reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

moja dzidzia juz ma - chwalimy sie co już mamy lub co kupiliśmy

oj wy macie po 2 lub 3 staniki do karmienia ja ma na razie 1 no nic zakupię jeszcze jeden i znowu do listy muszę dopisać czy ona się kiedyś skończy:szok:chyba nigdy już :no:

reklama
mirelka1 ja też mam tylko jeden stanik i jedną koszulę do karmienia. Ale już zrobiłam listę tych drobiazgów, które trzeba dokupić, nawet jak będę w szpitalu już. Od 2 sprzedawców wszystko kupię.

kubald
tutaj kupię :
- materac 13cm gryka pianka
- prześcieradło frotte z gumką x2
- śliniaki kpl.
- przewijak usztywniany z pokrowcem.

wasal83
a tutaj drobiazgi :
-podkłady na łóżko 5szt
- cerata na materac 3szt
- podkłady poporodowe 3 opakowania
- woreczki na zużyte pieluszki 2 op.
- czapeczki bawełniane smerfetka 2szt
- poduszka klinowa
- koszula do karmienia
- stanik do karmienia

Łącznie zamknę się w 305 zł z przesyłką :)

Ja na razie kupiłam tylko jeden biustonosz, biust po porodzie zmienia kształt i rozmiar, niestety przy moim w obecnej chwili 80J nie mogę sobie pozwolić na zakup biustonoszy "na wyrost", bo jakakolwiek zmiana rozmiaru, skończyłaby się u mnie wyrzuceniem sporych pieniędzy w błoto, lub noszeniem złego rozmiaru, co przy takim gabarycie kończy się okropnym bólem kręgosłupa:-( Muszę niestety poczekać do porodu. Przed ciążą miałam 75 H.
Sara super zakup! Ja będę musiała wszystko trzymać w pokoju, mam minimalną łazienkę, więc nawet wanienka musi stać w suszarni (zajmując połowę jej powierzchni), mam tylko stojak na wanienkę.
Onanana śliczniutkie, szczególnie ten z Coccobello!

mirelka ja tez lubie apteke DOZ :tak: wlasnie dzis zamowilam u nich podklady Belli, pieluszki Happy Newborn, podklady Semi i kilka drobiazgów. Mam karte rabatowa mamy i malenstwa wiec zamawiajac przez neta sporo zaoszczedzam.
a stanikow do karmienia mialam 4 szt przy Macku przy czym 2 tak niewygodne ze nie uzywalam ich wcale. Teraz dokupilam sobie jeszcze 2 szt bo tamte stare troszke zuyte byly.

Super te porady stanikowe! Właśnie temat u mnie na czasie i muszę zakupić biustonosze do karmienia, bo jakoś do tej pory nie wiedziałam jak się za to zabrać... :confused:

Nimfii ja również wszystkie leki kupuję w aptece DOZ. Zamawiam przez internet a później odbieram towar. Mam też kartę dla Mamy i Maleństwa i kupiłam te pieluszki Happy. Bardzo dobra cena. W marketach widziałam za 23,90 a tu w aptece 21,00.

Ostatnia edycja:
Dziewczyny jaki rozmiar biustonosza do karmienia kupowałyście? Taki jak teraz nosicie czy może większy?

Ja nie odpowiem na to pytanie, bo od 6 lat non stop albo jestem w ciąży albo karmię i noszę w związku z tym tylko biustonosze do karmienia (w ciąży też są znacznie wygodniejsze) :-D
Nie pamiętam już swojego rozmiaru biustu sprzed tego czasu... ;-)

Nimfii ja również wszystkie leki kupuję a aptece DOZ. Zamawiam przez internet a później odbieram towar. Mam też kartę dla Mamy i Maleństwa i kupiłam te pieluszki Happy. Bardzo dobra cena. W marketach widziałam za 23,90 a tu w aptece 21,00.
Wczoraj zamówiłam liście malin, dzisiaj już czekają na odbiór z innymi rzeczami (kremy ujędrniające po porodzie i na rozstępy :) kartę dla mamy i maleństwa dopiero zamówiłam

Dalej mam zgryz w czym jechać rodzić... najwygodniej by było w podkoszulku ale tak z gołym tyłkiem tyle czasu? z kolei koszule takie do karmienia szpitalne (na co dzień nie używam) mam tylko trzy więc chcę je na pobyt zostawić a nie do rodzenia...
Może jakąś koszulę "nocną" dokupić niedrogą? czy dłuższego t-shirta szukać zeby pupę zasłaniał? nie wiem :(

Staniki kupiłam chwilę temu dwa, takie jak na teraz ale z większą miseczką, żeby piersi z mlekiem i wkładki się zmieściły...

Nimfii ja pierwszy raz zamawiałam w DOZ i powiem że jestem zadowolona ja nie mam tej karty może sobie wyrobie zobaczę ;-)

a to moje zakupy z wczoraj i dziś, poluję na jakieś fajne lampki nocne najlepiej takie na dotyk są w Biedronce 19,90szt. fajne ale nie było dwóch takich samych kolorów:no:

Katerinka_2 ja wczoraj zamówiłam herbatę z liści malin i dziś już ją mam:-), ja na szczęście koszulę do porodu dostanę szpitalną :tak:

Ostatnio edytowane przez moderatora:
reklama
Do góry