reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

moja dzidzia juz ma - chwalimy sie co już mamy lub co kupiliśmy

Angie, śliczności te ciuszki :) te pajacyki z sowami to już w ogóle :D
Ja w sobotę byłam z mężem a hurtowni art. dziecięcych, i zaszalałam:p kupiłam zestawy do obcinania paznokci i do czesania włosków :p ale potem pojechaliśmy do teściowej, która od jakiegoś czasu kupuje nam w lumpkach ubranka, i wzięliśmy od nie całe dwie reklamówki ciuszków :) niektóre są naprawdę super :) tylko stwierdziłam, że ta komoda którą mieliśmy przeznaczoną na rzeczy dla dzidzi, będzie stanowczo za mała...:szok: i jak pomyślałam ile trzeba będzie rzeczy kupić dla maleństwa, to nie wiem gdzie my to pomieścimy :-p

W tej hurtowni widzieliśmy też wózki Tako.., niestety Jumper x nie spotkaliśmy, ale widzieliśmy inny model Tako Cruze... i też baaaaardzo nam się spodobał i pewnie się na niego zdecydujemy... trochę mało o nim w internecie, bo to ponoć jakiś nowy model, ale wysłaliśmy do nich zapytanie, i odesłali nam katalog wszystkich wózków Tako :) i wiemy już, że na pewno się na Tako zdecydujemy, tylko nie wiemy jeszcze który dokładnie, bo razem z cruzem, jumper x jeszcze jeden mi ze zdjęć przypadł do gustu :)

reklama
lillidelux ja narazie nie mam zadnej komody na rzeczy dla maluszka, bede musiala cos kupic i tez jeszcze nie wiem gdzie to ulokowac.

To fakt ze te male ubranka sa rewelacyjne, chyba polubie TK MAx bo tam za stosunkowo mala kase mozna kupic ciuszki te z najwyzszej polki, tylko trzeba miec cierpliwosc w poszukiwaniu.

Teraz obiecalam mezowi ze do polowkowego narazie nie bede marudzila ze chce cos kupic ale potem to juz powoli bede robic jakies zakupy :)

Ja powiedziałam to samo i chociaż połówkowe za 9 dni to i tak przedwczoraj już słowo złamałam :-D I kupiłam dwie pary bodziaków na przecenie :p

No to ja chyba też będę musiała zajrzeć do tego tk maxa :) do tej pory byłam tam tylko raz, ale jakoś nie rzuciły mi się w oczy ubranka dla dzieci... może źle szukałam :)
Ja też zamierzam powoli wszystko kupować od usg połówkowego... na szczęście to już nie długo :) Mój mąż najchętniej już by buszował po sklepach i wszystko kupował :) jest tym wszystkim strasznie podekscytowany i cieszy go każda mała rzecz a mnie bardzo cieszy jego podejście :)

lillidelux ja za to musialam wczoraj mojego przekonywac zeby to kupic bo on sie ciagle bardzo boi i uwaza ze jeszcze za wczesnie, wogole to najchetniej by mi pozwolil na zakupy dopiero we wrzesniu ale ja sie nie dam, teraz poczekam jeszcze 3 tyg do polowkowego a potem to mam nadzieje juz powoli cos kupowac co mi wpadnie w oko :)

Angie, widzę, że podejście naszych mężczyzn jest podobne :) A ja tak się cieszę z tych ubranek że najchętniej kupiłabym wszystko już teraz. Zdecydowanie bardziej wolę kupować bąbelkowi niż sobie, a sama już też przecież nie mam się w co ubrać ;)

angie80- ja mam to samo z moim mężem jego mama jest przesądna i on jej uwierzył w jakiś głupi przesąd i nie chcę żebym nic kupywała do września chociaż no niestety poczekam, nie chcę go stresować po przejściach.
Lillydelux- ty to masz fajnie :p hehe

reklama
to pewnie że jak mąż chce to kupujcie nówkę :)) ,tak tylko mi się skojarzyło ;)
co do kołyski to mi najbardziej odpowiada w niej opcja dostawki :) bo to nam wiele ułatwi w nocy zwłaszcza karmienie :)

Blizej jesieni poogladamy aukcjie i sie zastanowimy nad nówką, bo w sklepie Tako jumper kosztowal 1300zl, a na Allegro moglabym miec go w tej samej cenie z całym mnustwo gratisów :-) No i nówke za 1-2 lata mozemy sprzedac za dobra cene wiec by sie zwrocilo :tak:
A używany kupuje sie sam wozeczek i odsprzedac juz bedzie go trudno z takim stazem.
Zobaczymy...

Tak kupilismy dzis fotelik dla Macka na Allego - nie dosc ze taniej o 20 zl to dostajemy gratisy w postaci zabawek, gdzie same zabawki by kosztowaly ponad 50zl w sklepie! Wiec warto nieraz poAllegrowac ;-)

Dzisiaj maz wyciagnal mnie do TK Maxa, osobiscie bardzo nie lubie tego sklepu ale jak juz tam bylam to stwierdzilam ze z pustymi rekami nie wyjde i moj maz musial sie poddac i oto moje pierwsze zakupy dla dzidzi :-)
Zobacz załącznik 362708Zobacz załącznik 362709Zobacz załącznik 362710Zobacz załącznik 362711
pencil.png

Piekne! Najbardziej podobaja mi sie te z sowa :-)

lilydelix jak szykowalam wyprawke dla Macka to ubranka jego miescily mi sie na 3 półkach w szafce a teraz.... Samego Macka rzeczy mam całą jedna szafę (po sam sufit), a jego małe ubranka trzymam w katronach u babci i w piwnicy, bo w mieszkaniu nie ma miejsca. Teraz jak dojda znow ciuszki niemowlece to nie wiem gdzie je upcham :-p

Do góry