reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

moja dzidzia juz ma - chwalimy sie co już mamy lub co kupiliśmy

ponko ja pierwsza paczke podkladow poporodowych zuzylam juz do odchodzacych wod plodowych i na czas porodu ;-)
Zalezy jakie kto ma krwawienie, ale jednak sporo schodzi tego, wiele wiecej niz przy miesiaczce zwyklych podpasek. Mnie chyba paczka starczala na 2 dni. Uzywalam ich ze 2 tyg a pozniej przeszlam na podpaski. No i krwawienie w pologu to czesto 6 tygodni (u mnie trwalo cos kolo miesiaca).
Wiec jak bedziesz miala wiecej paczek to i tak sie zuzyja :tak: Ja mam na razie dwie kupione, ale chyba dokupie jeszcze bo ja w aptece kupuje z karta rabatowa, a moj mąż nie ma tej karty :confused2:

margana u mnie niedaleko sa po prostu duze sklepy meblowe w ktorych tez jest szansa kupic parawan. Albo do takich typu Castorama, Obi, Leroy merlin, Prakticer bym zajrzala. A jak nie to internet zostaje :tak:

reklama
Gola super zakupy! Pokoik będzie piękny, pochwal się jak skończycie urządzać.
Ja teraz liczę na innych w robieniu zakupów, dziś prosiłam mamę, żeby kupiła mi lampkę nad łóżeczko, zobaczymy co przywiezie.

Dziewczyny, mam dziwne pytanie: czy któraś ma kota? Jeśli tak, to jak zabezpieczacie dziecięcy pokój, chodzi mi o drzwi z siatki, albo coś w tym stylu. Mam 2 koty, w tym 1 strasznie wścipskiego

No tak, tylko ja mam jednego kota, który pomimo kastracji, nie zmienił swoich upodobań i wczoraj "upolował" króliczka i wsadził mi go na półkę, (mają dziurę z wyjściem na pole). Co prawda sypialnia jest zamknięta i jest mała szansa, ,że coś nabroi ale nie chcę się martwić, szczególnie, że umie sobie otwierać szafki, szuflady, jest strasznie ciekawski i złośliwy. Drugi jest zupełnym przeciwieństwem :-) A pies nie wchodzi na górę. Decydowałam sie na dziecko wiedząc, że mam zwierzęta, ale ten króliczek na szafce mnie załamał:-( i nie wiem co zrobić.

Ja trochę martwię się o jednego kota, bo to indywidualista i do tego niezbyt łagodny. Będziemy od początku obserwować jak zareaguję na noworodka. Jeśli będzie trzeba działać to będziemy myśleć jak. Na razie nie zamierzamy wprowadzać żadnych zmian naszym zwierzętom, licząc że wszystko się samo poukłada, ale oczy trzeba mieć dookoła głowy. Moje koty są niewychodzące ze względu na ich bezpieczeństwo, a tym samym nie ma problemu przyniesienia do domu jakiś choróbstw czy innych niespodzianek.

Teraz żałuję, że moje wychodzą, ale mieszkając na wsi, musiałabym zamykać taras. A wychodzą, bo pierwszy, którego mieliśmy chodzi za nami jak piesek i nie wychodzi za ogrodzenie:-) ogólnie chyba nie wie, że jest kotem, reaguje na komendy, na swoje imię, jest nietypowy, więc ciężko nam było trzymać jednego w domu a drugiemu pozwalać na chodzenie za nami po ogrodzie. No i teraz mam problem.

Mialam kota ale w mieszkaniu w bloku, nie w domku. Niestety mial bardzo zly charakter i atakowal wiele osob, byl agresywny. Wiec z bólem serca musialam go oddac tacie, gdy rodzil sie Maciek.
Mysle ze jedyna rada na kota to zabezpieczyc drzwi do pokoju dziecka tak aby kot nie mogl wejsc w zaden sposob (zamykanie drzwi i okien). Albo pilnowac dziecko caly czas ;)

właśnie testuję nakładki formujące brodawki MEDELA Osłona piersi Formujaca wklęsłe brodawki (1837228172) - Aukcje internetowe Allegro i jestem zadowolona , w końcu mam nadzieje że będe mogła normalnie karmić piersią bez osłonek :)

Hej.CZytałam o tych nakładkach.Mam pytanie czy można je bezpiecznie stosować? Tzn. bez podrażniania sutków, które mogą wywołać skurcze? Na ulotce jest napisane że można, ale cz pytałaś się lekarza lub położnej? Jaka ich opinia?

reklama
AnnaJ ja co prawda nie mam problemów z sutkami, ale na szkole rodzenia, polecali takie rozwiązanie! I lekarz i położne.

Do góry