reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

moja dzidzia juz ma - chwalimy sie co już mamy lub co kupiliśmy

Wróciłam jakiś czas temu z hurtowni dziecięcej... mamy fotelik!

Zdecydowałam się po porozumieniu z teściami (oni fundowali) na maxi cosi cabrio fix z isofix, ma 5 punktów w skali bezpieczeństwa co jest dla mnie najważniejsze, pomimo, że fotelik nie był najtańszy no i było mnóstwo innych ładniejszych. Ale co mnie to obchodzi, skoro fotelik powinien spełniać swoją powinność i być bezpieczny w każdej sytuacji, tak więc cieszę się, że kupili nam właśnie ten :)
Dodatkowo teść dzisiaj zrobił nam szuflady w garderobie i poukładałam już wszystkie rzeczy Filipka na półkach.
Przyznam, że czasem mogę narzekać na teściów, ale oni chyba naprawdę mnie lubią i ciągle myślą o nas i o maluchu, pomagają nam nie tyle z obowiązku co z dobrych chęci i naprawdę można na nich liczyć w każdej sytuacji, a zwłaszcza finansowej albo gdy trzeba coś zrobić w domu jak te szuflady dzisiaj.

reklama
Ponko fajnie, że kompletowanie wyprawki idzie sprawnie. Miło dostawać w takich momentach pomoc od najbliższych, wtedy człowiek raduje się nie z samego prezentu, jako rzeczy materialnej, ale właśnie z gestu, że ktoś pamięta, angażuje się itd.
Choć czasem niektórzy robią to aż nadto :-) Jak to w życiu, umiar we wszystkim jest najlepszy.

ponko to gratuluję zakupu! Świetny wybór, tez go mam:-) Jaki kolorek wzięliscie?

Ja chciałam niebieski ale nie było, był do wyboru tylko czarny i czerwony więc wybrałam czarny. Będzie pasował do każdego rodzaju śpiochów, niezależnie od koloru :p Wiem, trochę próżna jestem, ale w sumie która mama nie chce, żeby jej maleństwo wyglądało jak model? :)

Też mam ten fotelik, zamówiłam w zestawie z wózkiem ,jestem zadowolona bardzo zakupu, wygląda na bardzo porządny, pewnie wszystko i tak wyjdzie " w praniu", ale na razie git :) Jak go montujecie, bo ja mam bez bazy, będziemy chyba przypinać pasami...

ponko wcale nie próżna! Ja bym nie kupiła jak by nie było tego koloru, który wybraliśmy;-) My mamy ten dżinsowy:-)

Majuska my na razie kupiliśmy bez bazy, bo baza kosztuje drugie tyle. Zobaczymy jak to będzie i może później dokupimy w zależności od tego jak nam sie bedzie sprawował na pasach i jak będzie z kasą.

hej kobietki :)
Wczoraj moja mama przywiozła ostatnią partię ciuszków, więc wzięłam się za przeliczenie, ile czego mam.... I szczerze mówiąc w liczbach to to nie wygląda tak strasznie, jak w komodzie :D

rozmiar 56:
body k. rękaw 17 szt, body d.rękaw 5szt, kaftaniki 8szt, komplety ( śpiochy + kaftanik) 5szt, bluzeczki d.rękaw 5szt, pajacyki 10szt, śpiochy 3szt, rampers d. rękaw 2szt, spodnie dresowe 2szt, dresy 1szt, kombinezon jesienno-zimowy 1szt, śpiworek do spania bez rękawów ( 0-6mc) 1szt.

rozmiar 62-68:
śpiochy 7szt, pajacyki 9szt, kaftaniki 4szt, bluzeczki d.rękaw 11szt, bluzeczki k.rękaw 6szt, sweterki (rozpinane z kapturem) 8szt, dres 1szt, kurteczki zimowe 2szt, komplety (kaftanik/sweterek+spodnie/śpiochy) 3szt, spodnie 3szt, body k.rękaw 1szt, kombinezon zimowy 2szt, k. spodenki 1szt, śpiworek do spania d. rękaw (3-6mc)1szt

Widzę, że muszę dokompletować bodziaków na 62-68. POza tym uzbierało się około 25 par skarpetek w rozmiarach od 0-6mc, buciki i paputki też z 3-4 pary i czapeczki kąpielowe, zimowe itp koło 10-15 szt :p

reklama
hej kobietki :)
Wczoraj moja mama przywiozła ostatnią partię ciuszków, więc wzięłam się za przeliczenie, ile czego mam.... I szczerze mówiąc w liczbach to to nie wygląda tak strasznie, jak w komodzie :D

rozmiar 56:
body k. rękaw 17 szt, body d.rękaw 5szt, kaftaniki 8szt, komplety ( śpiochy + kaftanik) 5szt, bluzeczki d.rękaw 5szt, pajacyki 10szt, śpiochy 3szt, rampers d. rękaw 2szt, spodnie dresowe 2szt, dresy 1szt, kombinezon jesienno-zimowy 1szt, śpiworek do spania bez rękawów ( 0-6mc) 1szt.

rozmiar 62-68:
śpiochy 7szt, pajacyki 9szt, kaftaniki 4szt, bluzeczki d.rękaw 11szt, bluzeczki k.rękaw 6szt, sweterki (rozpinane z kapturem) 8szt, dres 1szt, kurteczki zimowe 2szt, komplety (kaftanik/sweterek+spodnie/śpiochy) 3szt, spodnie 3szt, body k.rękaw 1szt, kombinezon zimowy 2szt, k. spodenki 1szt, śpiworek do spania d. rękaw (3-6mc)1szt

Widzę, że muszę dokompletować bodziaków na 62-68. POza tym uzbierało się około 25 par skarpetek w rozmiarach od 0-6mc, buciki i paputki też z 3-4 pary i czapeczki kąpielowe, zimowe itp koło 10-15 szt :p

Powiem Ci, że strasznie mnie zszokowałaś, bo my dostaliśmy całą masę ciuchów ale przebrałam to i zostawiłam o wieeele mniej niż Ty masz :-D Na razie na rozmiar 56 i 62 po ok. 25szt ubranek, w tym body, pajacyki, rampersy i koszulki. No i oczywiście dwa kaftaniki (mamy 4, jeszcze nie wiem jaki wybiorę, hehe), mnóstwo czapeczek i skarpetek. No, ale mimo wszystko wydaje mi się, że mamy tego STANOWCZO za dużo :-D W sumie zdałam sobie sprawę, że nawet jakbym musiała przebierać Filipka 5x dziennie to robiłabym pranie co 5 dni co nie jest raczej jakąś katastrofą, wręcz uważam, że to bardzo fajnie :-p

Do góry