reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

moja dzidzia juz ma - chwalimy sie co już mamy lub co kupiliśmy

mirelka fajowe zakupy , mam chyba takie same rajstopki dla malej - Collorino Drewex?? PS kupiłam do kąpieli Oilatum tylko to zwykłe chciałam soft , a babka w aptece mi powiedziała, że jest od 6 m-ca życia, jak w końcu jest? Chyba mnie w błąd wprowadziła....

reklama
spokojnie można używać od urodzenia, powiedziałabym, że soft nawet lepsze, bo jest dla wszystkich, a zwykłe Oilatum dla alergików, ja po przeczytaniu wielu opinii zdecydowałam się jednak na Emolium

Ostatnia edycja:
mirelka1 my kupiliśmy lampkę nocną na dotyk w Obi są 3 stopnie natężenia światła..zdjęcie jak wygląda możesz zobaczyć w wątku pokój maluszków wczoraj zdjęcia kącika małej wstawiłam i na komodzie stoi jest super w nocy super się sprawdzi..

Dzisiaj z Tesco wyniosłam pieluszki flanelowe, myjkę-rękawicę do dzidziusia :), była promocja na Huggies 186 sztuk za 80, tylko najmniejsze były rozmiaru 3 (5-9 kg od 3 miesiąca) postanowiliśmy kupić-raczej się nie zepsują :) wprawdzie nia ma na to miejsca w domu, ale T zawiózł do teściów do piwnicy kilka bloków dalej :)
Mam wrażenie że na siłę szukam co by tu jeszcze dokupić... A jakie mają w Tesco śliczne ubranka... a jakie to wszystko drogie... :-D
Chciałam kupić biustonosz do karmienia, bo na początku ciąży kupiłam właśnie w tesco jeden ale już jest za mały-model mi odpowiadał-nie znalazłam dzisiaj żadnego...
Muszę się przejść do biedronki zobaczyć co to za lampki opisujecie :)

Mogę prosić o instruktaż parzenia i dawkowania lisci malin?

Dalej mam zgryz w czym jechać rodzić... najwygodniej by było w podkoszulku ale tak z gołym tyłkiem tyle czasu? z kolei koszule takie do karmienia szpitalne (na co dzień nie używam) mam tylko trzy więc chcę je na pobyt zostawić a nie do rodzenia...
Może jakąś koszulę "nocną" dokupić niedrogą? czy dłuższego t-shirta szukać zeby pupę zasłaniał? nie wiem :(

...

Ja już uprosilam męża aby mi oddał swoja koszule rozpinana z krótkim rekawkiem :tak: W Żeromskim polecali właśnie takie coś do porodu, wtedy w takiej rodziłam i byłam bardzo zadowolona. Taka koszula zakrywa tyłek, jest rozpinana wiec spokojnie moga polożyc dziecko na piersiach zaraz po porodzie, a jakby przyszlo nagle robic CC to mozna ja calkiem rozpiac, szybko i bez problemow.... A po porodzie wyrzucic ;-)

No a tymi pieluszkami rozm 3 sie nie spiesz ;-) No bo moze byc tak ze akurat takie czy inne beda uczulac dzidzie, odparzac itp. A promocje pieluszek sa naprawde co miesiac tylko innej marki i w innym markecie :tak:

reklama
Ja dziś zrobiłam dalszy ciąg aptecznych zakupów:
Octenisept 50ml do pępuszka
krem Dermobaza na mrozy
sól fizjologiczna do przemywania oczu i ewentualnie do noska
herbata dla kobiet karmiących Herbapol

brakuje mi jeszcze termometru, chyba kupię Braun do uszka i wody morskiej, tylko nie wiem jaka najlepsza dla noworodka, w sensie wielkości aplikatora

Do góry