reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

moja dzidzia juz ma - chwalimy sie co już mamy lub co kupiliśmy

z ciuszków jeszcze nic nie kupuję sporo mam bo bliźniaczkach od mojej siostry(za miesiąc kończą rok:-)) a ja tam gdzieś po cichutku myślę o synku to wtedy bym szalała z zakupami...

na razie moje malenstwo ma płyn i proszek Lovela(był na promocji w biedronce)waciki i patyczki (też z biedronki) termometr do ucha (jest w lidlu za 45 zł) i śliczną mała czapeczkę oraz 4 śliniaczki w prezencie na dzień dziecka od tatusia:-D

reklama
Wiecie jak chodzi o ubranka to ja na pierwsze 3 msc zycia dziecka przygotuje sobie na pewno bodziaki kopertowe i kaftaniki, spioszki, pajace zwykle oraz welurowe, bo to w koncu zima. Jakies sweterki, albo grube kaftaniki, no i kombinezony i śpiworki.

Warto miec kombinezon na rozm 56, bo ja mialam dwa na rozm 62 i jak sie Maciek urodzil to oba byly za duze i z tego wzgledu nie dalam rady wozic go w foteliku samochodowym, bo on poprostu plywal w tych ciuszkach, a tam trzeba zapinac miedzy nogami.

Nie zamierzam kupowac zadnych jeansowych ubran poki dziecko nie zacznie stawac, bo dla siedzacego i lezacego dziecka sa one nieygodne. Wszystko co miekkie i mile w dotyku na poczatek ;)

My mamy :
Bodziaki długi rękaw 5 szt
Bodziaki krótki rękaw 11 szt
kaftaniki 8 szt
Wszystko w rozmiarach 56 i 62
nimfii te z Earl days sa faktycznie rewelacyjne ;)

Ostatnio edytowane przez moderatora:
Boże ile Wy macie rzeczy dla dzidzi, ja ani jednej. czekam do momentu jak poznam płeć i dorobię się jakiś mebelków na owe rzeczy. zresztą moja mama i teściowa mi trują o przesądach że za wcześnie i takie tam. najlepiej to chyba się w klatce zamknąć i nie wychodzić.

A ja sobie tak aukcjuje na Allegro bo mozna fajne zeczy za kilka zlotych zgarnac ;) O ile oplaca mi sie kupowac z kosztami wysylki, bo jak nie to nie kupuje.

angun super ciuszki, a ten pajacyk biały tak po ukosie zapinany w 5-10-15?? I mam identyczne pajacyki z Tesco też w tej cenie nabyte:-D kocyk też rewela

Dzięki ankush i gola :-)
Ten ukośnie zapinany jest właśnie z Tesco, z 5-10-15 jest ten kocyk i pokazywane wcześniej bodziaki z długimi rękawami i kaftanik w zestawie.

reklama
Do góry