reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

moja dzidzia juz ma - chwalimy sie co już mamy lub co kupiliśmy

pepsi77 to dobrze kombinujemy z tym ubraniem myślę że będzie maluszkowi cieplutko;-)
nimfii ja mam termin na 20.11 więc nastawiam się że będzie zimno i że taki zestaw powinien wystarczyć :tak:

reklama
Ja na wyjście ze szpitala ubiore młodego w:

body + kaftanik + pajacyk
kombinezonik
czapeczka
do tego siup do fotelika samochodowego i na to kocyk polarkowy. I styknie. Pamiętajcie że dzidź ma mieć tylko 1 warstwe ciuszków więcej niż my :)! Bo przegrzanie maluszka to też nie najlepsze rozwiązanie ;)

Ostatnia edycja:
Katerinka na opakowniu moich lisci jest napisane,ze 2 łyzeczki zalac wrzątkiem na 10 min.
Gola oilatum soft jest od pierwszych dni-potwierdzam.Oilatum też jest spoko,więc nie muszisz wymieniać,chyba,ze się bardziej oplaca.Ja dzisiaj odebrałam z doz za 59 zł (500ml)-myslę,ze to dobra cena.

odebrałam tez nakładki na sutki i są za duze :-( wziełam standard.nie wiem czy mi wymienią na S :-(

Co do ubioru malucha,to ja mam termin na 23.11 -myslę,że to już zima będzie i mam zamiar ubrac tak :
Body z dł.rekawem,cieplejszy (welurowy) pajacyk,kombinezon zimowy razem z rękawiczkami,czapka ciepła i kocyk.A w aucie nie pozwolę grzać ;-) ,żeby się mała nie spociła.

Madzia737 ja mam rozmiar tych nakładek na sutki M i też są jak na razie za duże ale tłumacze sobie że pierwsi po porodzie jeszcze się zmienią zrobią się nabrzmiałe i nakładki powinny być akurat nie wiem czy dobrze myślę;-)

ja za oilatum soft w DOZ zapłaciłam 62,62zł może temu że pierwszy raz u nich zamawiałam ty na pewno dostałaś jakiś rabat:tak:

Katerinka 2 dla Ciebie:

Sposób użycia herbatki z liści malin:

Jedną łyżeczkę liści zalać wrzątkiem i pozostawić pod przykryciem do zaparzenia na ok. 10-15 min.
Pić 1-2 x dziennie

Ale okropne te liście malin ..2 x zaparzyłam i ohydztwo przez gardło mi nie przychodzi szok

Madzia737 ja mam nakładki s bo mam małe sutki i są za duże może potem będą ok.

Ale okropne te liście malin ..2 x zaparzyłam i ohydztwo przez gardło mi nie przychodzi szok

Madzia737 ja mam nakładki s bo mam małe sutki i są za duże może potem będą ok.

Oj wstrętne, wczoraj aż mnie "potrzepało" jak dopijałam ostatni łyk. :-D
wczoraj zrobiłam 2 łyżeczki w takim normalnym kubku do herbaty, dzisiaj zmieniam taktykę: 2 razy dziennie po 1 łyżeczce w małym kubeczku :)

Mój mąż wczoraj się dopytywał jak to smakuje, więc mu mówię że chyba tak samo smakowałaby parzona zasuszona trawa z chwastami :)
Więc zasugerował żebym ich nie piła? Z tym że wydaje mi się że bardziej mu chodziło o to że się martwi że przez liście zacznę wcześniej rodzić :) Jak jest to na 100% nie wiem bo jak zaczęłam dopytywać czym się martwi-smakiem czy porodem to już nic nie chciał powiedzieć :-D

Mirelka miałam zniżkę z kartą dla mamy i maleństwa ;-)
Ankush ja właśnie najpierw chciałam wziąść s,ale tak popatrzyłam na te swoje brodawki,które teraz urosły i stwierdziłam,że w sumie sa normalne,więc wziełam standard,bo bałam się,ze nie tyle sutek co brodawka będzie wystawała z s,a okazało się,ze na tych standard jest napisane L:crazy: i do tego nie osłonka na całą brodawkę,ale właśnie na sutek jest za duża.Moze jeszcze się te sutki "wyciągną"pod wpływem ssania,ale wątpię,ze aż tak.Spróbuję wymienić,moze się da,w sumie nie używałam co widac po brzuchu jeszcze ;-)

Co Wy dziewczyny,az tak wam te liście nie smakują?? jak dla mnie są spoko,ale ja często piłam ziółka,a herbaty nie słodzę,więc dla mnie smak całkiem znośny ;-)

reklama
Katerinka, Ankusch ja zawsze robiłam z jednej łyżeczki i tak też jest napisane na opakowaniu. Z dwóch łyżeczek bym nie ryzykowała bo jeszcze mocniejsza i bardziej wstrętna.
Tak jak juz gdzies pisałam za dobra to ona nie jest. Ja wybredna nie jestem jesli chodzi o herbaty ziołowe ale ta z liści malin to paskudztwo. No ale zaciskałam zęby i piłam 2x dziennie.
Teraz również zamierzam pić ale tak od 36 tyg-37 tyg.

Do góry