reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

moja dzidzia juz ma - chwalimy sie co już mamy lub co kupiliśmy

Hej. Ja planuję smarować pupkę chyba po każdej zmianie pieluszki, tylko różnymi specyfikami....raz sudocrem, raz alantan, raz linomag.
Dobrze jest też wietrzyć pupkę, ale niestety u noworodka to trudne...;)))

Taką mieszkanką łatwo też o uczulenie....skóra małego dziecka lubi konsekwencję. Decyzja należy oczywiście do ciebie.

Ja też planuję po każdej zmianie pieluszki smarować pupcie delikatnie sudocremem.
Mam jednak pytanie jak to jest z chłopcami, czy jajeczka też się smaruje???

Można. Sama zobaczysz jaką wrażliwą skórę ma maluszek...czy trzeba wszystko smarować na około czy nie.

już kiedyś pisałam więc się powtórzę Mojemu Kubie po sudocremie odparzenie się zaogniało i robiło jeszcze większe , najlepszy okazał się krem Nivea

kupiłam w końcu butelki :-) akurat mieli promocję na Dr.Browns 3 szt w cenie 2 więc wziełam ,w sumie przy Kubie też ich używałam na starcie a dopiero potem zmieniłam na Avent :-)

Każde dziecko inne, ja używałam sudokremu non stop i na okrągło i nigdy nie miałam problemów z pupą syna.

Własnie kupiłam małej kombinezonik,w sumie tak trochę bez namysłu,bo zbytnio sie nie przyglądałam innym aukcjom:sorry: ,ale bynajmniej mam z głowy w co ją ubiorę na wyjście ze szpitala.Aaa no i uziowy jest :-D

Śliczny kombinezonik...mnie rozczulają dziewczynki w uziowym ;-)

A póki co planuje zamówić taki na jesień:
4PORY ROKU KOMBINEZON Z ŁAPKAMI I STÓPKAMI 62 (1811605561) - Aukcje internetowe Allegro - kolor pistacja:-)

Jak myślicie - na jaką pogodę sie naki polarkowy przyda? Do ilu stopni mniej więcej?

A tu nasze wczorajsze zdobycze:
Zobacz załącznik 390899Zobacz załącznik 390900Zobacz załącznik 390901Zobacz załącznik 390902

Zdobycze super....śliczne ubranka....fajna czapa :)
Co do kombinezonu - ja też mogę urodzić w połowie października (daj Boże, żeby to była połowa, nie wcześniej) i nie kupuję kombinezonu polarkowego tylko zwykły. Najwyżej małego cieniej ubiorę pod kombinezon, ponieważ zanim przejdziemy werandowanie itd...to będzie już koniec października.

Udało mi sie ten chaos trochę ogarnąć, skończyła sie panika że tyluu rzeczy mi brakuje UFF tylko zostały podkłady bella i laktator do kupienia

Gratuluję :)

Ja też przed wizytą u gina byłam w sklepie, po parę rzeczy, jak zrobię foty dla siostry to wam się też pochwalę :)

reklama
Margana ja myślę tak jak Agutek -najwyzej pod spód cieniej się malucha ubierze.Poza tym jeśli masz juz kurteczke misiową to w październiku wystarczą jakieś cieplejsze gatki typu jeansy,sztruksy czy grubsze dresowe a pod spód śpioszki lub rajtuzki.
Zapomniałam napisac,ze strasznie mi się podobają twoje zdobycze,zwłaszcza te białe butki :-)

no i ja również dzisiaj zebrałam się w sobie i cyknęłam fotki obecnych zakupów :)

ubranka cz1. r56

ubranka cz2. r62/68

ubranka cz3. kurteczki

bujaczek

śpiworek do wózka

fotelik zdj1

fotelik zdj2

Nosidełko-fasolka

nosidełko w użyciu :)

w ciągu tygodnia dojdzie jeszcze 2 razy tyle ciuszków, mama powiedziała, że to co dzisiaj przywiozła to może 30% całości :p Trochę mnie poniosło :zawstydzona/y:
NO i oczywiście jeszcze trzeba kupić łóżeczko, drugi kocyk ( grubszy do łóżeczka, nie kupuję pościeli), wanienkę, przewijak.... Ech, trochę kasy jeszcze ubędzie ;)

Ostatnia edycja:
Margana,Juianna, Madzia śliczności ! Dziś nabyłam w Rossmanie paczkę Pampersów Newborn 1 (2-5kg) za 25,90. Kupiłam mała oliwkę Bambino (nie wiem czy mi się przyda), mały Sudocrem i krem pielęgnacyjny Nivea. Kupiłam też miękką piłeczkę i miękką grzechotkę - misia. Nie mam jeszcze kombinezoniku żadnego (chcę jeden cieńszy np polarkowy, albo welurkowy i jeden grubszy).
AAAaa bym zapomniała przyszedł dziś kocyk kremowy Bobas - dziewczyny śliczny jest! Dziękuję WAm bardzo za WAsze opnie i pomoc, buziorki :*:*

Madzia, agutek dziękuje za sugestie odnośnie kombinezonu. Jeszcze sie zastanowię:baffled:

Julianna super ciuszki i rzeczywiście sporo tego:-)

Gola cieszę się, ze kocyk Ci sie podoba. Mi sie w ogóle podoba, ze te wszystkie kocyki dzidziusiowe są takie milutkie i mieciutkie:-)

Margana super zdobycze, te biale buciki sa przeslodkie.

Julianna niezly asortyment juz masz:-)

Madzia sliczny kombinezonik

Katerinka widze ze zakupy ruszyly pelna para.

Ja dzis po wizycie u lekarza tez odwiedzilam dzieciecy sklep i kupilismy wanienke z termometrem, stoja do wanienki i przewijak.
Pozniej wkleje zdjecia.

Dziewczyny a czy kupujecie coś co się nazywa "krąg poporodowy" ? jakieś poduszki z dziurką czy coś w tym stylu???

Ostatnia edycja:
Ania ponoć te buteleczki są dobre, reklamują je jako typowo antykolkowe. Są plastikowe czy szklane?
kupiłam plastikowe , szklane nie były w promocji ;-)
Własnie kupiłam małej kombinezonik,w sumie tak trochę bez namysłu,bo zbytnio sie nie przyglądałam innym aukcjom:sorry: ,ale bynajmniej mam z głowy w co ją ubiorę na wyjście ze szpitala.Aaa no i uziowy jest :-D Kombinezon z żyrafką 0-3 mies. (1810322990) - Aukcje internetowe Allegro
śliczny :tak:
śliczne zdobycze ,chociaż butki mnie najbardziej rozczuliły :tak::-)
Każde dziecko inne, ja używałam sudokremu non stop i na okrągło i nigdy nie miałam problemów z pupą syna.

Ja też przed wizytą u gina byłam w sklepie, po parę rzeczy, jak zrobię foty dla siostry to wam się też pochwalę :)
zgadzam się że każda pupa inna :tak::-) ,chciałam tylko odpisać Bryszce że zdarzają się przypadki na które ten krem nie pomaga a wręcz działa odwrotnie ;-)
no i ja również dzisiaj zebrałam się w sobie i cyknęłam fotki obecnych zakupów :)

ubranka cz1. r56

ubranka cz2. r62/68

ubranka cz3. kurteczki

bujaczek

śpiworek do wózka

fotelik zdj1

fotelik zdj2

Nosidełko-fasolka

nosidełko w użyciu :)

w ciągu tygodnia dojdzie jeszcze 2 razy tyle ciuszków, mama powiedziała, że to co dzisiaj przywiozła to może 30% całości :p Trochę mnie poniosło :zawstydzona/y:
NO i oczywiście jeszcze trzeba kupić łóżeczko, drugi kocyk ( grubszy do łóżeczka, nie kupuję pościeli), wanienkę, przewijak.... Ech, trochę kasy jeszcze ubędzie ;)
super rzeczy ,miałam identyczne nosidełko (to ostatnie foto) ale tylko raz przymierzyłam młodego i nigdy go nie użyłam , było też głośno o tym bo w stanach się dziecko udusiło w czymś takim , mam jednak nadzieje że u ciebie się spisze :tak:
Dziewczyny a czy kupujecie coś co się nazywa "krąg poporodowy" ? jakieś poduszki z dziurką czy coś w tym stylu???
po pierwszym porodzie nie używałam niczego ,więc teraz też nie kupuje , w ostatneczności można kupić zwykłe koło do pływania dla dzieci i wyjdzie na to samo ;-)

reklama

Jestem pod wrażeniem...jesteś przygotowana :)

AAAaa bym zapomniała przyszedł dziś kocyk kremowy Bobas - dziewczyny śliczny jest! Dziękuję WAm bardzo za WAsze opnie i pomoc, buziorki :*:*

Cieszę się, że jesteś zadowolona :)

Nie, ale znam mamy, które sobie bardzo chwaliły, szczególnie jeśli dodatkowo borykały się z hemoroidami po porodzie.

Pochwalę się tym co moja siostra znów dla małego kupiła, a moje wczorajsze zdobycze rzucę jak z łóżka się zwlekęZobacz załącznik 391029
pencil.png

Do góry