reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

moja dzidzia juz ma - chwalimy sie co już mamy lub co kupiliśmy

reklama
Ja smoka również wygotowałam. Niby powinno sie wygotować smoka przed pierwszym użyciem. Tak było nawet napisane na opakowaniu. Nie wiem czy smoczek będzie potrzebny w szpitalu, pewnie nie ale zabieram tak na wszelki wypadek.Wiem, ze smok zaburza niby odruch ssania u malucha.

Mirelka wszystko trzeba wysterylizowac/wygotowac - smoczki ,smoczki do butli,butelki,nakretki,pokrywki,laktator (każda czesc) i osłonki na piersi raczej tez.Zalecane jest aby po kazdym użyciu sterylizowac.

a ja jeszcze nawet butelek nie kupiłam.Jeśli chodzi o te butelki TT to czy ktoś da link, które dla maluch takiego?Jaką pojemność kupić? Smoka też kupię bo pewnie ciężko będzie się przed nim uchronić.

Ja tam wszystko wygotowałam i co trzeba zapakowałam do torby.

Jesli chodzi o podgrzewacz to na razie dałam sobie spokój. Mam zamiar karmić piersią, a jak będzie potrzebny to wtedy kupię. A kupię na pewno, bo jakos nie widzi mi się podgrzewanie w garnku na gazie - zbyt leniwa jestem;-)

Madzia dzięki za informacje, dzisiaj przeglądnęłam całą instrukcję i w innych językach faktycznie są informacje, nie ma tylko po polsku, są tylko na jaki czas wsadzić do mikrofali:-)
AnnaJ ja u tego sprzedawcy kupiłam cały zestaw TT, ma super ceny, przeglądnij sobie, bo sprzedaje pojedyncze butelki w różnych rozmiarach albo w zestawach.
Przedmioty użytkownika - Allegro.pl - aukcje internetowe, bezpieczne zakupy

reklama
oj osłonki na pierwsi już spakowane a nie wysterylizowałam nawet o nich nie pomyślałam:szok: ja też raczej nie będę już prasować może tylko pieluszki tetrowe, flanelowe :no:

Do góry