reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

moja dzidzia juz ma - chwalimy sie co już mamy lub co kupiliśmy

Angie, śliczności te ciuszki :) te pajacyki z sowami to już w ogóle :D
Ja w sobotę byłam z mężem a hurtowni art. dziecięcych, i zaszalałam:p kupiłam zestawy do obcinania paznokci i do czesania włosków :p ale potem pojechaliśmy do teściowej, która od jakiegoś czasu kupuje nam w lumpkach ubranka, i wzięliśmy od nie całe dwie reklamówki ciuszków :) niektóre są naprawdę super :) tylko stwierdziłam, że ta komoda którą mieliśmy przeznaczoną na rzeczy dla dzidzi, będzie stanowczo za mała...:szok: i jak pomyślałam ile trzeba będzie rzeczy kupić dla maleństwa, to nie wiem gdzie my to pomieścimy :-p

W tej hurtowni widzieliśmy też wózki Tako.., niestety Jumper x nie spotkaliśmy, ale widzieliśmy inny model Tako Cruze... i też baaaaardzo nam się spodobał i pewnie się na niego zdecydujemy... trochę mało o nim w internecie, bo to ponoć jakiś nowy model, ale wysłaliśmy do nich zapytanie, i odesłali nam katalog wszystkich wózków Tako :) i wiemy już, że na pewno się na Tako zdecydujemy, tylko nie wiemy jeszcze który dokładnie, bo razem z cruzem, jumper x jeszcze jeden mi ze zdjęć przypadł do gustu :)

reklama
lillidelux ja narazie nie mam zadnej komody na rzeczy dla maluszka, bede musiala cos kupic i tez jeszcze nie wiem gdzie to ulokowac.

To fakt ze te male ubranka sa rewelacyjne, chyba polubie TK MAx bo tam za stosunkowo mala kase mozna kupic ciuszki te z najwyzszej polki, tylko trzeba miec cierpliwosc w poszukiwaniu.

Teraz obiecalam mezowi ze do polowkowego narazie nie bede marudzila ze chce cos kupic ale potem to juz powoli bede robic jakies zakupy :)

Ja powiedziałam to samo i chociaż połówkowe za 9 dni to i tak przedwczoraj już słowo złamałam :-D I kupiłam dwie pary bodziaków na przecenie :p

No to ja chyba też będę musiała zajrzeć do tego tk maxa :) do tej pory byłam tam tylko raz, ale jakoś nie rzuciły mi się w oczy ubranka dla dzieci... może źle szukałam :)
Ja też zamierzam powoli wszystko kupować od usg połówkowego... na szczęście to już nie długo :) Mój mąż najchętniej już by buszował po sklepach i wszystko kupował :) jest tym wszystkim strasznie podekscytowany i cieszy go każda mała rzecz a mnie bardzo cieszy jego podejście :)

lillidelux ja za to musialam wczoraj mojego przekonywac zeby to kupic bo on sie ciagle bardzo boi i uwaza ze jeszcze za wczesnie, wogole to najchetniej by mi pozwolil na zakupy dopiero we wrzesniu ale ja sie nie dam, teraz poczekam jeszcze 3 tyg do polowkowego a potem to mam nadzieje juz powoli cos kupowac co mi wpadnie w oko :)

Angie, widzę, że podejście naszych mężczyzn jest podobne :) A ja tak się cieszę z tych ubranek że najchętniej kupiłabym wszystko już teraz. Zdecydowanie bardziej wolę kupować bąbelkowi niż sobie, a sama już też przecież nie mam się w co ubrać ;)

angie80- ja mam to samo z moim mężem jego mama jest przesądna i on jej uwierzył w jakiś głupi przesąd i nie chcę żebym nic kupywała do września chociaż no niestety poczekam, nie chcę go stresować po przejściach.
Lillydelux- ty to masz fajnie :p hehe

reklama
to pewnie że jak mąż chce to kupujcie nówkę :)) ,tak tylko mi się skojarzyło ;)
co do kołyski to mi najbardziej odpowiada w niej opcja dostawki :) bo to nam wiele ułatwi w nocy zwłaszcza karmienie :)

Blizej jesieni poogladamy aukcjie i sie zastanowimy nad nówką, bo w sklepie Tako jumper kosztowal 1300zl, a na Allegro moglabym miec go w tej samej cenie z całym mnustwo gratisów :-) No i nówke za 1-2 lata mozemy sprzedac za dobra cene wiec by sie zwrocilo :tak:
A używany kupuje sie sam wozeczek i odsprzedac juz bedzie go trudno z takim stazem.
Zobaczymy...

Tak kupilismy dzis fotelik dla Macka na Allego - nie dosc ze taniej o 20 zl to dostajemy gratisy w postaci zabawek, gdzie same zabawki by kosztowaly ponad 50zl w sklepie! Wiec warto nieraz poAllegrowac ;-)

Dzisiaj maz wyciagnal mnie do TK Maxa, osobiscie bardzo nie lubie tego sklepu ale jak juz tam bylam to stwierdzilam ze z pustymi rekami nie wyjde i moj maz musial sie poddac i oto moje pierwsze zakupy dla dzidzi :-)
Zobacz załącznik 362708Zobacz załącznik 362709Zobacz załącznik 362710Zobacz załącznik 362711
pencil.png

Piekne! Najbardziej podobaja mi sie te z sowa :-)

lilydelix jak szykowalam wyprawke dla Macka to ubranka jego miescily mi sie na 3 półkach w szafce a teraz.... Samego Macka rzeczy mam całą jedna szafę (po sam sufit), a jego małe ubranka trzymam w katronach u babci i w piwnicy, bo w mieszkaniu nie ma miejsca. Teraz jak dojda znow ciuszki niemowlece to nie wiem gdzie je upcham :-p

Do góry