reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

moja dzidzia juz ma - chwalimy sie co już mamy lub co kupiliśmy

reklama
Dobra.... mniej więcej już ogarnęłam. Plan jest taki:
1. kupić łóżeczko :
Drewniane
lub
Turystyczne 1
Turystyczne 2

2. kupić materacyk:
Pianka
lub
Lateks

3. kupić pościel + dodatki
Pościel + wypełnienie
+
Rożek usztywniany
+
Przybornik
+
Dodatkowe prześcieradło

4. Kupić wyprawkę dla siebie do szpitala:
- mini zestaw kosmetyków ( żel pod prysznic, szampon, odżywka)
- żel do hig intymnej// biały jeleń
- 2 ręczniki
- klapki do kąpieli
- kapcie
- 2 ręczniki
- 2 koszule do karmienia
- 2 staniki do karmienia
- szlafrok
- wkłady poporodowe
- majtki poporodowe
- wkładki laktacyjne

5. Kupić brakujące drobiazgi + kosmetyki dla Młodego:
- Sudocrem na odparzenia
- Olian do kąpieli
- gaziki ze spirytusem do pępka
- pieluszki
- krem/ oliwka po kąpieli
- 2x butelka antykolkowa
- smoczek uspokajający
- grzebyk/szczotka
- husteczki nawilżane
- woreczki na pieluszki
- laktator
- podkłady pod prześcieradło
- mały zapas proszku Dzidziuś/ Lovela

Jak to wszystko będę miała- mogę iść rodzić :D

Ostatnia edycja:
Julianna jak będziesz kupować łóżeczko turystyczne to moim zdaniem lepsze jest to drugie ,bo to pierwsze jest krótsze o 20cm a to sporo ,jak maluch będzie większy to będziesz musiała je szybko wymienić na inne większe

Margana a jaką pościel dokupujesz? i jaki materacyk? Jaki jest materiał? Bardzo gniotliwy ? I generalnie, stelaż jest solidny? Jak dzidzia zacznie stawać na nogi i łapać się krawędzi, to nie przechyli łóżeczka??

reklama
katerinka powiem ci ze ja mam w okolicy z 10 roznych aptek ktore ciagle kusza to nowymi promocjamit nie mamy kolejek w Ziko aptece wiec kupuje tan "na zywo" bez wczesniejszego zamawiania, a ceny te same co w internecie;-)
Jednak bardziej wole promocje apteki Dbam o zdrowie gdzie mam karty rabatowe i jak jest cos w promocji to nieraz zaoszczedze z 10-20zl na jakims leku.

A jesli chodzi o ta posciel w rozm 200 na 220cm to juz od dawna powinnismy ja miec ;-) Bo u nas walka o kołdre byla conoc, poza okresem letnim gdzie mąż śpi odkryty. A jak przyszly takie noce kiedy Maciek wskoczyl nam do łóżka to musialam sie przykrywac kocem bo kołdry juz dla mnie nie starczalo :baffled:
Co prawda łóżko mamy male i ta koldra jest naprawde ogromna w porownaniu do łóżka, ale to nic ;-) Zawsze wiekszy konfort spania gdy nie trzeba walczyc o kołdre.

Do góry