Hej. Ja planuję smarować pupkę chyba po każdej zmianie pieluszki, tylko różnymi specyfikami....raz sudocrem, raz alantan, raz linomag.
Dobrze jest też wietrzyć pupkę, ale niestety u noworodka to trudne...))
Taką mieszkanką łatwo też o uczulenie....skóra małego dziecka lubi konsekwencję. Decyzja należy oczywiście do ciebie.
Ja też planuję po każdej zmianie pieluszki smarować pupcie delikatnie sudocremem.
Mam jednak pytanie jak to jest z chłopcami, czy jajeczka też się smaruje???
Można. Sama zobaczysz jaką wrażliwą skórę ma maluszek...czy trzeba wszystko smarować na około czy nie.
już kiedyś pisałam więc się powtórzę Mojemu Kubie po sudocremie odparzenie się zaogniało i robiło jeszcze większe , najlepszy okazał się krem Nivea
kupiłam w końcu butelki :-) akurat mieli promocję na Dr.Browns 3 szt w cenie 2 więc wziełam ,w sumie przy Kubie też ich używałam na starcie a dopiero potem zmieniłam na Avent :-)
Każde dziecko inne, ja używałam sudokremu non stop i na okrągło i nigdy nie miałam problemów z pupą syna.
Własnie kupiłam małej kombinezonik,w sumie tak trochę bez namysłu,bo zbytnio sie nie przyglądałam innym aukcjom ,ale bynajmniej mam z głowy w co ją ubiorę na wyjście ze szpitala.Aaa no i uziowy jest
Śliczny kombinezonik...mnie rozczulają dziewczynki w uziowym ;-)
A póki co planuje zamówić taki na jesień:
4PORY ROKU KOMBINEZON Z ŁAPKAMI I STÓPKAMI 62 (1811605561) - Aukcje internetowe Allegro - kolor pistacja:-)
Jak myślicie - na jaką pogodę sie naki polarkowy przyda? Do ilu stopni mniej więcej?
A tu nasze wczorajsze zdobycze:
Zobacz załącznik 390899Zobacz załącznik 390900Zobacz załącznik 390901Zobacz załącznik 390902
Zdobycze super....śliczne ubranka....fajna czapa
Co do kombinezonu - ja też mogę urodzić w połowie października (daj Boże, żeby to była połowa, nie wcześniej) i nie kupuję kombinezonu polarkowego tylko zwykły. Najwyżej małego cieniej ubiorę pod kombinezon, ponieważ zanim przejdziemy werandowanie itd...to będzie już koniec października.
Udało mi sie ten chaos trochę ogarnąć, skończyła sie panika że tyluu rzeczy mi brakuje UFF tylko zostały podkłady bella i laktator do kupienia
Gratuluję
Ja też przed wizytą u gina byłam w sklepie, po parę rzeczy, jak zrobię foty dla siostry to wam się też pochwalę