reklama
pepsi77 jeśli to coś pomoże mi Pani w aptece poleciła taką
ja właśnie skończyłam zaległe prasowanie ubranek 1godz mi to zajęło uf,
a jakie ubranka szykujecie na wyjście maluszka ze szpitala
dostałam właśnie sms od koleżanki że urodziła a najlepsze jest to że do samego dnia porodu myślała że będzie rodzić naturalnie a tu mały zrobił psikusa i się odwrócił i musieli jej zrobić cesarkę waży 3300g i ma 55cm, a termin miła na 14.10
ja właśnie skończyłam zaległe prasowanie ubranek 1godz mi to zajęło uf,
dostałam właśnie sms od koleżanki że urodziła a najlepsze jest to że do samego dnia porodu myślała że będzie rodzić naturalnie a tu mały zrobił psikusa i się odwrócił i musieli jej zrobić cesarkę waży 3300g i ma 55cm, a termin miła na 14.10
AnnaJ007
Fanka BB :)
Cocca do cc to idziesz w koszuli, a później już na golaska leżysz... nie miałam cc ale pracowałam przy cc więc znam to od innej strony...
Jeśli chodzi o termometr to ja zakupiłam na podczerwień.
Jeśli chodzi o termometr to ja zakupiłam na podczerwień.
Mam pytanie do dziewczyn, które miały już CC, w czym się wtedy rodzi???
W szpitalu, w którym rodzę, nie ma znaczenia jaki poród, dostajemy takie same koszulki w wersji "hot" czyli ledwo zakryty tyłek, dekolt do pępka i to bez troczków
Gratulacje dla koleżanki
Co do ubranek - ja kupiłam wyprawkę: body długi rękaw, kaftanik, śpiochy, na to cieplejszy pajacyk i kombinezon. Małego opatulę w rożek polarowy i tak wyjdziemy ze szpitala. Oczywiście czapka
reklama
mirelka wszystko zalezy jaka bedzie pogoda.... No bo np u nas wczoraj bylo 25stC a dzis jest 10stC i pada deszcz. A za miesiac to moze i śnieg spaść. To wtedy trzeba cieplej ubrac maluszka.
Ale powiedzmy ze na taka jesienna pogode jak dzis to zamierzam ubrac malego tak - kaftanik cienki, spioszki, kaftanik grubszy, kombinezon i pod reka bede miala jakis kocyk + czapka i rekawiczki niedrapki.
Jesli byloby chłodniej to moze tak - bodziaka na to grubszy pajac i dopiero kombinezon - dalej tak samo kocyk i czapka, rekawiczki niedrapki.
Trzeba brac pod uwage ile czasu zajmie podróz do domu, bo u mnie to jest 5 min samochodem. Fotelik jest dodatkowo zabezpieczony śpiworkiem wiec nie ma szans zeby dziecko zmarzlo.
Ale powiedzmy ze na taka jesienna pogode jak dzis to zamierzam ubrac malego tak - kaftanik cienki, spioszki, kaftanik grubszy, kombinezon i pod reka bede miala jakis kocyk + czapka i rekawiczki niedrapki.
Jesli byloby chłodniej to moze tak - bodziaka na to grubszy pajac i dopiero kombinezon - dalej tak samo kocyk i czapka, rekawiczki niedrapki.
Trzeba brac pod uwage ile czasu zajmie podróz do domu, bo u mnie to jest 5 min samochodem. Fotelik jest dodatkowo zabezpieczony śpiworkiem wiec nie ma szans zeby dziecko zmarzlo.