W naszym przypadku jest to efekt zmuszania nas, gdy byliśmy dziećmi, do praktykowania danej religii. Zmuszanie do chodzenia do kościoła itp dało odwrotny efekt, ja i K. postanowiliśmy, że Aleks sam sobie wybierze religie, która mu będzie odpowiadać i wówczas będzie chodził do kościoła, czy gdzie tam będzie chciał, z radością i chęcią
reklama
I
inna_a
Gość
no jasne, każdy robi jak uważa i nie krytykuje tych co chrzczą każdy z nas podejmuję decyzje
AnnaJ007
Fanka BB :)
my też nie chrzcimy..
ja z mężem nie jesteśmy praktykujący,dlatego nie bede odstawiała szopki z chrztem, przyjęciem(wybieraniem menu-jakby to miało znaczenie w chrzcie).....
ja z mężem nie jesteśmy praktykujący,dlatego nie bede odstawiała szopki z chrztem, przyjęciem(wybieraniem menu-jakby to miało znaczenie w chrzcie).....
I
inna_a
Gość
ja znowu patrzę na to,że jezus był chrzczony,gdy był dorosły i inni też razem z nim sami podjęli decyzję przez to zostawiam ją i dziecku,mnie rodzice ochrzcili jak byłam dzieckiem, a później ja wzięłam chrzest w innej religii świadomie dlatego już przed zajściem w ciąże była rozmowa na ten temat,że nie chrzcimy oczywiście teście protestują a najbardziej babcia mojego męża obraża,że Alan to żyd, bo nie ochrzczony, a żyd to co nie człowiek, jakaś rasistka , ja innych decyzje szanuje oni powinni i naszą nigdy nikogo nie neguje
onanana
Co do uszu to mi sie to średnio podoba... Poza tym tak ajk pisze Nimfii boję się żeby z tego tylko kłopotu nie było. Ja miałam ok 6 lat jak miałam przekłuwane i to było NA MOJĄ PROŚBĘ. Więc myślę że jak Maja będzie chciała to wtedy.
margo jesli chodzi o bujaczek to Maja chętnie w nim leży, chociaż szczerze mowiąc lezy malutko. Najczęściej jak w kuchni coś robię to wtedy zaieram ją ze sobą. A huśta się bardzo rzadko bo nam baterie poszły i wiecznie zapominam kupić
margo jesli chodzi o bujaczek to Maja chętnie w nim leży, chociaż szczerze mowiąc lezy malutko. Najczęściej jak w kuchni coś robię to wtedy zaieram ją ze sobą. A huśta się bardzo rzadko bo nam baterie poszły i wiecznie zapominam kupić
onanana
oł szit... chyba bym wolała sama uszyć mimo, że ja mam nawet z guzikami problem
Katerinka_2
podwójnie szczęśliwa mama
moja Patrycja chodzi w body Calvin Clein i Timberland , mąż kupił rok temu jak był w USA, cena? około 5 dolarów za 5-cio pak czyli jakoś po 3 zl za sztukę
a u nas? najtańszy bodziaczek w hipermarkecie kosztuje 6 zł
szkoda tylko że nie wiedział wtedy ani ja, co kupować i efekt jest taki że mam min. 10 body które już są za małe i 15 albo więcej body rozmiar 3-6 mc, które są teraz akurat-trzeba będzie dorobić dzieci do tych ciuchów. Większych rozmiarów już nie ma dolar teraz jest droższy i chyba w tym roku nie poleci, zresztą jak znowu zrobi takie zakupy to ja dziekuję... dla siebie przywiózł parę walizek, dla małej pół a dla mnie - trochę stringów (dla ciężarnej były jak znalazł) i 5 par japonek z których 3 od razu sprzedałam na allegro bo co z tego że markowe jak niewygodne
a u nas? najtańszy bodziaczek w hipermarkecie kosztuje 6 zł
szkoda tylko że nie wiedział wtedy ani ja, co kupować i efekt jest taki że mam min. 10 body które już są za małe i 15 albo więcej body rozmiar 3-6 mc, które są teraz akurat-trzeba będzie dorobić dzieci do tych ciuchów. Większych rozmiarów już nie ma dolar teraz jest droższy i chyba w tym roku nie poleci, zresztą jak znowu zrobi takie zakupy to ja dziekuję... dla siebie przywiózł parę walizek, dla małej pół a dla mnie - trochę stringów (dla ciężarnej były jak znalazł) i 5 par japonek z których 3 od razu sprzedałam na allegro bo co z tego że markowe jak niewygodne
AniaSm
moja koleżanka przebijała jak jej córka skończyła 3 miesiące , ja poczekam (chyba) aż Lenka będzie mieć kilka lat , mi rodzice chcieli przebić jak miałam 3 latka ale nie dałam się wtedy dopiero zaraz po 1-wszej komunii poszłam przekłuća jak mam pytanie do mam które mają córeczki czy zamierzacie przekuwać uszka dzieciom Liwia dostała od matki chrzestnej złote kolczyki i tak się zastanawiam kiedy jej przekuć uszka wszyscy mi mówią że od 6miesiąca już można, mi się podobają u tak małych dziewczynek kolczyki mojemu m nie za bardzo
a w jakiej religii braliście ślub?? no chyba że macie tylko cywilny ;-) , oczywiście jak nie chcesz nie odpowiadajproszę nie jestem sama :-) hi hi u nas tak zdecydowaliśmy przez kwestie religii, ponieważ ja i mąż jesteśmy każdy z innej ;-) dlatego nie będziemy nic mącić i dziecka zmuszać, albo rozrywać pomiędzy sobą, gdzie ma chodzić i kim być.
każdy robi jak uważa i wcale chrzcić nie musisz przynajmniej jesteście szczerzy , a babci powiedz że Jezus też był żydem ;-)ja znowu patrzę na to,że jezus był chrzczony,gdy był dorosły i inni też razem z nim sami podjęli decyzję przez to zostawiam ją i dziecku,mnie rodzice ochrzcili jak byłam dzieckiem, a później ja wzięłam chrzest w innej religii świadomie dlatego już przed zajściem w ciąże była rozmowa na ten temat,że nie chrzcimy oczywiście teście protestują a najbardziej babcia mojego męża obraża,że Alan to żyd, bo nie ochrzczony, a żyd to co nie człowiek, jakaś rasistka , ja innych decyzje szanuje oni powinni i naszą nigdy nikogo nie neguje
no cena jakaś z kosmosu
reklama
Katerinka_2
podwójnie szczęśliwa mama
właśnie zapytalam męża co mysli o przebijaniu uszu i kiedy przebijamy uszka Patrycji. Popatrzyl na mnie jak na szaleńca-chyba zwariowałaś, tyle płakała na szczepieniu a ty chcesz ją jeszcze kłuć???
Stanęło na tym że jak będzie sama umiała powiedzieć że chce kolczyki to jej zrobimy.
W sumie to mnie nimfii przekonała że może sobie szarpnąć uszko...
A takie cudne kolczusie dostała od chrzestnego...
Stanęło na tym że jak będzie sama umiała powiedzieć że chce kolczyki to jej zrobimy.
W sumie to mnie nimfii przekonała że może sobie szarpnąć uszko...
A takie cudne kolczusie dostała od chrzestnego...