reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

moja dzidzia juz ma - chwalimy sie co już mamy lub co kupiliśmy

reklama
Przeglądam "kartę wyprawkową" która była w zestawie chłopiec czy dziewczynka z próbkami i ulotkami.
Jest tam na liście np
- waciki do przemywania oczu, krocza-myślicie że takie zwykłe płatki jak do demakijażu są ok czy jakiś innych powinnam szukać?
-Pieluszki flanelowe-jeśli mam 10 tetrowych to flanelowe też kupić ?
-Rożki-2-3 sztuki potrzeba więcej niż 1 ??
-I jaki krem zakupić na pękające brodawki?
Może nie będzie potrzebny (naiwna? :tak: ) ale chyba dobrze mieć

To były moje ostatnie rozterki. chyba wszystko mam...

Teraz leci kolejna pralka ubranek pościeli itp w proszku Bobas (Dzidziusia w Auchan nie było)
W poniedziałek pakuję torbę-wprawdzie dużo czasu zostało ale niech sobie stoi :) Nie będę miała koszmarów że nie spakowana jestem :)

Katerinka_2
* jak dla mnie jesli masz tetry to Ja bym flanelowych juz nie kupowala.
* a co do rozka jesli masz 1 to na pewno wystarczy(ja bym nie kupowala wiecej niz 1 bo jest to jednak niepotzrebny wydatek a jak rozek sie ubrudzi i bedziesz musiala go wyprac to na ten czas zawsze mozna zastapic taki rozek kocykiem,zawinac dzieciatko i tez bedzie ok)
* waciki te do demakijazu sa dobre sa okragle a i tez widzialam takie prostokatne sa wieksze ale na pewno te okragle tez beda dobre
* co do kremu do brodawek to na pewno bedzie dobry ten BEPANTHEN i mozna go rowniez stosowac przy odparzeniach u dziecka wiec jest taki 2w1 i dla mamy i dla dziecka:tak:

Ostatnia edycja:
Agutek mi się tez nie otwiera :-(
Katerinka ja myślę,ze to o zwykłe waciki chodzi.Co do pieluch to wystarczą te tetrowe,ja wprawdzie miałam jeszcze 3 flanelowe,ale tak naprawde to przydaly mi sie jako prześcieradełko do wózka (jedna) a pozostałe dwie to prawie nieużywane.rożek w zupełności jeden wystarczy,no chyba,ze się zabrudzi itp to zeby mieć na zmianę,ael generalnie ujdzie bez dodatkowych.
Krem na sutki...i tu też mam problem,bo miałam linomag i nic nie pomógł,teraz nie wiem czego używać.

Co do prania to ja kupiłam mleczko Loweli.W Polo była promocja na Dzidziusia z płynem do płukania,ale na płynie było napisane,ze dla dzieci od 3 lat!!!:szok: dobrze,ze doczytałam,bo bym w nim płukała:szok: No i ciągle nie zaczęłam prać:zawstydzona/y:

katerinka krazku nie uzywalam i teraz tez nie bede. No bo w pologu i tak sie chodzi z wielka podpaska non stop to wydaje mi sie ze tej dziury w poduszce to niewiele czuc.

Ja robilam waciki z waty bawełniano wiskozowej. Ona ładnie sie zawija na palcu i robilam sobie właśnie takie waciki - mniejsze i wieksze w zaleznosci od potrzeb. Można kupic watę juz uformowana w takie kłębki, ale to drożej wychodzi.
Pieluch tetrowych mialam 20 sztuk przy Macku a i tak kazalam dokupic mężowi 15szt bo mi nie wystarczaly. A uzywalam ich tylko do wycierania buzi/piersi podczac karmienia i kladlam na przewijak przed przewijaniem.
Pieluch flanelowych mialam 5 szt i uzywalam ich tylko aby polozyc na nich glowke dziecka do snu np w wozku.
Tym razem dokupilam jeszcze 4szt flanelowych podszytych cerata pod spodem, aby uzywac ich do wietrzenia pupy malucha.
Rożek mialam jeden, a teraz zakupilam sobie nowy, a tamten stary bedzie na zapas.
Na brodawki mialam Bepanthen ale wtedy jeszcze nie wiedzialam ze ten sam sklad jest w Alantanie Plus (a jest polowe tanszy). Teraz mam Alantan Plus i bedzie stosowanych na brodawki i na pupe maluszka.

Madzia tez polecam Alantan Plus na brodawki :tak: To ten sam skladnik co w Bepanthenie poszerzony o alantoine.

A dzis zrobilam zakup promocyjny - dwa komplety poscieli 200x220cm po 35zl. Kupujemy dla siebie nowa kołdre zeby byla wieksza i zebysmy o nia nie musieli walczyc ;)
A Maciek dostanie teraz w spadku ta 160x200cm

Katerinka
* mysle, ze waciki jak najbardyiej moga byc
* ja slyszalam, ze pieluszek nigdy za wiele i do wszystkiego sie przydaja. Ja mam 20 tetrowych i 8 flanelowych, do tego 4 flanelki z ceratka. Flanelki sa przydatne do podlozenia np. w wozku, u lekarza jak trzeba rozebrac dziecko, czy do przewiniecia w warunkach pozadomowych.
*ja kupilam jeden rozek i to tez nie za drogi, bo nie kazde dziecko lubi spac w czyms takim, wiec nie wiadomo czy w ogole sie przyda, a zawsze moxna dokupic
* do brodawek wiele mam poleca Bepanthene, ale pewnie kazdej co innego podpasuje i trzeba probowac samemu

katerinka nie zapomnije tez sprawdzic liste do szpitala Ujastek ;) Na stonie internetowej tez podaja wiele przydatnych rzeczy ktore trzeba miec.

Hmm...więc jeszcze raz załącznik: IMG_5217.jpg

reklama
Katerinka też mam tylko 10 pieluch tetrowych, nie wiem czy starczy. Jak się okaże, że braknie to dokupię;)
agutek czadowe ciuszki! Będzie mały elegancik Ja też chcę mieć siostrę :-D

Do góry