reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

moja dzidzia juz ma - chwalimy sie co już mamy lub co kupiliśmy

Ale nie zawsze tanie znaczy gorsze ;) Mnie sie niraz udalo kupic bodziaki w cenie 3-5zl w Careforu czy Auchan i byly świetnej jakosci!
Teraz juz nie ma az tak niskich cen zauwazylam :/.

reklama
no nie ma :-( ja znalazłam w moim mieście sklep textil market i maja tanie ciuszki bardzo dobrej jakości i do tego polskich producentów :tak: body po 12 zł półspiochy po 8 zł

Z tymi sieciówkami to prawda, szkoda że w moim mieście mam tylko Lidla, Biedrone i Intermarche. Omijają nas takie ciekawsze promocje z dużych sklepów. Mamy Tesco w miejscowości obok ale i tak jest tam o połowę mniej promocji niż w tych Tesco np. w Krk. Ale tez sama znalazłam firmówki w loompkach np. spiochy NEXTA za 9 pln - takie szare z pieskiem - Zosia ma je na sobie nawet w naszej galerii:)

W ogóle to chciałam Wam jeszcze raz podziękować za odzew i pomoc. "Niech Wam Bóg w dzieciach wynagrodzi"... :-Dw miarę potrzeb oczywiście.

Ja też mam dużo rzeczy z NEXTA, mam fajną sukieneczkę jansową za 7 zł, będzie dobra na wiosnę, a na metce 12 miesięcy :-D u mnie w mieście jest jeden lumpek gdzie baby i chłopy się biją o ubrania :szok: raz poszłam tam z siostrą i kopara mi opadła, szok, wolałam się nie narazić na uszczerbek na zdrowiu i sobie darowałam zakupy :-D:-D:-D bo tam dużo firmówek w dobrym stanie!!!!

W ogóle to chciałam Wam jeszcze raz podziękować za odzew i pomoc. "Niech Wam Bóg w dzieciach wynagrodzi"... :-Dw miarę potrzeb oczywiście.

Powiedzmy ze na jakosci :) Niekoniecznie ilosci :)

A na allegro ile cudeniek mozna znalesc za 1zl ;)
Z tym ze ja niektore rzeczy next czy george uzywam z wyprzedzeniem (np teraz juz te co sa od 6msc) ale sa tez ciuszki co maja na metce 0-3msc a nadal sa za duze np kurtki i bluzy :)

Ja też latam teraz po sklepach z używaną odzieżą bo za 50zł mamy wielki worek ubrań tak prawdę mówiąc choć teraz się wstrzymałam z zakupami bo nie mamy totalnie kasy;/
Niedawno kupiłam małej w Auchan 2 bluzeczki Disneya i jedne śpiochy też Disneya za 12zł sztuka...

Anek kochanie ja bym też Ci chętnie wysłała pare ciuszków bo mam ich mnóstwo po siostrach ale są z plamami, nie wiem czy takie by Ci też odpowiadały? Bez plam mam tylko 3 pary bodów które mam na tzw wyjścia do lekarza... muszę pokupowac bez plam ciuszki jak wrócą do nas normalne chwile

Nimfii
teraz w carrefourze i wszędzie najmniejsza stawka to 9,99 zł za body itp. Ja mam sklep PEPCO w którym są tanie ciuszki i nawet ładne ale ostatnio kupiłam 1 parę bodów tam za 5,99 i okazały się szmatkami totalnymi do podłogi...

A ja w Smyku ostatnio wygrzebałam po 50% obniżce 3 bluzeczki rozm. 80 i dwa bodziaki z długim rękawem i wszystko po 10 zł/szt. i naprawdę bardzo dobra bawełna, no i po praniu nie zmienił się rozmiar! Z sieciówek to jeszcze w Realu są fajne ciuszki, albo w Tesco hipermarketach z Cherokee i F&F, u mnie nie ma takiego dużego tesco najbliżej w Wa-wie może wiosną się z Lenką wybiorę na zakupki :-)

No ja też mam kilka bodziaków za 5 zł z Carrefoura i są fajne. Często tez coś kupuje w Pepco - fajne i niedrogie ciuszki, tylko nie ma co patrzeć na rozmiar, bo te metki chyba przyklejają przypadkowo:-D
Czasem też polujemy na jakis wyprzedarze w Smyku, C&A i H&M. Najlepszą jakość z ciuszków, które mamy mają te z H&M - świetna bawełna i na długo starczą, bo są bardzo elastyczne:tak:
No i jak w Tesco jesteśmy to zawsze sie przejdziemy na dziecięce ciuszki, ale przegladamy tylko te przecenione.

Margo jak będziesz się wybierała z Lenką do W-wy to zapraszam do mnie na kawkę;) Akurat będziesz miała po drodze;)

Margana ja tak samo często w pepco patrzę ciuszki ale faktycznie rozmiar to na oko trzeba brać bo ostatnio patrzyłam body, które wyglądały na 62 a metka 80 no trochę się pomylili... Tam fajne dodatki do domu są;D

reklama
W C&A tez sá fajne i w miaré w przyzwoitej cenie ciuszki i jeszcze reservd(nie kazdy sklep ma dzial dzieciecy)
a w tesco w okolicach 1 czerwca(dzien dziecka) maja zawsze promocyjne ceny na ubranka dla dzieci.

Do góry