reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

moja dzidzia juz ma - chwalimy sie co już mamy lub co kupiliśmy

Mnie dzisiaj przyszedł biustonosz i jestem zachwycona, bo w moim rozmiarze, za super cenę i super trzyma, czyli kręgosłup nie będzie mnie bolał:-)
Mam pytanie do dziewczyn, które miały już CC, w czym się wtedy rodzi???

reklama
pepsi77 jeśli to coś pomoże mi Pani w aptece poleciła taką

ja właśnie skończyłam zaległe prasowanie ubranek 1godz mi to zajęło uf,
a jakie ubranka szykujecie na wyjście maluszka ze szpitala:tak:

dostałam właśnie sms od koleżanki że urodziła a najlepsze jest to że do samego dnia porodu myślała że będzie rodzić naturalnie a tu mały zrobił psikusa i się odwrócił i musieli jej zrobić cesarkę waży 3300g i ma 55cm, a termin miła na 14.10

Cocca, generalnie nago, dają albo koszulę szpitalną, albo masz swoją ale i tak Cię odkrywają

mirelka, taką nawet mam w domu, używałam dla siebie w ciąży, to kupię taką samą dla maluszka

Ja miałam już wcześniej na podczerwień, ale nie jestem z niego zadowolona, nie zawsze podaje taką samą temperaturę (mierzoną raz za razem), więc mam drugi elektroniczny z miękką końcówką.
Pepsi, AnnaJ dzięki za info :-)

Mam pytanie do dziewczyn, które miały już CC, w czym się wtedy rodzi???

W szpitalu, w którym rodzę, nie ma znaczenia jaki poród, dostajemy takie same koszulki w wersji "hot" czyli ledwo zakryty tyłek, dekolt do pępka i to bez troczków :-D

a jakie ubranka szykujecie na wyjście maluszka ze szpitala:tak:

dostałam właśnie sms od koleżanki że urodziła a najlepsze jest to że do samego dnia porodu myślała że będzie rodzić naturalnie a tu mały zrobił psikusa i się odwrócił i musieli jej zrobić cesarkę waży 3300g i ma 55cm, a termin miła na 14.10

Gratulacje dla koleżanki :)

Co do ubranek - ja kupiłam wyprawkę: body długi rękaw, kaftanik, śpiochy, na to cieplejszy pajacyk i kombinezon. Małego opatulę w rożek polarowy i tak wyjdziemy ze szpitala. Oczywiście czapka :)

reklama
mirelka wszystko zalezy jaka bedzie pogoda.... No bo np u nas wczoraj bylo 25stC a dzis jest 10stC i pada deszcz. A za miesiac to moze i śnieg spaść. To wtedy trzeba cieplej ubrac maluszka.

Ale powiedzmy ze na taka jesienna pogode jak dzis to zamierzam ubrac malego tak - kaftanik cienki, spioszki, kaftanik grubszy, kombinezon i pod reka bede miala jakis kocyk + czapka i rekawiczki niedrapki.
Jesli byloby chłodniej to moze tak - bodziaka na to grubszy pajac i dopiero kombinezon - dalej tak samo kocyk i czapka, rekawiczki niedrapki.

Trzeba brac pod uwage ile czasu zajmie podróz do domu, bo u mnie to jest 5 min samochodem. Fotelik jest dodatkowo zabezpieczony śpiworkiem wiec nie ma szans zeby dziecko zmarzlo.

Do góry