reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

moja dzidzia juz ma - chwalimy sie co już mamy lub co kupiliśmy

reklama
A wiec jednak zaopatrze sie tez w gaziki nasaczone spirytusem.
Bo pamietam ze przy Macku nieraz trzeba bylo mocniej przetrzec pępek, bo zachodził ropą.
Zreszta tak radzila mi polozna co do niego przychodzila. Mowila zebym nie bala sie mocniej przecierac bo kikut szybciej odpadnie i tak tez bylo :)

Ale ten Octanisept tez planuje kupic w Ziko aptece za 20zl jest to jeszcze nie tak duzo, a przyda sie w pologu dla mamy, no i na gojenie sie ran z zadrapań dla Maćka ;)

nimfii tak, do takiego odkarzania ran sie przyda, bo dezynfekuje, a nie podrażnia, bo nie zawiera spirytusu. A do pepka trzeba głęboko sie dostac i nie bać nawet pociągać za kikut. Chodzi o to zeby spirytus sie dostał na dno pepka a nie po skórze nim paćkać, bo wtedy rzeczywiscie skóre moze podraznic:-)

Dziewczyny, nie wiem czy w tym wątku to wpisać, no ale...

Kupiłam wczoraj w REALU 2 dwupaki pieluch pampers nr 2 Pampers Active Baby Junior pieluszki 58.00 SZ - Promocje Dla dzieci - Real - aktualne promocje - HiperPromo.pl czyli w sumie 4 razy 94 sztuki - mam nadzieję, że sprawa pieluch na pierwszy miesiąc załatwiona.

Do tego proszki DZIDZIUŚ Pollena Dzidziuś Biel proszek do prania dla dzieci 1,9 kg - Promocje Dla dzieci - Real - aktualne promocje - HiperPromo.pl

I uwaga: wydałam na Allegro 500pln!!! u 2 dostawców : rodzyneczki i wasal83. Ale kupiłam 99% niezbędnych rzeczy.
Zwróćcie proszę uwagę na tą aukcję "rodzyneczek": 12x Chusteczki nawilżane PAMPERS BABY FRESH 768szt (1835257600) - Aukcje internetowe Allegro ja kupiłam te chusteczki,wg mnie nigdzie taniej się nie dostanie.

Z całej wyprawki brakuje nam jeszcze:
Dla mnie: kapci, laktatora
Dla dzidzi: materacyk, wkład do pościeli, sól fizjologiczna do oczków, pogrzewacz, zestaw butelek, płyn na pleśniawki.

Uffff siadłam dziś przed kompem, zrobiłam listę (ściągę z neta miałam;) i od razu kupiłam wszystko. Strasznie dużo kasy to kosztowało... żałuję teraz, że nie kupowałam na raty, to koszty by mnie tak nie szarpnęły a tak to pensja mi stopnieje w mgnieniu oka. Wydaje mi się, że jeszcze max 500 pln i mam wyprawkę gotową:)

Napiszcie proszę, jak to u Was z kosztami - liczyłyście już?

PS Postanowiłam wkleić pełną listę moich dzisiejszych zakupów. Może którejś z was się coś też się przyda, wydaje mi się, że te ceny są przystępne:
WASAL83:
BABYONO MUCHOMOREK Łańcuszek do smoczka z klipsem (1838710340)
BOBAS dwuwarstwowy KOCYK koc NOWE WZORY KOLORY (1838079805)
SZCZOTKA DO BUTELEK SMOCZKÓW BUTELKA SMOCZEK (1850726776)
MATEX KOCYK LOVI ŚLICZNY pluszowy 5 KOLORÓW NOWOŚĆ (1851916436)
MEDELA KAWKA kawa BOCIANEK na laktację (1846677229)
MEDELA Herbatka ekspresowa BOCIANEK na laktację (1846677202)
BABYONO pojemnik na smoczek KOLORY 0%BPA NOWOŚĆ (1836673222)
Podkład na RAMIĘ z ceratką chroni ubranie rodziców (1851917749)
CERATKA Podkład ochraniacz higieniczny NA MATERAC (1851916477)

RODZYNECZKI:
NASĄCZANE GAZIKI DO PĘPUSZKA 2 sztuki TANIO (1840700955)
Szczotka z miękkim włosiem+grzebyk Tommee Tippee (1827962482)
SUDOCREM krem na odparzenia odpieluszkowe 60g (1837314845)
PIELUCHY białe TETROWE tetra 70x80 tanio (1837314195)
PIELUCHY pieluszki kolorowe FLANELOWE 70x80 kolory (1837314193)
ZABEZPIECZENIE gniazdek CANPOL niezbędne TANIO!!! (1844655816)
ZESTAW 3-częściowy do podawania lekarstw DREAMBABY (1844656359)
PATYCZKI higieniczne z ogranicznikiem BELLA 56szt (1840700953)
NOŻYCZKI CĄŻKI PILNICZEK Zestaw BABYONO tanio (1839181897)
SMOCZEK Z TERMOMETREM dźwiękowy HIT!- termometr (1835258461)
SPRAY do noska FRIDA *280 dawek* WYDAJNY SKUTECZNY (1835258103)
SUDOCREM krem na odparzenia odpieluszkowe 125g (1837314846)
PODKŁADY poporodowe BELLA mamma 10szt PROMOCJA!! (1837314651)
Wielorazowe MAJTKI poporodowe 2szt DO SZPITALA 38 (1837314741)
Tommee Tippee SMOCZEK PURE 1 szt. 0-3 m KOLORKI (1827962463)
Jednorazowe MAJTKI poporodowe 7szt DO SZPITALA 38 (1837314746)
Tanio GAZIKI DO PĘPUSZKA jałowe 3 szt. NAJLEPSZE (1840700956)
OKRYCIE KĄPIELOWE ręcznik z kapturem BABYONO (1844655612)
Mydło dla dzieci BAMBINO mydełko 100g DELIKATNE (1837314653)
RĘCZNIK kąpielowy BABYONO 50x100 TANIO! (1844655611)
JOHNSON'S BABY Wkładki LAKTACYJNE 50szt chłonne (1835258323)
Kolorowa GRZECHOTKA dla niemowląt poręczna LEKKA (1849678675)
Śliczne PIELUCHO CERATKI polska flanela KOLOROWE (1839181918)
PŁYWAJĄCY Termometr kąpielowy ŻYRAFKA BabyOno (1849678523)
12x Chusteczki nawilżane PAMPERS BABY FRESH 768szt (1835257600)

Same widzicie, że jak do tej pory NIC praktycznie nie miałam. Ale mi paki przyjdą w tym tygodniu ;-)

Ostatnia edycja:
Anek ja juz nawet nie licze ile wydałam, ja tak sporadycznie kupowałam a i tak mimo tego ogromne kwoty na to szły i nie wszystko kupione, wiecznie coś

Anek ale zakupy!!! Cieszę się że kupowałam na raty i teraz brakuje mi kilku drobiazgów ale i tak spodziewam się, ze dużo rzeczy wyjdzie "w praniu" i będę kupować jak malutka już będzie z nami:-D

Anek no to niezle zakupy dzis zrobilas

ja dzis tez bylam na zakupach ale takich typowo higienicznych czyli to co potrzebuje do szpitala i po powrocie oraz dwie duze paczki pampersow "jedynek" bo byly w promocji a rzadko sie zdarza.

A jutro zamawiamy lozeczko:-)

Anek rzeczywiście zakupy pełną parą :) A po tego Dzidziusia to dziś do Reala podjadę, bo się opłaca, mój chłop kupił Lovelę za 19,90 w Carrefourze 1,8 kg, bo nigdzie nie mogłam dzidziusia znaleźć. I taki spray do noska też by mi się przydał ;)

reklama
Anek zaszalałaś :-) ja uważam ,ze kilka z tych rzeczy to zupełnie niepotrzebne,ale sama zobaczysz w praktyce jak to wyjdzie ;-)
Co do płynu na pleśniawki to się wstrzymaj narazie,bo ja też kupiłam dla małego i ani razu nie użyłam.Zawsze zdąrzysz dokupić ;-) Do oczek to chyba zwykła przegotowana woda wystarczy,ja bynajmniej tak przemywałam i nie mieliśmy kłopotów z ropieniem.
Kosztów nie liczyłam,bo dużo rzeczy mam po małym typu pościel,kocyki,ręczniki,ubranka,a nawet laktator i butelki.Trochę ciuszków dostałam a trochę sama dokupiłam,ale nawet nie wiem ile na to wydałam ;-)
Gola skoro masz lovelę to się wstrzymaj z dzidziusiem,bo moze sie okazać,ze mała ma uczulenie po jakimś proszku i nie będziesz wiedziała po którym jak część upierzesz w jednym a część w drugim ;-) ja mam mleczko do prania lovela.

Ja zdecydowłam,ze jednak kupię majty poporodowe ale wielorazowe.Na początku myslałam,ze w ogóle poporodowych nie będę uzywać tylko zwykłe bawełniane,tak jak ostatnim razem,ale moze to wygodniejsze będzie? sama nie wiem.Polecacie jakieś?

Do góry