reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

moja dzidzia juz ma - chwalimy sie co już mamy lub co kupiliśmy

mirelko różnie ludzie przekłuwają, ja też słyszałam, że od 6, ale część osób sądzi , że np już p o3 można . Ja miałam 2 lata gdy mi przekłuwali , Poli zamierzam za niedługo przebić, mnie się to podoba, mojemu też (chyba;)
A teraz mi się przypomniało, że np w Czechach, dziewczynkom zaraz po urodzeniu przekłuwali

reklama
Gola mojej córce przebiłam jak miała 3 lata ale to było za późno teraz zrobiłabym to dużo wcześniej koleżanka przekuła jak Nataszka miała 6 miesięcy i ślicznie wyglądała z kolczykami!!polecam zwłaszcza dla dziewczynek co mają krótkie włoski nikt już nie powie, czy to chłopczyk??

pepsi do 18roku życia to my w większości sprawach decydujemy za dzieci:tak:

Ostatnio edytowane przez moderatora:
my też naszej Zosi przebijemy bo dostała na chrzest kolczyki ale chyba bliżej roczku bo jak na razie to by się nie sprawdziło bo jak jej coś nie pasi to zawsze po uszkach się dotyka więc wole nie ryzowac

Mirelka, akurat czy chce mieć przekłute uszy Lena zdecyduje sama, nie widzę powodu, żeby podejmować tę decyzję za nią, będzie chciała to przekłujemy, nie będzie to nie. Uważam, że niektóre decyzje można spokojnie pozostawić dzieciom i to jest właśnie jedna z nich.

Ostatnia edycja:
pepsi do 18roku życia to my w większości sprawach decydujemy za dzieci:tak:

Tylko teoretycznie. W praktyce to inaczej wychodzi :-D
Moj trzylatek juz sam chce decydowac o sobie i niby jakim cudem go przekonac do moich racji...? Ale to temat rzeka...

Wiec napisze tylko ze gdybym miala dziewczynke to bym sie nie spieszyla z przebijaniem jej uszu....
No bo same zobaczycie jak potrafia szalec takie maluszki. Najzwyczajniej balabym sie ze sobie uszka naderwie, zachaczy gdzies podczas zabawy.

A jesli chodzi o recznik... To mam taki jak andrzelika pokazala, ale zakupilam go rok temu Mackowi. Do tej pory go uzywa i mysle ze starczy jeszcze na rok spokojnie. Rozmiar to ok metr na metr.

pepsi-mój nawet nie jest chrzczony, bo stwierdziłam,że sam podejmie kiedyś decyzje..., czy któraś z was też nie chrzci?

reklama
proszę nie jestem sama :-) hi hi u nas tak zdecydowaliśmy przez kwestie religii, ponieważ ja i mąż jesteśmy każdy z innej ;-) dlatego nie będziemy nic mącić i dziecka zmuszać, albo rozrywać pomiędzy sobą, gdzie ma chodzić i kim być.

Do góry