reklama
kasiek2511
Fanka BB :)
Kupiłam octanisept bo w szpitalu, w którym będę rodzić położne zachwalają i same używają przy opiece nad noworodkami. Dodatkowo kupiłam opakowanie gazików Leko(10 szt).Nic więcej nie kupuję.
Zwariować można ile położnych tyle opinii.
W zeszłym roku gdy rodziłam córkę tylko spirytus polecali, teraz octanisept.W przyszłym roku znów coś wymyślą:-)
W zeszłym roku gdy rodziłam córkę tylko spirytus polecali, teraz octanisept.W przyszłym roku znów coś wymyślą:-)
U mnie na SR równiez położna polecała Octanisept, ale dopiero w momencie kiedy coś tam się będzie "ślimaczyć", Przy normalnym gojeniu to tylko przemyć woda ( nawet nie spirytusem ) wietrzyć, odwijać pieluszkę, nie moczyć w kąpieli ( bo kąpiel to tez w sumie po co najmniej 2 tygodniach zalecają ) i taka pielęgnacja ma wystarczyć
Ja kupiłam tą pościel z rożkiem do kompletu w kolorze kremowym:
POŚCIEL HAFT 5-ELEMETOWA 90x120cm SUPER JAKOŚĆ (1832836147) - Aukcje internetowe Allegro
Bardzo fajnej jakości bawełenka, rożek też mięciusieńki i delikatny
POŚCIEL HAFT 5-ELEMETOWA 90x120cm SUPER JAKOŚĆ (1832836147) - Aukcje internetowe Allegro
Margana
Kupiłam octanisept bo w szpitalu, w którym będę rodzić położne zachwalają i same używają przy opiece nad noworodkami. Dodatkowo kupiłam opakowanie gazików Leko(10 szt).Nic więcej nie kupuję.
Otóż to - w przyszłym roku bedzie juz co innego co jest najlepsze i tylko to należy stosować. A w tym wszystkim chodzi tylko o kasę. Ja tam mam takie doświadczenia, ze spirytus najlepszy i jego bede uzywać. Tyle lat był super, a tu nagle ktoś wymyślił Octanosept i spirytus okazuje sie niedobry;-)
Agutek, ja słyszałam to samo co Ty i decyduję się na starą metodę ze spirytusem. Właśnie dzisiaj idę go nabyć i zastanawiam się, czy mi sprzedadzą, bo mojej koleżance w zaawansowanej ciąży nie sprzedali bo matki alkoholu nie powinny pić
O matko, jak się uśmiałam....w razie potrzeby powiedz, że to dla chłopa na pępkowe
I bądź tu mądry, w poniedziałek w SR pielęgniarka z intensywnej opieki noworodkowej zaleciła wyłącznie octenisept.
Co z tym środkiem jest nie tak ?
Nam tłumaczyła, że po tym środku pępek się ładnie nie obsusza, często się ślimaczą i proces jego odpadnięcia się wydłuża. A ta moja położna to bardzo aktywna kobieta, mocno w swoją pracę zaangażowana. Przy starszym synu używałam właśnie spirytusu i gazików leko i nie miałam problemów. Teraz też tak zrobię.
U mnie na SR równiez położna polecała Octanisept, ale dopiero w momencie kiedy coś tam się będzie "ślimaczyć", Przy normalnym gojeniu to tylko przemyć woda ( nawet nie spirytusem ) wietrzyć, odwijać pieluszkę, nie moczyć w kąpieli ( bo kąpiel to tez w sumie po co najmniej 2 tygodniach zalecają ) i taka pielęgnacja ma wystarczyć
Z tą kąpielą to też wymysł....nie wyobrażam sobie nie wykąpać dzieciaka przez dwa tygodnie. Będę tradycjonalistką i zrobię po swojemu. A wy mamusie co o tym myślicie?
Śliczna pościel
I
inna_a
Gość
mi tylko zostały piżamy do szpitala, kapcie ,kombinezon, pościel dla maluszka i jakieś kremy i oliwka z bambino chcę używać, no i frida a tak poza tym chyba wszystko mam.
Sara- Mam taki sam fotelik tylko beż ale w komplecie z wózkiem, bo całość kupowałam, myśle, że będzie ok.
A czy któraś z was decyduje się na używanie pieluch zamiast pampersów???
Sara- Mam taki sam fotelik tylko beż ale w komplecie z wózkiem, bo całość kupowałam, myśle, że będzie ok.
A czy któraś z was decyduje się na używanie pieluch zamiast pampersów???
Margana
agutek jak dla mnie to też wymysł z tym niekąpaniem przez dwa tygodnie. Teraz w szpitalach wprowadza sie kąpiele noworodków co drugi dzień, bo niby nie ma potrzeby codziennie. A jaką kto bedzie miał potrzebe w domu to się okaże po powrocie. Zresztą taka codzienna kąpiel to tez stały rytuał dnia, który ponoć jest potrzebny maluszkowi.
reklama
B
Bryszka
Gość
Co do pępuszka to wydaje mi się że wszystko "rozbija się o kasę" octenisept nie jest tani, co do ką pieli to też gdzieś czytałam że co drugi dzień wystarcza w zupełności jeśli o higienę chodzi jeśli zaś o rytuał jak napisała Margana to codziennie bo jednak buduje to jakieś przyzwyczajenia i poczucie bezpieczeństwa u malucha a tak od siebie dodam że jednak jak człowiek taki umyty i pachnący sie kładzie spać to śpi sie o wiele fajniej Jak na wsi bywamy a tam z ciepłą wodą problem i czasem myłam się dopiero jak wracałam do siebie to czułam się jakbym zmyła z siebie kilogramy brudu ...