reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

moja dzidzia juz ma - chwalimy sie co już mamy lub co kupiliśmy

Pepsi ja również mam parowar ale nawet nie wpadłam na to, żeby sterylizować w parowarze. Napisz mi cos więcej.Ile minut ustawiasz?
Ostatnio gotowałam butelki, smoczki i laktator w garnku. Także tradycyjne metody:-D
Mikrofali nie posiadam i nie mam potrzeby jej posiadania. Ten parowar mnie zaciekawił:-):-):-)

Pepsi w Smyku jest drogo. Kupowałam stelaż do wanienki i różnica koszmarna.Między Smykiem a innymi sklepami z dzieciowymi artykułami na samym stelażu zaoszczędziłam ponad 10 zł.Zrobisz jak uważasz ale kupisz kilka rzeczy i przepłacisz naprawdę duże pieniądzę.

Julianna ale fajne te kocyki. To pewnie teraz już masz wszystko?

reklama
Dziewczyny te kocyki naprawdę są tak super w rzeczywistości jak na zdjęciu? Bo ja jakiś czas temu juz się w nich zakochałam, tylko mam już tyle w domu rozmaitych kocyków, że sie powstrzymuję, żeby nie kupić, ale jak tak piszecie to mnie korci jeszcze bardziej!:-)

Dzisiaj ma do mnie przyjść paka z pościelą. Mam nadzieję, że się w końcu doczekam :-)

kasiek brakuje jeszcze paru pier***ek, ale to już na spokojnie się dokupi, bo pilne nie jest ;) stelaż do wanienki, pokrowce na przewijak, krem na każdą pogodę, folia przeciwdeszczowa na wózek ... ;) zakupy, z którymi spokojnie mogę się wstrzymać do powrotu do domu z maluszkiem :)
martttika boskie są, co prawda jednostronne, ale tak milusie w dotyku że szok, piękny kolorek, i ładne wykończenie :) ja jestem bardzo zadowolona z zakupu, choć nie powiem, miałam nadzieję, że będzie ciut grubszy ;)

Julianna poszalałaś :-)
Ja wczoraj odebrałam swoje zakupy :
TOMMEE TIPPEE SZCZOTKA+GRZEBIEŃ NOWY MODEL!!! (1858416875) - Aukcje internetowe Allegro
TOMMEE TIPPEE SMOCZKI LATEKS 0-6M+ ZESTAW 2 SZTUK (1858416769) - Aukcje internetowe Allegro
TERMOOPAKOWANIE TOMMEE TIPPEE SUPER OKAZJA!!! (1862391549) - Aukcje internetowe Allegro
TOMMEE TIPPEE DOZOWNIK DO MLEKA SUPER (1843814881) - Aukcje internetowe Allegro
http://allegro.pl/torba-na-stelaz-wozka-quinny-buzz-oryginal-i1853036154.html
jeszcze sobie tylko majtki siateczkowe dokupię,bo mam tylko 3 szt,no i krem.A z kremem do doszłam do wniosku,ze albo dermobazę albo krem bambino - od dawna go używam dla Maciusia i jest fajny
:tak:
Z butelkowo-smoczkowych rzeczy mam już wszystko i nie wiem czy to juz myć i sterylizowac czy jeszcze za wcześnie:sorry2:
Wózka miałam nie prać,ale jednak wyprałam całą wyściółkę gondoli i śpiwór,a z wierzchu to jeszcze się wstrzymuję z przetarciem ,bo i tak się zakurzy.

Ostatnia edycja:
Madzia poszalałaś też:-)
Ja jeszcze nie sterylizowałam laktatora i nie wiem kiedy o robić:crazy: A mam od koleżanek dwa używane (jeden prawie wcale) no ale wiadomo czy nowe czy używane odparzyć trzeba. Tylko nie wiem kiedy.... Może mamie dam i każę wygotować jak zacznę rodzić a potem mi do szpitala podrzucą???

Julianna ja również myslę, żeby zamówic taki kocyk ale sie zastanawiam czy żólty, czy taki czerwony, jak Ty zamówiłaś.Widziałam ten czerwony na Twoich zdjęciach,,Kącik maluszka" no i wygląda super.Fajna jest taka intensywna czerwień
:-)
Ja wczoraj już wszystko wygotowałam, zapakowałam w czystą siateczkę i myślę, że nic temu nie będzie.Mam juz laktator spakowany do torby.

Ostatnia edycja:
kasiek właśnie na tym mi bardzo zależało, bo generalnie wszystko mam w pastelowych kolorach, zieleń, niebieski... I bardzo mi zależało na czymś, co dałoby jakkolwiek kontrastowy efekt, co by nie było mdło ;) I jestem bardzo zadowolona, bo czerwień jest intensywna, głęboka, nie jaskrawa :)

powiedzcie mi kochane jak z podgrzewaczami. Jeżeli jest zamiar karmienia piersią to wydaje mi sie chyba na początek zbędny? Dopiero pozniej moze do utrzymania temp. dla herbatki, słoiczka albo mleka??

A co do kocyka, to ja kupiłam taki gruby, cieplutki w Pepco, za 23zł; Bardzo miły w dotyku. Jeżeli u was tez jest taki sklep to warto tam zajrzeć, idzie znaleźć duzo tanich i ładnych rzeczy dla malucha

Ostatnia edycja:
Mialam podgrzewacz od szwagierki i mnie sie przydal pierwszy raz jakos 2 tyg po porodzie jak maluch zostal sam z moja mama. Z tym ze ja od samego poczatku odciagalam mleczko laktatorem zeby rozhulać laktacje. A wiec mały dostal moje mleko podgrzane wlasnie.
Podgrzewacz nie jest niezbedny bo w razie koniecznosci mozna butle mleka podgrzac w garnku z wrzatkiem. Jednak podgrzewacz jest duzo wygodniejszy w uzyciu.

reklama
Do góry