reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

moja dzidzia juz ma - chwalimy sie co już mamy lub co kupiliśmy

JDziewczyny proszę o radę. Do jakiego wieku przydaje się dla dziecka mata??

Myślę, że zależy od dziecka, mój Szymcio ma prawie 6 lat i do tej pory kocha swoją matę edukacyjną :tak:, wlecze ją ze sobą do namiotu, jeździ po niej autkami, różne zabawy sobie wymyśla - to taka jego oaza w pokoju gościnnym :-D. Mateuszkowi musieliśmy więc kupić nową - też mamy tiny love - i też chętnie leży, skończył 4 miesiące i póki co jego zainteresowanie nie słabnie :tak:

reklama
Pola matę dostała , gdy miała miesiąc, kładliśmy ją wtedy raz na jakiś czas -ale była za mała, zerowe zainteresowanie, od 2 miesiąca leży codziennie najpierw oglądała śmiała się, teraz łapie zawieszki ogląda, dotyka, tak jest od ok 2 tygodni

onanana - super ta mata, Oskarek od mojej kumpeli, gdy do nas przychodziła, super bawił się na naszej, a miał 7 miesięcy, więc na pewno nie jest za późno:)

ja jeszcze nie kupiłam maty może w przyszłym tyg. kupię jak będę w mieście, dzięki onanana za podpowiedz też mamy komis to wstąpię i zobaczę co tam fajnego mają może coś wypatrzę dla Liwii a powiedz czy ty te zabawki myjesz jak kupujesz w komisie i czy matę będziesz prać jak kupisz w komisie

ja też matę kupiłam w komisie tiny love i dałam za nią 50 zł tylko dlatego że była pomazana długopisem w niektórych miejscach ... wsadziłam ją do wanny wymoczyłam razem z zabawkami i wszystko zeszło i wygląda jak nowa :) komisy to fajna sprawa :-)

Dzięki kochane za opinie. Chyba kupię tą matę. Tą którą ma teraz nawet się interesuje ale ona jest daremna.
W komisach serio są fajne rzeczy i dość tanio, no i widać stan zabawek czy ubranek. Ciuszki akurat nie są zbyt tanie- wole w lumpkach kupować ale zabawki, krzesełka itp są naprawdę super:tak:
Mirelko ja wypiorę to co się będzie dało. Wiesz jak dzieci- wszystko liżą, do buzi wkładają, wole wiedzieć że wyprałam.

reklama
Winki ja myślę ze spokojnie. Daj tylko jakiś delikatny program i słabe wirowanie. Chyba ze masz tam jakieś zabawki. Ja tą mate co oglądałam raczej wsadzę do pralki.

Do góry