reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

moja dzidzia juz ma - chwalimy sie co już mamy lub co kupiliśmy

reklama
ja kupiłam z baldachimem ale jeszcze nie testowałam czy sie zmieści pod szafką gdzie stoi łóżeczko... Jak sprawdzę i będzie lipa to po kryjomu przed mężem chyba wystawię na allegro :) bo on uważa ze baldachim to bzdurna fanaberia, a jeszcze jak sie okaże że nie pasuje to będzie gderać :)))))

Moje łóżeczko pachniało stolarnią a materacyk woniał pianką sztuczna, ale tylko kilka dni :)

Ja kupiłam baldachim z prostej przyczyny, nasze łóżko jest jakby metr za łóżeczkiem i moja lampka nocna dość mocno świeciłaby dziecku nad główką, baldachim zamierzam na noc zasłaniać właśnie przed tą lampką.

Ja cały czas szukam jakiejś ładnej pościeli na allegro. Chciałam mieć pościel z baldachimem bo zawsze mi się podobało jak takie malusie dzieciątko leżało w łóżeczku z baldachimem. I ludzie jak przyjadą oglądać małą to nie będą mi aż wciskac się i dmuchać na jej buzię tylko specjalnie będę tym baldachimem zasłaniać ładnie łóżeczko.

Ja w przyszłym tygodniu zamawiam taki komplet pościeli (kolor zielony - seledynowy), może Ci się też spodoba. Ja przejżałam allegro kilka razy i w tej pościeli od razu się zakochałam :)

15ele.pościel HAFTY z moskitierą 90x120 MILPOL (1826204136) - Aukcje internetowe Allegro

Sara pościel bardzo ładna,ale tez bardzo droga.

Ja baldachimu nie miałam i nie będę miała.Pościeli narazie nie kupuje,doszłam do wniosku,ze będzie ta po maciusiu,jest w zwierzątka taka żółto-zielona więc unisex.Łóżeczka jeszcze nie skręcamy.
A z ciuszkami to chyba przesadziłam :zawstydzona/y: Ostatnio segregowałam do prania i nazbierało się 6 pełnych pralek -białe x 2,różowe,jasne,ciemne i kombinezony +kurtki a to wszystko do rozm 62:szok::szok:
Tak więc z wyprawki ciuszkowej i pieluszkowej mam już wszystko,zostały takie rzeczy apteczne typu sudocrem,oilatum, alantan,frida,osłonki na brodawki i podkłady poporodowe.I tak się nad nimi zastanawiam,bo mam jedną paczkę,drugą jeszcze dokupię,a potem będę używała podpasek tych większych.Po ostatnim porodzie nie używałam w ogóle podkładów,bo w UK nie umiałam znaleźć i odrazu na podpaskach leciałam,a to jednak cieńsze i wygodniejsze niż te podkłady.
No i na pępek słyszałam,ze jest dobry octenisept.

Zastanawiałam się nad jeszcze jedną koszulą do karmienia.Mam dwie -jedna rozpinana,druga na ramiączkach i dwie do porodu-to chyba do szpitala starczy.tylko,ze ja nie cierpie koszul nocnych i się uparłąm,ze do spzitala biorę dwuczęsciową piżamkę również.Nawet ostatnio kupiłam w tesco,bo była 50% taniej.Nie jest typowo do karmienia,ale taka bez rękawów i z dużym dekoltem ,ze łatwo będzie cyca wystawić ;-)

Ostatnia edycja:
ja raczej też przesadziłam z wyprawką dla małej jak już pisałam na głównym od poniedz. zrobiłam już 4 prania zostało jeszcze 4:tak: pajacyków i body uzbierałam tyle że musiałam osobno prać pajace i osobno body bo bym nie upchała na 1 raz a poza tym nie lubię dużo wkładać do pralki :szok:
Gola tak mi się spodobały te osłonki z Ikea że sobie też fundłam do pokoju malej tylko muszę kupić z 2 storczyki do tych osłonek :tak:

a mi jeszcze zostało do kupienia z dla siebie jednej koszuli do karmienia, stanika, a po zatem to jeszcze lampki nocne jakieś herbatki na laktację na kolkę, zaparcia
kosmetyki i rzeczy apteczne mam już wszystkie chyba że jeszcze coś mi się przypomni
no i wózek w niedziele mamy jechać kupić a i jeszcze jeden pajacyk na 56 bo okazało się że mam tylko 2szt

my wczoraj kupilismy komodę i regał dla małej- do regału muszę dokupić koszyki, lampy- sufitową i nocną, no i jeszcze do jej pokoju musimy kupić rolety bo póki co nas oglądaja z bloku z przeciwka...
Ale gonicie z tym praniem!! Ja póki co dalej na walizkach ( a raczej na workach z ciuchami) i jeszcze tydzień tak będziemy mieszkać i dopieor się będę brać za przygotowania dla maluśkiej mojej królewny:-D

Agutek, ja słyszałam to samo co Ty i decyduję się na starą metodę ze spirytusem. Właśnie dzisiaj idę go nabyć i zastanawiam się, czy mi sprzedadzą, bo mojej koleżance w zaawansowanej ciąży nie sprzedali bo matki alkoholu nie powinny pić :-D

reklama
Do góry