reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

moja dzidzia juz ma - chwalimy sie co już mamy lub co kupiliśmy

W naszym przypadku jest to efekt zmuszania nas, gdy byliśmy dziećmi, do praktykowania danej religii. Zmuszanie do chodzenia do kościoła itp dało odwrotny efekt, ja i K. postanowiliśmy, że Aleks sam sobie wybierze religie, która mu będzie odpowiadać i wówczas będzie chodził do kościoła, czy gdzie tam będzie chciał, z radością i chęcią ;)

reklama
my też nie chrzcimy..
ja z mężem nie jesteśmy praktykujący,dlatego nie bede odstawiała szopki z chrztem, przyjęciem(wybieraniem menu-jakby to miało znaczenie w chrzcie).....

ja znowu patrzę na to,że jezus był chrzczony,gdy był dorosły i inni też razem z nim sami podjęli decyzję przez to zostawiam ją i dziecku,mnie rodzice ochrzcili jak byłam dzieckiem, a później ja wzięłam chrzest w innej religii świadomie dlatego już przed zajściem w ciąże była rozmowa na ten temat,że nie chrzcimy oczywiście teście protestują a najbardziej babcia mojego męża obraża,że Alan to żyd, bo nie ochrzczony, a żyd to co nie człowiek, jakaś rasistka , ja innych decyzje szanuje oni powinni i naszą nigdy nikogo nie neguje

Co do uszu to mi sie to średnio podoba... Poza tym tak ajk pisze Nimfii boję się żeby z tego tylko kłopotu nie było. Ja miałam ok 6 lat jak miałam przekłuwane i to było NA MOJĄ PROŚBĘ. Więc myślę że jak Maja będzie chciała to wtedy.
margo jesli chodzi o bujaczek to Maja chętnie w nim leży, chociaż szczerze mowiąc lezy malutko. Najczęściej jak w kuchni coś robię to wtedy zaieram ją ze sobą. A huśta się bardzo rzadko bo nam baterie poszły i wiecznie zapominam kupić:zawstydzona/y:

moja Patrycja chodzi w body Calvin Clein i Timberland , mąż kupił rok temu jak był w USA, cena? około 5 dolarów za 5-cio pak :baffled: czyli jakoś po 3 zl za sztukę :eek:
a u nas? najtańszy bodziaczek w hipermarkecie kosztuje 6 zł

szkoda tylko że nie wiedział wtedy ani ja, co kupować i efekt jest taki że mam min. 10 body które już są za małe i 15 albo więcej body rozmiar 3-6 mc, które są teraz akurat-trzeba będzie dorobić dzieci do tych ciuchów. Większych rozmiarów już nie ma :( dolar teraz jest droższy i chyba w tym roku nie poleci, zresztą jak znowu zrobi takie zakupy to ja dziekuję... dla siebie przywiózł parę walizek, dla małej pół a dla mnie - trochę stringów (dla ciężarnej były jak znalazł:crazy:) i 5 par japonek z których 3 od razu sprzedałam na allegro bo co z tego że markowe jak niewygodne

a jak mam pytanie do mam które mają córeczki czy zamierzacie przekuwać uszka dzieciom Liwia dostała od matki chrzestnej złote kolczyki i tak się zastanawiam kiedy jej przekuć uszka wszyscy mi mówią że od 6miesiąca już można, mi się podobają u tak małych dziewczynek kolczyki mojemu m nie za bardzo :-D
moja koleżanka przebijała jak jej córka skończyła 3 miesiące , ja poczekam (chyba) aż Lenka będzie mieć kilka lat , mi rodzice chcieli przebić jak miałam 3 latka ale nie dałam się wtedy dopiero zaraz po 1-wszej komunii poszłam przekłuć :tak:
proszę nie jestem sama :-) hi hi u nas tak zdecydowaliśmy przez kwestie religii, ponieważ ja i mąż jesteśmy każdy z innej ;-) dlatego nie będziemy nic mącić i dziecka zmuszać, albo rozrywać pomiędzy sobą, gdzie ma chodzić i kim być.
a w jakiej religii braliście ślub?? no chyba że macie tylko cywilny ;-) , oczywiście jak nie chcesz nie odpowiadaj :tak:
ja znowu patrzę na to,że jezus był chrzczony,gdy był dorosły i inni też razem z nim sami podjęli decyzję przez to zostawiam ją i dziecku,mnie rodzice ochrzcili jak byłam dzieckiem, a później ja wzięłam chrzest w innej religii świadomie dlatego już przed zajściem w ciąże była rozmowa na ten temat,że nie chrzcimy oczywiście teście protestują a najbardziej babcia mojego męża obraża,że Alan to żyd, bo nie ochrzczony, a żyd to co nie człowiek, jakaś rasistka , ja innych decyzje szanuje oni powinni i naszą nigdy nikogo nie neguje
każdy robi jak uważa i wcale chrzcić nie musisz przynajmniej jesteście szczerzy :tak: , a babci powiedz że Jezus też był żydem ;-)
dziewczyny a co Wy na to?

Pajacyk Rock Star Baby - LuxLux

zobaczyłam cenę, to zdębiałam :eek:
no cena jakaś z kosmosu :szok:

reklama
właśnie zapytalam męża co mysli o przebijaniu uszu i kiedy przebijamy uszka Patrycji. Popatrzyl na mnie jak na szaleńca-chyba zwariowałaś, tyle płakała na szczepieniu a ty chcesz ją jeszcze kłuć??? :laugh2:
Stanęło na tym że jak będzie sama umiała powiedzieć że chce kolczyki to jej zrobimy.
W sumie to mnie nimfii przekonała że może sobie szarpnąć uszko...

A takie cudne kolczusie dostała od chrzestnego...

Do góry