reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

moja dzidzia juz ma - chwalimy sie co już mamy lub co kupiliśmy

hej, moją przygodę opisałam w odpowiednim wątku, więc tutaj tylko nadmienię, że w sobotę został dokonany wielki "napad" na hurtownie i cała wyprawka dla mnie i niezbędne gadżety dla młodego zostały dokupione.

Laktator ręczny Avent + butelki+ pojemnik na pokarm + smoczek uspokajający+ maść na brodawki+ osłonki na sutki + wkładki laktacyjne

koszula nocna do karmienia z "kieszeniami"
stanik do karmienia
wkłądki laktacyjne
herbatka laktacyjna
Sudocrem
Olian do kąpieli
pampersy 2-5kg duża paka
chusteczki nawilżane bambino
gaziki Leko
akcesoria do paznokci
szczotka z grzebykiem
rożek usztywniany
czapeczki po kąpieli dla wcześniaka
majtki siatkowe
płatki higieniczne

itd itp.... łącznie przeszło 500 zł poszło.
W poniedziałek dostałam takie łóżeczko:

ARTI
z przewijakiem, moskitierą....

Obecnie brakuje nam już tylko materacyka, przewijaka sztywnego, pościeli i podkładów ceratowych na materac. W poniedziałek ( o ile w piątek nie wrócę do szpitala...) Mam zamiar dokonać zamówienia. Ogólnie, jestem już w 100% gotowa na pojawienie się małego. Torba dla mnie i dla niego spakowana. Teraz tylko odkładanie w czasie nieuniknionego- cięcia...

reklama
Julianna no to gotowa jesteś :-) co do ceratki to ja bym nie kupowała,bo po pierwsze to na początku niezbyt sie przydaje (mi sie wcale nie przydało do czasu odpieluchowania małego ;-)),a po drugie to nie przepuszcza powietrza. Jeśli już bardzo boisz się o przeciekające pieluchy,co się chyba u takich maluszków rzadko zdarza,to kup podkłady łózkowe Seni • seni podkłady • Apteka internetowa doz.pllub Bella Bella, podkłady, Baby Happy, 10 szt - Apteka Internetowa Dbam o Zdrowie (ok 16 zł/10szt. w tesco) I tobie sie moga przydac i do łóżeczka mozesz pościelić i nawet nosić ze soba do przewijania malucha w plenerze. One jakos tak bardziej przepuszczają powietrze.

julianna mam takie samo łóżeczko tylko czerwone :))) i tak jak Madzia pisze też ceratki nie używałam ,dopiero teraz będe odpieluchowywać więc sobie zamówiłam ;)
do pępka mam kilka gazików z Hartmana ,a u mnie polecają przemywanie przegotowaną wodą i oczu też no i przy Kubie mi się sprawdziło więc teraz też nie zamierzam robić inaczej

Julianna to niezłe zakupy, prawdziwa ilość hurtowa.
Ja ceratek (mam z Belli) będę używać, jak będę przewijać Młodego na naszym łóżku czy u kogoś.

Dziewczyny, mam pytanie- czy oczy Maluszka można przemywać zwykłymi, miękkimi płatkami kosmetycznymi (mam chyba Kindi) czy takimi jałowymi gazikami?

Pewnie, zwykłe płatki kosmetyczne bawełniane dadzą radę :-)

Do mnie wczoraj dotarł rożek usztywniany kokosem i czekam dziś na kuriera z pouchem :))

Angun gaziki nie muszą być jałowe, moga być niejałowe. Ale płatki pewnie tez sie nadadzą, tylko trzeba zwrócić uwage zeby były dobrze zbite i kłaczków nie zostawiały (polecam Biedronkowe i Lidlowskie:tak:)

Margana zgadzam się z Tobą, że te biedronkowe płatki są bardzo dobre. Nawet lepsze od Belli. Mają fajnie zakończone boki i nie zostawiają kłaczków. Polecam!!!!

Ja narazie odpuściłam zakupy. Czekam na wypłatę......:-)

reklama
Ja kupiłam baldachim z prostej przyczyny, nasze łóżko jest jakby metr za łóżeczkiem i moja lampka nocna dość mocno świeciłaby dziecku nad główką, baldachim zamierzam na noc zasłaniać właśnie przed tą lampką.

I ja tak samo :tak:
Zamierzam uzyc baldachimu jako osłone przed światłem :tak:

I bądź tu mądry, w poniedziałek w SR pielęgniarka z intensywnej opieki noworodkowej zaleciła wyłącznie octenisept.

Co z tym środkiem jest nie tak ?

Dzieki za info bo wlasnie sie zastanawialam co polecaja teraz na Ujastku. A wlasnie ten Octenisept planowalam kupic zamiast gazikow ze spirytusem.

Tylko jak to sie uzywa w zasadzie?
Najpierw psika a pozniej uzywa jeszcze gazika, czy tylko psiknac i niczym nie przecierac?

Do góry