reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

moja dzidzia juz ma - chwalimy sie co już mamy lub co kupiliśmy

Znalazłam dziś na allegro (oczywiście) kozaczki na niusi i zastanawaim się, czy je kupić. Bo w sumie z ubranek to brakuje mi tylko kozaczków i o zgrozo szalika (zapomniałam o nim na śmierć). Myślicie, że te kozaczki warte są tych pieniędzy?
NEXT NEXT NEXT - NOWE cudo buciki roz 16 (1874861655) - Aukcje internetowe Allegro

A co powiesz na takie?
Kozaczki H&M rozm. 16-17 dla dziewczynki (1874329495) - Aukcje internetowe Allegro

http://allegro.pl/kozaczki-emu-cherokee-0-3-futerko-ocieplane-i1869741016.html

Ostatnia edycja:
reklama
Sara_R ładne te kozaczki, ale za jasne. Jakoś uparłam się na ciemniejsze buciki. Powiem szczerze, że i tak popłynęłam z tymi cukierkowymi różami i kolorami dla małej, których generalnie nie znoszę. I tak sobie powiedziałam, że buciorki chcę jej kupić ciemniejsze... ehhhh może chora na głowę jestem, ale nie moge się już doczekać, kiedy razem z Zofką będziemy pociskać w... glanach;-)

kozaczki są sliczne dziewczyny!!!
Ja kupiłąm tylko trampeczki białe z falbanką - w ten sposób moi rodzice dowiedzieli się, że dziewuszka. Niedawno mama dokupiła malej baletki za 9,90 w 5.10.15. Ale w sumie mam 8 par maleńkich butków, bo dostałam paczkę z UK i ciotka z wujkiem jak byli na wczasach we Włoszech też małej kupili - tylko kiedy ja jej to włożę?? A przecież po domu w Emu, czy tramposzczałach "chodzić" nie będzie :-D A na wyjścia to jest kombinezonik i stópki schowane;-)

Angun no o tym samym pomyslałam, że takie dziecko nie potrzebuje kozaczków.
Owszem te z aukcji, które tu wkleiłyście są ślicznościowe ale może raz dziecko zdąży je załozyć.
Wiem, że ciężko się powstrzymać jak sie takie cudo widzi:-D

Ja już mam wszystko dla Oleńki.Dokupiliśmy ostatnio materac i kołderkę.
Również mam dylemat czym przykrywać małą po urodzeniu. Zobacze jakie będą temperatury. Mam śpiworek i rożek. Zobaczymy?
Nie mam kocyka bawełnianego ale nie wiem czy kupować gdyż mam 1 polarkowy i 1 gruby akrylowy

normalnie nie mogę ze śmiechu, moja teściowa się rozkręca. mój mąż po pracy był u swoich rodziców i przydźwigał pewnie od nich bo kasy napewno nie miał na kupowanie czegokolwiek. otóż szampon do włosów dla młodej, nie pytałam sie go bo jakoś mi się humor popsuł i nie chce mi sie z nim gadać.

pierwsza rzecz od dziadków:-) tyle że my z mężusiem już mamy kupione kosmetyki i wszystko z jednej serii żeby nie mieszać.

a w między czasie jak był u nich to dzwonił się pytał, czy nie kupić pampersów hugisów bo są w promocji w tesko po 80 zeta za prawie 200 szt, pewnie też teściowa zasugerowała (pracuje w tesko), bo mój stwierdził, że na początku będziemy firmy pampers używać a tu nagle takie coś, jak chce to niech sama kupi, przydadzą się bądź też nie,eh

Sara z nami w sypialni Maciek spal przez te 2,5 roku swojego zycia. Innej opcji nie bylo. Dopiero jak sie moja mama wyprowadzila to my zajelismy jej pokoj a Maciek maly ;-)Ale jesli jest inna opcja to chyba faktycznie kolo 6msc-1 roku dobrze dziecko przezwyczajac do samodzielnego spania. No chyba ze (tak jak Maciek) budzi sie po kilka razy w nocy to wtedy naprawde trudno wyrobic z nocnym wstawaniem - zwlaszcza mamie pracujacej na codzien :sorry2:Zycie zweryfikuje Wam te plany sypialniane :tak:

katerinka
mialam podobne dylematy jak ty teraz piszesz z ustawieniem wiekszego lozka dla dziecka :tak: Na razie o tyle dobrze ze po wyprowadzce mojej mamy mamy ten dodatkowy pokoj gdzie spi Maciek, no ale to i tak tylko 30 metrowe mieszkanie :-( wiec ciezko sie nam pomiescic a jak przyjdzie nam na wymiane na wieksze lozko dla drugiego syna to chyba tylko pietrowe nas ratuje :shocked2:
A zycie intymne przy dziecku to moze "kwitnac" i tak tylko gdy dziecko spi ;-) Dacie rade ;-)

reklama
Do góry