reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

moja dzidzia juz ma - chwalimy sie co już mamy lub co kupiliśmy

Madzia jestem takie zdania jak i ty, ale mysle że nie musimy udowadniać nikomu że nie jesteśmy wielbłądami:-)

Ja przez całą ciążę wypiłam dwie butelki karmi jedną piłam dwa dni, jestem bardzo wyczulona na zapach tudzież smak alkoholu i nic nie wyczułam, jestem również wrogiem alkoholu ze względy na życiowo-rodzinne przejścia przez tą uzywkę ... poza tym tam nie ma nawet 0,3 tego alkoholu i niektóre produkty spozywcze mają o wiele więcej "zła"
Poza tym ja widzę jak w czasie ciązy organizm sam sobie dobiera to co potrzebuje... ja osoba która nie cierpiała mleczka(nawet w przedszkolu go nie spozywałam!) od dwóch miesięcy codziennie śniadanie zaczynam od płatków z mleczkiem...

reklama
Bryszka ,Madzia ja tez przez ciąże wypiłam 2 piwa karmi..jedno to mi znajoma nalała miałam taka ochotę i wypiłam potem kupiłam sobie sama ale miałam wyrzuty jak wypiłam i powiedziałam że więcej nie wypije...chociaż mam straszną chęć ale NIE..

Hej.Dziewczyny pytanie teraz o herbatki np. koper włoski, itp. Czy kupować?Jeśli tak to jakie? Chodzi mi o to że jeśli będę karmić piersią to żebym mogła sama pić taką koperkową? Co wy robicie?

anna herbatka z kopru wloskiego pomaga maluszkowi na trawienie, ale ja bym ją kupila dopiero jesli zajdzie potrzeba i dziecko bedzie mialo kolki. bo jak nie to nie kupuje.
Tak samo herbatki wspomagajace laktacje - kupie jesli bede miala malo pokarmu.
Choc przemysle jeszcze sprawe tych herbatek bo przy Maćku nic mi nie pomogły.

Hej.Dziewczyny pytanie teraz o herbatki np. koper włoski, itp. Czy kupować?Jeśli tak to jakie? Chodzi mi o to że jeśli będę karmić piersią to żebym mogła sama pić taką koperkową? Co wy robicie?

W SR móiła położna że stosuje się u dzieci na kolkę herbatki z kopru ale generalnie się od tego odchodzi :)
Podobno teraz stosuje się leki rozkurczowe i pochłaniające gazy typu espumisan...
Osobiście to nie wiem jeszcze :-( myślę że posłucham położnej która będzie do nas przychodziła
Dla siebie kupiłam herbatkę wspomagającą laktację ale tylko dlatego że ja bardzo lubię wszelakie herbatki więc jak juz będę coś piła to wolę takie.
A jakiś czas temu kupiłam też dla dzidziusia "wspomagającą trawienie" ale dopiero jak ją miałam w domu zauważyłam żejest zalecana od 1 miesiąca życia.

Ja zamiast porodu przed czasem bardziej boję się że się będzie za długo przeciągało, czyli po terminie i że będą wywoływać :szok:. Jutro mam wizytę to zobaczymy jak szyjka i Patrycja się miewają :) Kupiłam olej z Wiesiołka-jutro zapytam czy mogę go łykać-on "tonizuje mięsień macicy" i zmiękcza szyjkę. Nie wywołuje porodu tylko raczej przygotowuje do niego organizm-z tego co czytałam położne zalecają od 32, 34 tygodnia ciąży. No i podobno dobrze działa na skórę i paznokcie :)
Czy coś o tym słyszałyście? Któraś stosowała albo zamierza? A herbata z liści malin?

Katerinka_2 mi gin mówiła ze tą herbatkę z liści malin można pić po 36 tc ale ja niestety nigdzie nie mogę jej dostać..w sumie piję herbatę liściasta zielona z maliną i chyba dam sobie spokój

Katerinka Ja slyszalam o dobrym dzialaniu herbaty z liści malin pomaga przygotowac szyjke do porodu ale nie slyszalam o olejku z Wiesiołka moze inne dziewczyny cos wiedza na ten temat i chetnie poczytam rady bo akurat mam tabsy w domu :tak:

A jesli chodzi o herbatki wspomagajace laktacje to Ja tez sobie zakupie jakas herbatke u mnie widzialam w polskim sklepie herbatke z hipp dla kobiet karmiacych piersia wiec Ja na pewno zakupie,moze pomoze moze nie ale zawsze warto sprobowac a i tak samo jak Katerinka lubie herbatki wiec czy bede pila na laktacje czy bawarke to mi bedzie obojetne :-)

katerinka Mackowi na kolki nie pomogl nawet Espumissan, ani żaden inny wynalazek z apteki. Tylko masaz brzuszka i ogrzewanie brzuszka suszarka mu przynosilo ulge ;-) Ale wiadomo ze probowac mozna wszystkiego co jest dostepne.
Nie stosowalam olejku z wiesiolka i nie bede. Herbaty z lisci malin sie naszukalam w pierwszej ciązy i nie znalazlam w sklepach/aptekach wiec i teraz sobie to odpuszcze.

A jak chodzi jeszcze o te herbatki na laktacje itp - to osobiscie przyznam ze sa bardzo smaczne ;-) jak tos lubi takie smaki to pic mozna, nie zaszkodzi a moze cos pomoze.

Dobra, biore sie za pierwsze pranie ubranek dzidzi.
Musze to w koncu posortowac, bo mój mąż jest zielony w temacie i jesli mu nie zostawie szczegółowych wytycznych co i kiedy ma mi przyniesc do szpitala to pewnie dostarczy mi do szpitala cos zupelnie innego niz oczekuje :p

reklama
Odnośnie herbatki z liści malin to zapewne zdania są podzielone ,ale z drugiej strony czemu nie spróbować, położna u mnie na SR polecała, mówiła też że pyta swoje rodzące o to, czy piły w ciaży tą herbatkę i mówi, że zdecydowanie widzi łatwiejsze i szybsze porody w tej grupie kobiet która pije, natomiast oczywiście nie ma 100% gwarancji, że nam pomoże. Ja zamierzam kupić i pić, jeszcze nie szukałam w sklepach, ale jakby co w necie można kupić:
http://lekiznatury.pl/pl/ziola-jednorodne-do-mieszanek/275-malina-lisc-lisc-maliny-50g.html

Ostatnia edycja:
Do góry