenia wlasnego wiem ze takie cos sie raczej nie przyda, bo przeciez niemowlaczka lepiej przewijac szybko, a jak wejdzie sie we wprawe to zdazy sie przed niespodziewanym siknięciem
No a troszke starszy maluch jest juz ruchliwy to bedzie sie wiercil albo sciagal z siebie takie nakrycie.
Propo takiego sikania.... Szwagier nam opowiadal jak jego tygodniowy synek sobie siknol przy zmianie pieluszki tak, że obsikał sobie całą czapeczkę na glowie -wszystko inne mial suche tylko ta czapka cala mokra. Mial maluch cela
Margana
Dziewczyny patrzcie co przed chwilą znalazłam:
Ja widziałam też takie kółka na czoło do kąpieli zeby woda sie nie lała na twarz. Masakra czego to ludzie nie wymyslą dla zarobku!
Emy
CUDNE!A więc pisałam już dziś, że ciuszki są z paczki z Anglii od rodziny
Najbardziej zachwycają mnie jeansowe rurki i Emu, bo sama też w tym najczęściej chodzę;-) to ok na pół roczku.
Pajacyki na noworodka, a bodziaki są gdzieś na roczek (może nawet na więcej )
Ciekawe, czy to ktos kupuje, wkoncu taki "daszek" mozna sobie zrobic z czegokolwiekDziewczyny patrzcie co przed chwilą znalazłam:
Zazdroszczę szału zakupowego, aj czekam do 6m-ca, dla mnie najwazniejsze zebym minął ten 21 tydzien. Potem pomału niesmiało zaczniemy. Myslę że w sierpniu wpadnę do Polski na zakupy
AniaSm
hahaha w ten sposób o tym nie pomyślałam :-) ,na początku też używaliśmy tylko ciepłego,grubszego kocyka , a kołderke dopiero ok roczkuAniaSm tak czy siak to rożek się przydał ;-) Ja czasem nakrywałam tym rożkiem Maciusia w wózku zamiast kocykiem czy kołderką. Ale jak był tak zwinięty jak trzeba w tym rożku to też mi było wygodnie, z tym,ze ja go raczej luźno zawijałam.
śmieszna rzecz ,ale przy zmianie pieluszki można wykorzystać też pieluchę którą się ściąga i na chwilkę zakryć ,bez wydawania niepotrzebnie kasy na coś takiego ;-)Dziewczyny patrzcie co przed chwilą znalazłam:
powiem ci że ja używam takiego ronda i jest super , bo mój młody nie chce jeszcze odchylać głowy przy myciu a jak próbuje prysznicem to się złości ,więc dla nas to było super rozwiązanieJa widziałam też takie kółka na czoło do kąpieli zeby woda sie nie lała na twarz. Masakra czego to ludzie nie wymyslą dla zarobku!
reklama
Ale na pewno będą mamy, które kupią coś takiego. Mnie osobiście bardzo się podobają rzeczy ułatwiające codzienne sprawy - przecież o to chodzi w postępie jakimkolwiek, ale nie zdecydowałabym się na niepotrzebny zakup, bo nie śpimy na pieniądzach i każdy grosz się liczy.
W ogóle może dostaniemy za grosze używany wózek, tylko najpierw się zapytam o markę, żeby pośledzić w necie opinie. Czyli nowego już chyba nie będziemy musieli kupować ) A podobno terenowy, dobry na nasze cudowne wyboje (mieszkam w centrum miasta ale chodniki to za piękne nie są). Czekam na wiadomość od koleżanki, to wtedy się podzielę wrażeniami i sama zapytam o Wasze
W ogóle może dostaniemy za grosze używany wózek, tylko najpierw się zapytam o markę, żeby pośledzić w necie opinie. Czyli nowego już chyba nie będziemy musieli kupować ) A podobno terenowy, dobry na nasze cudowne wyboje (mieszkam w centrum miasta ale chodniki to za piękne nie są). Czekam na wiadomość od koleżanki, to wtedy się podzielę wrażeniami i sama zapytam o Wasze