reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

moja dzidzia juz ma - chwalimy sie co już mamy lub co kupiliśmy

Aneczka witamine K to w szpitalu po urodzeniu powinni dac zastrzyk dziecku a potem to z tego co wiem to trzeba podawac witaminke D3 ale to na pewno pediatra wszystko powie i na wizycie w domu polozna czy pielegniarka jak przychodzi po porodzie to poinformuje,ale nie jestem pewna bo wszystko sie zmienia :tak: ale na wlasna reke najlepiej nic nie podawac ;-)
onanana fajne kombinezoniki :-)

Ostatnia edycja:
reklama
Dziewczyny jaki rozmiar biustonosza do karmienia kupowałyście? Taki jak teraz nosicie czy może większy?

Rozmiar większy. Pierwsze dwa tygodnie po porodzie miałam ogromny biust, także numer więcej było mało, ale potem się unormowało i było ok. Dopiero po 3 miesiącach wbiłam się w starą bieliznę.

dziewczyny, a małym niemowlakom to chyba się jeszcze witaminę K podaję, co nie? bo tak mnie ostatnio olśniło i stwierdziłam, że trzeba by też zakupić ale nie jestem pewna

Wstrzymaj się, jak będziecie wychodzić ze szpitala to powiedzą Ci dokładnie jaki preparat kupić, a jak nie w szpitalu to na pierwszej wizycie pediatrycznej. Nie podaje się tych preparatów od razu po urodzeniu.

Ja na allegro kupiłam 80 C i jest za wielki. W ciąży piersi mi urosły z B na C, ale widocznie się przeliczyłam i pod pachami staniczki mi odstają :wściekła/y:
Więc myślę, że nie ma co kupować większych, zazwyczaj są to staniczki z miękkiej bawełny i jak piersi będą ciut większe to staniczek się nadda.
Ja kupiłam takie:
80C 2szt. BIAŁY+CZARNY BIUSTONOSZ DO KARMIENIA (1773262573) - Aukcje internetowe Allegro

Mam takie same, to nie wina Twoich piersi, te staniki są źle uszyte. Mam porównanie z inną bielizną teraz zakupioną i bielizną, którą mam po starszym synu.

Ja kupiłam na początku sierpnia w H&M dwa staniki 75C, ale mam napięcie mięśniowe w łopatce i niestety są już za małe, tak więc mam teraz jeden 85D z Kapp Ahl (też do karmienia) i jak mnie napięcie bierze to po prostu rozpinam jedną sprzączkę dalej. Z resztą ten jest bardzo dobrze zaprojektowany, bo ma aż 6 sprzączek, a nie tylko 3 jak większość, a ja zapinam najczęściej na 3 lub 4, a w tych z H&M to muszę czasem po prostu chodzić w rozpiętym, bo mnie boli, a to dość niekomfortowe. Biust mi trochę urósł, ale raczej w sumie w obwodzie pod. Kiedyś mieściłam się w 70, teraz mogę tylko pomarzyć

Dziewczyny jaki rozmiar biustonosza do karmienia kupowałyście? Taki jak teraz nosicie czy może większy?

Ja nosilam 70B na poczatku ciązy, teraz mam 70C a na karmienia zaopatrzylam sie w 70D :tak:
Zwroc uwage jak rósł ci biust w czasie ciazy? Malo czy duzo?
I ja bym wziela o rozmiar wiekszy niz w chwili obecnej bo piersi napelnione mlekiem sa pełniejsze.

dziewczyny, a małym niemowlakom to chyba się jeszcze witaminę K podaję, co nie? bo tak mnie ostatnio olśniło i stwierdziłam, że trzeba by też zakupić ale nie jestem pewna

Wit K zalecil mi pediatra albo lekarz przy wypisie w szpitalu. Dokladnie nie pamietam. Dzis przegladalam oferte apteki i tam jest info ze bierze sie ja przez 3 msc zycia dziecka.
Oprucz niej wit D podawalam mackowi przez ponad rok.
Istanieja witaminy łączone K plus D wiec chyba to kupie na pierwsze 3 msc ale wstrzymuje sie do czasu porodu i zapytam przy wypisie ze szpitala. Nie chce na wlasna reke dawac witamin. Nieraz zalecaja konkretne firmy, albo daja recepty -bywa różnie.

Aneczka witaminę K to podają maluszkowi w szpitalu jak się urodzi
Przy karmieniu piersią podaję się niemowlakowi Wit K+D, pediatra lub położna na pewno powie,
jeśli niemowlak jest karmiony mlekiem modyfikowanym to takie mleko ma już w swoim składzie Wit. D i nie trzeba dodatkowo podawać ale o tym wszystkim na pewno pediatra powie

onanana ładne kombinezony ja też mam jeden biały drugi różowy

ja przed ciążo nosiłam stanik w rozmiarze 75B, w połowie ciąży kupiłam 75C a do karmienia kupiłam sobie 80C i jest taki akurat myślę że będzie dobry po porodzie.

wczoraj zmówiłam w aptece internetowej DOZ herbatki 3 rodzaje i Oilatum Soft i dziś już dostałam sms że mogę sobie odebrać więc pojechałam i tym sposobem mam już prawie wszystko fajna ta apteka DOZ pierwszy raz zamawiałam u nich.

onanana nio piękności te kombinezoniki!!!!
Dziewczyny , ja kupiłam 2 staniki do karmienia, jeden 80C i jest OK, nawet jak mi biust urośnie przy karmieniu to wejde w niego - firma lindux by MOM - bardzo fajnie uszyty leciuteńko usztywniony, z bawelnianej koronki, a drugi (tchibo) cały mięciutki z bawełenki 80 B - ale jest jak C. I jeden zamówiłam na Allegro czarny w kropeczki - 75B, bo też ma niby być jak C, jak nie to wymienię

reklama
Ja jestem przeszczęśliwa, bo udało mi się dogadać ze sprzedawcą i sprzedał mi moją wymarzoną komodę kąpielową poza allegro za 130zł z przesyłką (nowa kosztuje ok 300 zł) Będę miała w łazience kącik kąpielowy, do przewijania wraz z miejscem na kosmetyki i pieluszki. Jejku jak ja się cieszę!

CAM KOMODA KĄPIELOWA, WANIENKA + PRZEWIJAK (1860138601) - Aukcje internetowe Allegro

CAM KOMODA KĄPIELOWA, WANIENKA + PRZEWIJAK (1860743607) - Aukcje internetowe Allegro
mam podobną komodę po Kubie i zadowolona z niej byłam bo mogłam po całym domu nią jeździć (kąpaliśmy małego w kuchni albo w salonie ) ,jedynie wanienkę ma małą ale myślę że na początek będzie ok :tak:
Ja dziś kupiłam kombinezony na allegro- nie umiałam się zdecydować który, więc wzięłam dwa- za namową mojej mamy która zobowiązała się kupić wnusi;-)
kombinezon COCCOBELLO 62 (1844310727) - Aukcje internetowe Allegro
Kombinezon zimowy różowy rozmiar 62 (1851520091) - Aukcje internetowe Allegro
śliczne :-)
Ja kupiłam na początku sierpnia w H&M dwa staniki 75C, ale mam napięcie mięśniowe w łopatce i niestety są już za małe, tak więc mam teraz jeden 85D z Kapp Ahl (też do karmienia) i jak mnie napięcie bierze to po prostu rozpinam jedną sprzączkę dalej. Z resztą ten jest bardzo dobrze zaprojektowany, bo ma aż 6 sprzączek, a nie tylko 3 jak większość, a ja zapinam najczęściej na 3 lub 4, a w tych z H&M to muszę czasem po prostu chodzić w rozpiętym, bo mnie boli, a to dość niekomfortowe. Biust mi trochę urósł, ale raczej w sumie w obwodzie pod. Kiedyś mieściłam się w 70, teraz mogę tylko pomarzyć
mam 2 staniki z HM do karmienia i są o wiele lepsze niż te które kupiłam na allegro -2 Pak za 25,90 BIUSTONOSZ STANIK do karmienia 75B (1842267059) - Aukcje internetowe Allegro , jeśli chodzi o obwód to kupiłam w pasmanterii taką przedłużkę do zapięcia biustonosza i jest super :tak: i nie trzeba nowego stanika ;-)

Do góry