reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

moja dzidzia juz ma - chwalimy sie co już mamy lub co kupiliśmy

reklama
My już właściwie wszystko mamy. Jeszcze jutro jedziemy do Smyka po ostatnie zakupy: wanienkę ze stelażem i smoczek mini nr 1 Avent, butelkę Avent mam w komplecie z laktatorem, ale w zestawie jest smoczek nr 2, a dla noworodka lepsza jedynka więc chcę na wszelki wypadek dokupić, choć i tak planuję karmić piersią.

Wszystkie ciuszki, kocyki, ręczniki itp. poprane, poprasowane, popakowane w worki próżniowe. Wysterylizowałam już też połowę wyposażenia-butelki, smoczki, laktator-jutro reszta sterylizacji. Ja sterylizuję w parowarze. Wcześniej dokładnie umyłam w wodzie z płynem i wypłukałam. Jeśli coś z tego będzie potrzebne to mąż już tylko przeleje gorącą wodą i przywiezie mi do szpitala. Oby nie było potrzebne.

Cocca ma ten sam zestaw.Do pudełka wlewa się 100 ml wody wkłada się tam wszystkie gadżety -butelki,smoczki, rozkręcony laktator,zamyka pokrywką i zostawia otwarty ten otworek na górze pokrywki.
W instrukcji mam rozpisane na ile min włączyć mikrofalę w zależności od jej mocy i tak :
moc poniżej 800W - właczyć na 6 min i po wyłączeniu odczekać jeszcze 3 min
moc powyżej 800W- włączyć na 4 min i po wyłączeniu odczekac 3 min.

Julianna - pokaźna lista, ale znam to uczucie, mnie też przyszła taka wielka paka od Wasala i rozpakowywałam ją, jak dziecko gwiazdkowy prezent;-). Mega cieszą zakupy dla naszych bąbli - prawda?:tak:

PS nie mogę się doczekać Twoich fotek w odpowiednim wątku z kącikiem maluszka:laugh2:

Julianna - trzeba przyznać, że to Mega paka :-), kocyk wygląda na milusi
Cocca mam taki zestaw tyle, że ze sterylizatorem parowym a laktator mam elektryczny. Mam nadzieję, że nie będę musiała używać od początku, ale przezorny zawsze ubezpieczony!!

Julianna fajna paka:-) Ja też mam takie kocyki dwa- żółty i szary:tak: Bardzo fajne są:tak: Ostatnio mała Martynka ochrzciła Majkowe rzeczy (dwa kocyki i łóżeczko):-D Chyba jej było wygodnie;-)

reklama
Do góry