reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

moja dzidzia juz ma - chwalimy sie co już mamy lub co kupiliśmy

Dziewczyny, ale już macie tego dla dzieci :szok:
Ja zaczęłam prać i prasować, przygotowuję już ubranka. Niestety okazało się, że mam MAŁO bodków, więc trzeba dokupić jeszcze. Zazdroszczę tym, które dostały ubranka, ja o wszystko muszę martwić się sama :(

reklama
Sara to nie do końca tak, że te które dostaną ubranka to już mają to z głowy. Ja dostałam ubranka ale co się okazuje są bardzo ale to bardzo zniszczone i muszę też kupować nowe, bo te się nie nadają...

Ja za to też nie mam nic dla małej, ani łóżeczka, ani pościeli, ani kasy na to... Mogę jedynie jak narazie popatrzeć sobie w necie na te wszystkie rzeczy bo ciągle tylko spłacanie długów i rachunków... Ale cóż zrobić.

Julianna ale Ty to masz mnóstwo tych ciuszków... Ciekawe czy zdąrzysz je wszystkie założyć bo podobno dzieci szybko rosną... Szok. Ja mam troszkę tych ubranek i najmniej w rozmiarze 56 bo jak dziecko się urodzi 60cm to gdzie to założysz...

Ja sie dopiero biorę za listę potrzebnych rzeczy...

Ostatnia edycja:
Sara my też wszystko sami. Tzn mam wrażenie że teściowa to i by chciała coś od siebie ale strasznie boi się że odbiorę to jako że się wtrąca, a jeszcze jak sie mały urodzi będzie czas by rozpieszczać ;)
Jest też plusik tego, kupujesz to co chcesz, co się tobie podoba.
Niuniunia ja tez 56 mam mało dosłownie parę szt bodziaków i kafatników a reszta 62. Maluszek tak szybko urośnie że szkoda mi było kasy wydawać na ciuszki które poużywamy 2-3 tygodnie

Ostatnio edytowane przez moderatora:
Ja tez w rozmiarze 56 mam mało ciuszków, doslownie po 3-4 sztuki z kazdego rodzaju. Głównie kupowałam 62 i 68.

No i ja mam juz wszystko poprane, poprasowane, poukładane i torbę spakowaną. Jestem gotowa:-)

laski, nie wiem ile, ale też mam dużo ubranek 56 , 62 - praktycznie wszystko też sama kupowałam (moja mama jedynie też czasem w sklepach przyszalała)- a ile miałam radości, sobie jakbym kupowała to miałabym wyrzuty sumienia, że za dużo kasy, ale wiecie o czym mówię jak się dziecku coś kupuje jak to cieszy :-D A dziś dzwoni do mnie dziadek i zaczyna" Jak się czuje mamunia i Polunia, Małgosiu wiesz jak ja ją mocno kocham" - kochany człowiek! Jutro jadę do Niego:)

Gola jak tylko piszesz o dziadku, to oczy mi się szklane robią :-) Kochany jest, to prawda!!
Mi nawet cięzko przeliczyć, ile rzeczy mam w tym najmniejszym rozmiarze, bo w zalezności od firmy, mocno się różnią 56 jednej może być taki sam jak 62 innej, nie mówiąc juz o przedziale 0-3 miesiące, który jest b.szeroki.
jak zacznę prać i układać w szafie pewnie wyjdzie, ile ja tych rzeczy nagromadziłam, bo narazie leżą sobie upchnięte w kilka dużych siat :-)

Angun u mnie też wszystko w komodzie w reklamówach, nie wiem dokładnie ile. I to prawda niektóre 56 są jak 62, mam jedne body z H&M z serii I love mum w rozmiarze 62 i są jak 68 albo i większe
Zamówiła małej do pokoju takie 3 obrazki (te różowo beżowe- powinny fajnie wyglądać na kremowo - beżowych ścianach):http://allegro.pl/3-nowe-obrazeczki-next-ptak-kot-mis-pokoj-marzen-i1816977199.html i takie literki nad łóżko:http://allegro.pl/finezyjne-literki-20-cm-imie-dziecka-nowe-3d-i1827866286.html - wzór nr 33 :) Przyszły też dwa kombinezoniki dla Poli, jak się trochę odrobimy to zrobię foto (jeden cieńszy, drugi ocieplany mocno na zimę)

Ostatnia edycja:
Gola Twój dziadek jest wspaniały;)))) Sama chciałabym mieć dziadka ale niestety nawet go nie poznałam...

Co do ubranek to ja mam sporo w rozmiarze 62 wyglądających na 68. Niektóre są albo długie albo bardzo szerokie. Jak się maleństwo urodzi to dopiero zdecyduję czy trzeba coś dokupić. Ja mam o tyle dobrze, że mogę poprosić mamę albo siostrę żeby podjechały do sklepu i mi zakupiły kilka sztuk jakiś tam ubranek. Ale narazie wszystko mam, uważam, że na początek wystarczy mi tyle ile jest. Kilka rzeczy dokupiłam, kilka sobie po siostrach wybrałam i komoda się uzbierała.

Spisałam listę potrzebnych mi rzeczy - cała kartka A4....

reklama
Gola piękne te obrazki i literki, na tle kremowej ściany będą b.ładnie się prezentować.
Ja wybrałam białe z aplikacjami w kolorze błękitu i zieleni, bo ściany w pokoju Małego są żółte, lekko wpadające w limonkę. Będzie też sporo akcentów zielonych no i białe meble.
Już się nie mogę doczekać urządzania pokoiku, bo w głowie mam jego wizję, muszę tylko jeszcze trochę poczekać na meble i wtedy wszystko poskładamy :-) Na pewno się pochwalę jak wyszło, może rzeczywiście założymy na naszym prywatnym podforum wątek z pokoikami??

Do góry