reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

moja dzidzia juz ma - chwalimy sie co już mamy lub co kupiliśmy

katerinka

A jesli chodzi o ta posciel w rozm 200 na 220cm to juz od dawna powinnismy ja miec ;-) Co prawda łóżko mamy male i ta koldra jest naprawde ogromna w porownaniu do łóżka, ale to nic ;-) Zawsze wiekszy konfort spania gdy nie trzeba walczyc o kołdre.

Zgadzam się taka duża kołdra jest jak dla mnie konieczna, jak tylko zamieszkałam z moim przyszłym mężem to niedługo po musieliśmy kupić dużą.
Na małym łóżku też się dobrze śpi po taką dużą..;)))

reklama
Ja byłam wczoraj na zakupach i stwierdziłam, że jednak wolę allegro.

Zapytalam w stoisku dla dzieci w jakiej cenie jest posciel dziecieca bez wypelnienia a tu babka mi mowi ze 110zl. Ja szok! Bo to bardzo duzo jak na brak wypelnienia czyli sama poszewka na koldre, poduszke, ochraniacz i baldachim. Rozumiem gdyby tam bylo duzo czesci...

Chcialam w smyku kupic smoczek, co sie okazuje sa mega drogie. Chcialam kupic 2 smoczki aventu za 27,99 zl ale siostra mi odradzila bo ona swoje 2 corki wychowala na nuku i jest ok.

No fakt te ceny kosmiczna ja kupiłam pościel z flanelki za 40 zł a do wyboru miałam dwa przedziały cenowe 40 zł i 70 zł, za wypełnienie kołdra + podusia wyszło też ok 40 zł... i kupowałam w hurtowni

Hej dziewczyny! Mam pytanie, co planujecie zakładać na dziecko nowonarodzone na spacer?
Czy przy temperaturach 0 stopni wystarczy body+pajac+kombinezon i na to przykryć kocykiem???
Bo nie mam pojęcia czy kupować kołderkę do wózka czy nie??? Nie chodzi mi o ostre mrozy tylko wiatr,deszcz i temperatury nie spadające poniżej zera???

Julianna pytałaś o łóżeczko, wiec tak:
- Nie wiem o co Ci chodzi z poscielą, jeśli o rozmiar to kupiłam 120x90
- materac mam do tego ten: Materac HILDING BABY 60x120 dla dziecka - w 48h! (1809978989) - Aukcje internetowe Allegro
- materiał na samym łóżeczku wygląda bardzo ładnie, jedynie budka jest trochę wymiętolona, ale po rozpakowaniu nie prasowałam jej, więc nie wiem czy będzie się dalej gniotła
- stelaż wydaje sie bardzo solidny, mam wrazenie, ze nie powinno nic się wydarzyć, no ale to na 100% bedę mogła powiedziec jak juz dziecko bedzie w nim stawać. Nie chcę wiec sie konkretnie wypowiadać, wyjdzie w użytkowaniu.

Dodatkowo co Ci moge powiedzieć to budka z misiami jest fajna, ma tez pozytywkę z lampką i wibracjami oraz moskitierę. Ale najfajniejsze są płozy, po rozłozeniu których łóżeczko zamienia się w kołyskę. Ta funkcja jest jak dla mnie super!

My wczoraj zrobiliśmy kolejną turę zakupów dla Artiego-
- pościel SESTETTO-ZESTAW-6-ELEMENTOWY-BACTERIOSTATIC-kolekcja-TROPICAL-ISLAND-firmy-FERETTI.2336.jpg
- wanienkę,
- przewijak
- przybory toaletowe (nożyczki do paznokci, szczoteczkę do włosów z naturalnego włosia)
- dla mnie wkładki laktacyjne-
-ciepłą czapunię
Teraz tylko czekam na mebelki, które musimy odebrać z Poznania, w Ikei kupić dywanik i lampy do pokoju.
Na Allegro zauroczyły mnie kolorowe literki wieszane na ścianę i chyba zamówię:
DREWNIANE LITERKI 16cm IMIĘ DZIECKA prezent ozdoby (1816742171) - Aukcje internetowe Allegro

W październiku zamawiamy wózeczek i fotelik z Iso-Fixem i to by było chyba na tyle :-)

Ostatnia edycja:
Hej dziewczyny! Mam pytanie, co planujecie zakładać na dziecko nowonarodzone na spacer?
Czy przy temperaturach 0 stopni wystarczy body+pajac+kombinezon i na to przykryć kocykiem???
Bo nie mam pojęcia czy kupować kołderkę do wózka czy nie??? Nie chodzi mi o ostre mrozy tylko wiatr,deszcz i temperatury nie spadające poniżej zera???

Ja nigdy nie uzywalam kolderki do wozka tylko sam kocyk. Wszystko zalezy tez od wozka, bo ja mialam i mam teraz gondole z zasuwanym śpiworem wiec dobrze chroni od chłodu.

reklama
Angun fajna pościel, literki też fajne też je oglądałam fajne
a ja wczoraj przywiozłam od siostry wanienkę z Disneya łóżeczko które właśnie się składa jutro mam zamiar go umyć a dla siebie kupiłam koszulę do karmienia

Do góry