reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

moja dzidzia juz ma - chwalimy sie co już mamy lub co kupiliśmy

Gola piękne te obrazki i literki, na tle kremowej ściany będą b.ładnie się prezentować.
Ja wybrałam białe z aplikacjami w kolorze błękitu i zieleni, bo ściany w pokoju Małego są żółte, lekko wpadające w limonkę. Będzie też sporo akcentów zielonych no i białe meble.
Już się nie mogę doczekać urządzania pokoiku, bo w głowie mam jego wizję, muszę tylko jeszcze trochę poczekać na meble i wtedy wszystko poskładamy :-) Na pewno się pochwalę jak wyszło, może rzeczywiście założymy na naszym prywatnym podforum wątek z pokoikami??

Angun pięknie będzie, fajne ciepłe kolorki Można założyć kącik, czy pokoik maluszka:)

reklama
Angun, Gola oj piękne pokoiki będą miały maluszki, też mi w oko wpadły te literki często je oglądam na allegro są bardzo efektowne, też jestem za tym aby założyć osobny wątek pokoik kącik dla maluszka z przyjemnością pooglądam ;-):tak:

Gola84 oj też zazdroszczę takiego Dziadka super mieć takiego :tak:

Gola obrazki są piękne, szkoda, że tak musiałam sie przyspieszyć z dokończeniem wyprawki, bo u mnie ściana teraz świeci pustką. A dziadka masz kochanego!
Dziewczyny aż mi słabo jak czytam jakie ilości ubranek macie dla dzieciątka! Ja mam zdecydowanie mniej, po prostu będe musiała częściej prać.

Cocca ja czuję, że po prostu nie zdążymy i tak wszystkich ciuszków założyć dzieciakom, tak szybko rosną, ścianę możesz "dopieścić" jak już urodzisz:) Zjadłam dziewczyny 3 paczki sezamków z biedronki :zawstydzona/y:

Gola łezka mi sie zakręciła w oku!! Bardzo lubię Twojego Dziadka!!!
Super macie pomysły na pokoiki!!
U mnie narazie pokój małej jest zawalony gratami:-( Kolorek mam lawendowy tam, ale myślałam szczerze mówiąc ze będzie jaśniejszy a jest dośc ciemny i w dodatku przechodzi na niebieski:-(
W załączeniu pokoik mojej córeczki na chwilę obecną:no::no::no:

Załączniki

• 100_4922.jpg
    100_4922.jpg
    26,6 KB · Wyświetleń: 71
  • 100_4923.jpg
    100_4923.jpg
    23,7 KB · Wyświetleń: 67
Onanana bardzo ładny kolor, miałam kiedys taki w sypialni!!! Pamiętaj, że jeśli jest świeżo malowany, to z czasem ten odcień złagodnieje.
My tez na początku nie mogliśmy się przyzwyczaić do intensywnego odcienia w pokoju Małego, ale teraz już jest delikatniejszy.

Niuniunia, ja też miałam taką długą listę, ale sukcesywnie ją realizuję. Naprawdę jest strasznie dużo do kupienia, chociaż niby tyle już mamy... :( Jutro jedziemy do hurtowni dziecięcej po część rzeczy, w niedzielę jeszcze chcę wybrać się z A. do IKEI po jakieś pozostałe rzeczy, ale przyznam, że nie wiem kiedy mi to kupimy. Ostatni dzień na to jest w weekend i we środę (ale wtedy jedziemy do USC załatwiać rzeczy związane z uznaniem nazwiska dla Filipa więc nie wiem ile zejdzie) a potem już w weekendy ja mam studia a mój A. przechodzi na pełen etat i pracuje 40h w tygodniu. Wątpię, żeby mu się po pracy coś robić chciało, a roboty, nawet tej w domu, jest jeszcze całkiem sporo...

Trochę mi szkoda, że nie będziemy mieli pokoiku dla Filipka tylko kącik z łóżeczkiem w naszej sypialni... zazdroszczę Wam większych mieszkań, powklejajcie potem zdjęcia jak to wygląda, bardzo jestem ciekawa :)

ponko maluszek w sypialni ma swoje zalety ;-)
Nie bedziesz sie stresowac ze go nie widzisz, czy nie sluszysz, czy tez biegac w nocy do pokoju obok.
My teraz mamy Macka w pokoju obok (a do niedawna spal z nami) wiec wiem ze to jest meczace wstawac w nocy ze 3 razy i isc do niego bo wola mame :baffled:
Za to niemowlaczka bedziemy miec w naszej sypialni i celowo tak zrobilam zeby sobie ułatwić zycie. Choc doskonale wiem ze jego lozko zmiesciloby sie w malym pokoju Macka, bo paradoksalnie jest tam wiecej przestrzeni niz w naszym dużym pokoju, ktory jest zawalony meblami.

reklama
onanana cudny kolor!! Ja się w ogóle nad bardzo chłodnym błękitem też zastanawiałam, Wasz lawendowy śliczny jest :) Pięknie będzie:)
My będziemy spać na sofie w pokoju dzidzi - jakoś nie wyobrażam sobie , żeby mała sama spała na razie

Do góry