reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

moja dzidzia juz ma - chwalimy sie co już mamy lub co kupiliśmy

Margana super ciuszki, co prawda w tesco na dziale ciuszkowym jeszcze nie byłam ale chyba muszę odwiedzić bo widzę jakie cuda tam kupujecie

reklama
Nam ciuszków też przybywa. Sporo już dostałam i mam obiecane następne. Do tego kupiłam też dużo na bazarku na rzecz psów i kotów, więc powoli wyprawka się szykuję. Na razie kupuję rozmiar 56/62. Czy Wy już kupujecie 68?

Ja jedną koszulkę 68 kupiłam, bo mniejszej nie było a była przesłodka, ale napisane było na wewnętrznej stronie koszulki, że jest od ok. 6mca dopiero... nie wiem jak w to wierzyć, bo skoro między 56 a 62 to rozmach paru tygodni zaledwie to do 68 w sumie też nie jest tak daleko...

Nimfii,Julieet fajne okazje z tymi ubrankami!
Margana skądś znam te ciuszki :-) wczoraj też byłam w Tesco zapolować na przeceny (30% do 11 czerwca albo do wyczerpania zapasów) i kupiłam 2 zestawy bawełnianych pajaców pakowane po 3 szt.
Jutro może wkleję ;-)
Te pajace mogą służyć jako piżamka (zakładane na body) i jako kolejna warstwa na spacerek (na nie wtedy trzeba założyć np.kaftanik, śpiochy albo gruby welurowy pajac i dopiero kombinezonik)
Ja jeszcze nie kupuję 68, ale staram się też nie kupować za dużo 52.

Wczoraj poczytałam, jak się ubiera dziecko, szczególnie zimą, jako że jestem nowicjuszką w tym temacie, a małych dzieci w najbliższej rodzinie też brak, wiem, że muszę dokupić takie cienkie, bawełniane body (jako bielizna zakładana na pieluchę) z krótkim i długim rękawem,kaftaniki, śpiochy. Rampersów chyba nie będę kupować, chyba że grube.
Szalenie podobają mi się pajace z kapturkiem, np.miś, ale nie wiem czy to praktyczny ubiorek, na pewno słodki :-)
Kuszą mnie też jeansy, ale kupię może jak Mały będzie miał ok.3 miesięcy.

To też wszystko zalezy jak duże dziecko sie urodzi i w jakim tempie bedzie rosło. W sumie to nie da się przewidzieć jak to bedzie wygladać. A tak sobie myslę, ze może lepiej choć trochę kupić takich wiekszych, bo potem to nie wiadomo ile bedzie czasu przy dziecku;-)

Mój mały urodził się mierząc 62cm, więc ciuszków 52-56 nie założył w ogóle.. a mając ok 2-3 miesięcy już nosił rozmiar 68 :tak: rozmiar rozmiarowi nie równy, ale wszystko zależy od tego jakie duże dziecko się urodzi. Wydaje mi się że lepiej założyć dziecku troszkę luźniejsze ubranko niż np przykrótkiego pajacyka w którym maluszek nie może nawet rozprostować nóżek( a niektórzy tak robią..niestety..)

Tez mi sie tak wydaje zeby raczej nie przesadzac z zakupem ubranek 56,Ja mam zamiar zakupic ze 2 bodziaki i jakis pajacyk i moze polspiochy i jakas koszulke z rozmiarowki 56 a tak to raczej juz 62 i 68 bo dzieciaki szybko rosna,bedzie to jednak okres zimowy wiec na takie wieksze spiochy czy pajacyk mozna zalozyc skarpeteczke a bodziaki czy jakies koszuleczki to pozaginac rekawki:tak:

reklama
Dlatego ja też staram się nie kupować za dużo ubranek w rozmiarze 56, 52 chyba nie mam żadnego.
Wklejam fotki moich ostatnich promocyjnych zakupów w Tesco (pajace 3-paki, każda paka po 30 zł, czyli 10 zł szt.), Pepco (body po 5 zł szt.) i 5-10-15 (bawełniany kocyk za 9,90 zł)

Ubranka 005.jpg Ubranka 004.jpg

Ubranka 006.jpg

Do góry