reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

moja dzidzia juz ma - chwalimy sie co już mamy lub co kupiliśmy

Taki kombinezon mamy:
IMG_0945.jpg

reklama
Przeglądam "kartę wyprawkową" która była w zestawie chłopiec czy dziewczynka z próbkami i ulotkami.
Jest tam na liście np
- waciki do przemywania oczu, krocza-myślicie że takie zwykłe płatki jak do demakijażu są ok czy jakiś innych powinnam szukać?
-Pieluszki flanelowe-jeśli mam 10 tetrowych to flanelowe też kupić ?
-Rożki-2-3 sztuki potrzeba więcej niż 1 ??
-I jaki krem zakupić na pękające brodawki?
Może nie będzie potrzebny (naiwna? :tak: ) ale chyba dobrze mieć

To były moje ostatnie rozterki. chyba wszystko mam...

Teraz leci kolejna pralka ubranek pościeli itp w proszku Bobas (Dzidziusia w Auchan nie było)
W poniedziałek pakuję torbę-wprawdzie dużo czasu zostało ale niech sobie stoi :) Nie będę miała koszmarów że nie spakowana jestem :)

Położna w SR mówiła mi o zwykłych płatkach kosmetycznych do przemywania. Ja flaneli w ogóle nie kupuję, nie wiem po co dwa rodzaje pieluch, też stawiam na tetrę. Co do rożka, to rezygnuję zupełnie, bo wg mnie wystarczą dwa kocyki, z resztą przecież to jest ograniczenie malucha i czasem można potrzymać tak dziecko ale nie sądzę, aby to było rozsądne na dłuższą metę, dlatego ograniczyłabym się tylko do jednego.
Na krem na brodawki nic nie podpowiem, czekam na wypowiedzi doświadczonych mam, sama jestem zielona w tej dziedzinie ;)

A dzis zrobilam zakup promocyjny - dwa komplety poscieli 200x220cm po 35zl. Kupujemy dla siebie nowa kołdre zeby byla wieksza i zebysmy o nia nie musieli walczyc ;)
A Maciek dostanie teraz w spadku ta 160x200cm

Myśmy też ostatnio sprawili sobie kołdrę 200x200 i straaaasznie nam się tak fajnie śpi. Zwłaszcza, że ja wyrywam kołdrę notorycznie w nocy, bo się strasznie wiercę :-D

Wykańczając listę wyprawkowo-zakupową ostatecznie, dzisiaj dokupiłam używany laktator ,gratis do tego dostałam termosik na butelkę, w aptece internetowej zamówiłam (w ziko jest coś takiego-płacę przez internet, a za 3 dni w aptece odbieram bez kolejki-mina tłumu staruszków w kolejce-bezcenna) Alantan Plus na ewentualnie pokaleczone brodawki-za poradą nimfii , herbatkę na laktację i na kolki, wkłady Bella i podkłady Semi do przewijania albo na łóżko dla mnie.

Na następnych zajęciach SR w poniedziałek będzie mowa o pielęgnacji maleństwa, ciekawe czy się okaże że jestem przygotowana czy tez moje przekonanie że tak legnie w gruzach

Dziewczyny, co myślicie na temat tego zestawu? Cena i przydatność całego zestawu:
MEGA ZESTAW DO KARMIENIA PIERSIĄ TOMMEE TIPPEE (1825245061) - Aukcje internetowe Allegro
będę wdzięczna za opinie doświadczonych dziewczyn, może któraś ma ten laktator :-)
Julianna faktycznie zaszalałaś skoro masz jeszcze 2 razy tyle, ale z jednej strony się nie dziwię, wielka radość kupowanie takich rzeczy!
Katerinka z opinii znajomych i moich sióstr to trochę nieopłacalne, lepiej kupić normalne koło ratunkowe dla dziecka ;-)
Madzia super kombinezon!
Margana też mam dla Franka taką bluzę :-) ten kombinezon jest świetny i tani!
Agutek spodnie są rewelacyjne! i śliczny kombinezon.

Nimfii my też od dawna już śpimy pod kołdrą 200x200 no i inaczej sobie już nie wyobrażam;-) Kupie ten alantan.

Cocca ja mam ten laktator ,no i chyba jest ok innego nie uzywałam to nie mam prównania.Jeśli chcesz ręczny to ten będzie dobry.No i ten zestaw super:tak:Pojemnik do sterylizacji jak najbardziej sie przydaje nawet do sterylizowania innych rzeczy-butelek czy smoczków,butelki te małe też bardzo przydatne,chociaż wystarczyły by 2;-) ,smoczki raczej się też przydadza,tak jak i wkładki laktacyjne -są fajne cienkie.No i te pojemniczki na mleko to super rzecz.Ja kilkakrotnie chciałam sobie je kupić,bo to by gdzieś na wyjśćie wziąść odmierzona ilość mleka w proszku (bo gotowego nie można przetrzymywać,a znów jak nasypiesz do butelki to już ci się miara wody nie będzie zgadzać,więc super rzecz).Takze ja polecam!

Agutek super ciuszki!

A mi dzisiaj teściowa i jej mąż ( bardziej go jak teścia traktuje, niż rodzonego mojego K.) przywiozą gruby kocyk i wanienkę ^^ Więc kolejne zakupy będę miała z głowy :)

NO i przywieźli :):)

Wanienka :)

Kocyk akrylowy Bobas 80x110cm

I , uwaga uwaga, zadeklarowali się, że kupią łóżeczko :)!!!!

Ostatnia edycja:
reklama
Do góry