reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

moja dzidzia juz ma - chwalimy sie co już mamy lub co kupiliśmy

Anek82 Woow zakupy pełną parą ! Ja kupowałam partiami po troszku żeby się nie denerwować że tyle pieniędzy na raz idzie i nie liczyłam sumy tego mnóstwa drobiazgów... Bo co z tego że niektóre rzeczy kosztują po 4, 6 zł skoro robi się ich 20 i sumy kosmiczne :baffled:
Oprócz tego nie miałam nigdy takiej solidnej listy jak ty, więc kilka razy gdy już myslałam że mam wszystko coś jeszcze wyskakiwało :)

Noo paki ci przyjdą spore, zacznij robić więcej miejsca w szafkach :)

Fajne są te pojemniczki na smoczki-ostatnio się zastanawiałam jak mam zdezynfekować i zabrać ze sobą smoczek do szpitala :) Położne w SR mówiły że smoczek to nie przestępstwo więc jakby maluch miał zwiększony odruch ssania można mu już dać w szpitalu-bo zabieramy mu zabawki z życia płodowego-paluszki i pępowinę. Ale jednej rzeczy mi sie na allegro nie opłaca kupować, poszukam w Pętliczku...

reklama
Wczoraj bylam na zakupach w Real, wiec chce Wam donieść o buletlkach Avent - dwie sztuki za 34zl sa teraz w pojemnosciach 260ml + 260ml lub 260ml + 330 ml - do wyboru niebieska albo rózowa butelka jako dodatkowa.

Ja zakupilam sobie te dwie po 260ml bo dla macka nigdy nie potrzebowalam wiekszej, no i oczywiscie wariant niebieski ;)

A tak poza tym nakupilam kosmetykow dla malucha to jeszcze mi zostaly te gaziki do pepka czy cos takiego., jeszcze sie zastanawiam co kupic. Przewijak zakupi maz moze pod koniec miesiaca.

W tygodniu popiore ubranka. Spakuje torbe do szpitala.

Aha!
Zapomnialabym jeszcze laktator :(
No bo mąż przyniusl mi z piwnicy ten Medeli co uzywalam dla Macka i okazalo sie ze pudelko sie rozwaliło, czesci wypadly i coś sie zgubiło. Jest caly zabrudzony wiec nie mysle używac go dla noworodka. Sama bym nie chciala pic z takiej brudnej butelki.
Obserwuje aukcje Medela Mini Elektric.

A wczoraj zakupilismy cos takiego
DZBANEK + FILTR DO WODY DAFI ATRI 2,4 L !!!HIT!!! (1849730860) - Aukcje internetowe Allegro

Swietna rzecz przy malym dziecku, bo zimna i czyta woda jest nieraz niezbedna. A przyznam ze woda z tego dzbanka smakuje lepiej niz mineralna :-p

Do pełni szczescia brakuje mi tylko termosu na wrzatek zebym nie musiala biegac po nocach do czajnika i budzic calego domu przez to ze gotuje wode :sorry2:

Katerinka w szpitalu Mackowi dawali ssac rękawiczke nadmuchana zamiast smoczka zeby mial cokolwiek w buzi ;)

Ale jak chcesz smoczek Aventu to kupuje w sklepie Czarodziej na Złotej jesieni !!! Jak zamówisz tam przez internet to byly nawet po 2 zl za sztuke.

http://allegro.pl/smoczek-uspokajajacy-0-3-m-avent-2-sztuki-promocja-i1844165478.html

O to ta promocja. Ja z niej kupowalam smoczki bo zamowilam na Allegro a odebralam osobiscie 2 szt za 4zl. To jak za darmo.
A ja mieszkam na osiedlu obok Czarodzieja wiec to żaden problem dla mnie isc tam ;)

Ostatnia edycja:
nimfii spróbuj zmontować ten laktator, może będzie działał, a co do czystości to myślę że jak wymyjesz dwa razy, trzy razy wypłuczesz i wygotujesz 10 minut to będzie jak nowy :) to że leżał w kurzu przez jakiś czas nie powinno po takich zabiegach mieć żadnego znaczenia :tak:

ja mam już wszystko wyprane, leży pół kupki ubranek w łóżeczku przykryte kocykiem-codziennie jak mam siłę i chęć kilka sztuk prasuję i chowam do komody... zaczęłam od najmniejszych ubranek, teraz zostały takie na 3-6 mcy

katerinka licze jeszcze na jakas dobra promocje Medeli elektrycznej, bo ten mialam reczny i tak bardzo chciclam go wymienic na elektryczny. Ale musze dodac ze tam w tym laktatorze zawet zamieszkaly jakies 2 robaczki :( a nawet tam zaschły - jak o tym myśle to mi slabo. Juz chyba nigdy nic nie dam do piwnicy z rzeczy dla dzieci.

A jeszcze propo mojego wczesniejszego posta, to musze ci sie przyznac ze ten sklep Czarodziej ma bardzo dobre ceny i promocje ;) Mozna zobaczt tez na ich oficjalnej stronie.

[B pisze:
Madzia737[/B]
Gola skoro masz lovelę to się wstrzymaj z dzidziusiem,bo moze sie okazać,ze mała ma uczulenie po jakimś proszku i nie będziesz wiedziała po którym jak część upierzesz w jednym a część w drugim ;-) ja mam mleczko do prania lovela.

Ja zdecydowłam,ze jednak kupię majty poporodowe ale wielorazowe.Na początku myslałam,ze w ogóle poporodowych nie będę uzywać tylko zwykłe bawełniane,tak jak ostatnim razem,ale moze to wygodniejsze będzie? sama nie wiem.Polecacie jakieś?

Nie pomyślałam o tym, a masz Madziu rację - nie kupię na razie innego proszku. Ja mam majty jednorazowe i dwie sztuki takich właśnie z siateczki co się pierze - w opakowaniu 2 sztuki niskie i wysokie - firmy HORIZON - pani w aptece polecała, że często klientki je wybierają - cena 7,50

Anek82 fajnie że zakupu ruszyły u Ciebie już tak nie wile ci zostało do kupienia :-)
Ja tak jak większość dziewczyn kupowałam na raty już nie wiele mi zostało zastanawiam się nad tą herbatą bocianek na laktację czytałam że jest dobra czy po prostu zdać się na domowe sposoby typu bawarka, piwko Karmi a wy dziewczyny co polecacie.

ja zmówiłam jeden smoczek na allegro z TT i też był bez pojemnika a drugi kupiłam w sklepi z Nuk i nie dopatrzałam ale też jest bez pojemnika, zestaw do podawania lekarstw fajna sprawa może zajrzę dziś do apteki to zakupię ja mam majtki siateczkowe jednorazowe 5szt. więcej nie kupuję kupiłam jeszcze 5szt.zwykłych majtek bawełnianych

Ja zdecydowłam,ze jednak kupię majty poporodowe ale wielorazowe.Na początku myslałam,ze w ogóle poporodowych nie będę uzywać tylko zwykłe bawełniane,tak jak ostatnim razem,ale moze to wygodniejsze będzie? sama nie wiem.Polecacie jakieś?

Ja kupiłam majtki poporodowe jednorazowe tylko do szpitala, żeby się wszystko ładnie wietrzyło i z wygody, przy zmianie wyrzucam i tyle, nie chcę obciążać męża praniem tego.

Fajne są te pojemniczki na smoczki-ostatnio się zastanawiałam jak mam zdezynfekować i zabrać ze sobą smoczek do szpitala :) Położne w SR mówiły że smoczek to nie przestępstwo więc jakby maluch miał zwiększony odruch ssania można mu już dać w szpitalu-bo zabieramy mu zabawki z życia płodowego-paluszki i pępowinę. Ale jednej rzeczy mi sie na allegro nie opłaca kupować, poszukam w Pętliczku...

Dziewczyny, zrobicie jak uważacie, ale smoczek może zaburzać odruch ssania w przypadku kiedy chcemy karmić piersią. Drugą sprawą jest, że często dzieci będące na cycu wcale smoczka gryzaczka nie chcą i wtedy jest to zupełnie nie potrzebny wydatek.
Myślę, że dopiero kiedy małe płacze non stop lub traktuje pierś jak smoczek-uspakajacz, czy też kciuk wędruje do buzi i zaczyna to być problemem można się nad smoczkiem zastanowić, a na siłę nie ma co wpychać.

Zapomnialabym jeszcze laktator :(Obserwuje aukcje Medela Mini Elektric.

Bardzo fajny jest ten laktator też zamierzam go kupić, jeśli będzie taka potrzeba (mam aventówkę ręczna i ją zabieram do szpitala, a potem się zobaczy, jak sytuacja się rozwinie).

Ja tak jak większość dziewczyn kupowałam na raty już nie wiele mi zostało zastanawiam się nad tą herbatą bocianek na laktację czytałam że jest dobra czy po prostu zdać się na domowe sposoby typu bawarka, piwko Karmi a wy dziewczyny co polecacie.

Myślę, że herbatki wspomagające laktację są dobrą alternatywą dla kawy, herbaty. Bawarka nie wpływa na laktację - to mit. Z piwa natomiast bym stanowczo zrezygnowała...jakiegokolwiek...nie ma żadnego wpływu na laktację, a może zaszkodzi i tobie i dziecku.
Decyzja należy oczywiście do Ciebie.
Jestem absolutną przeciwniczką picia alkoholu jakiegokolwiek i w jakichkolwiek ilościach w czasie ciąży i karmienia piersią.

Ostatnia edycja:
Ja do szpitala tez biore jednorazowe majtki, dla wygody, potem sie okaze co dalej.
Co do laktatora to na SR polozna nam radzila zeby sie wstrzymac z zakupem bo w szpitalu jest do dyspozycji elektryczny i wtedy mozemy zadecydowac co nam bedzie potrzebne.

A ja wlasnie dostalam paczke przez kuriera z posciela i ciuszkami, wszystko sliczne:-)

reklama
Do góry