reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

moja dzidzia juz ma - chwalimy sie co już mamy lub co kupiliśmy

reklama
Bryszka i ja tez mama wlasnie taki kombinezon w paski :-)

agutek ja mam spiworek welurowy i polarowy dla noworodka (z dlugim rekawkiem i bez rekawkow), a bawelniany dla wiekszego maluszka okolo pol roku, gdy bedzie juz troszke cieplej.

winki ja nastawiam sie na to ze zaloze np samego bodziaka i do spiworka (zamiast spioszkow), a jesli bedzie naprawde chlodno w mieszkaniu no to oczywiscie body, spiochy i dopiero do spiworka. Wtedy kolderki juz nie trzeba, co najwyzej jakis kocyck. Zalezy w jakim mieszkaniu sie mieszka i jaka temperatura w nim panuje.
Choc wiadomo ze lepiej aby bylo chlodniej, a dziecko ubrac cieplej.
Pieluszki z wycieciem na pepek jak dla mnie sa niepraktyczne, bo ponoc nie na kazdy brzuszek pasuja, no a jak pepuszek sie zagoi po 1-2 tyg to juz te pieluszki sa calkiem zbedne,.

Ostatnia edycja:
dziewczyny powtórzę moje wczorajsze pytanie tutaj wczoraj chciałam kupić krem Linomag z cynkiem ale w 3 aptekach w których byłam był tylko Linomag bez cynku który Wy kupujecie lub macie już kupiony ;-)

reklama
Mirelka ja planuję kupić Linoderm Plus (z alantoiną)
http://www.lekolandia.pl/linoderm-plus-alantoina-masc-od-dnia-zycia-p-2824.html
Ponoć fajnie natłuszcza i izoluje dupcię przed drażniącym działaniem kupki i siuśków.
Poza tym raz na jakiś czas będę używać Sudocremu (np.jak pojawi się jakieś zaczerwienienie)ale nie na stałe, bo za bardzo wysusza skórę i sama nie wiem, czy stałe stosowanie cynku jest dobre dla dziecka. Będę go używać raczej jako leku.

Ostatnia edycja:
Do góry