reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

moja dzidzia juz ma - chwalimy sie co już mamy lub co kupiliśmy

reklama
a ja jestem po zakupie wózka i fotelika kupiliśmy chicco, jutro może zrobie zdjęcie i pokaże bardzo fajny i funkcjonalny, spacerówka starcza na dość długi czas , bo jest duża , a na spacerówke rozłożoną wkłada się gondole i zapina więc jest 2 w 1 jakby, do tego fotelik z daszkiem w komplecie. Mamy już też łóżeczko, materac, przewijak, wanienke, rożek, kupiłam też ochraniacze na łóżeczko, ale takie nie wielkie żeby też małego nie zadusić w koło ;) a ciuszków to teraz jak nie miałam mam za dużo, bo już nawet nie mam gdzie je schować parę szuflad w komodzie zajełam musimy szafe kupić, mały to będzie miał w czym chodzić do roku czasu , bo w róznych rozmiarach kupowałam :) zwariowałam na tym punkcie. Jak tak patrze na to wszystko to już nie mogę się coraz bardziej małego doczekać, a teraz muszę zacząć kupować te drobne rzeczy smoczek, butelke, pieluszki, szczoteczke,laktator i takie tam, no i jeszcze muszę kupić małemu kołdrę z podusią i pościelą, ale to już w październiku mam zamiar ...

andrzelika -widzę, że ty też nie leniu****esz :) Gratulują udanych zakupów...ile radości :) Prawdą jest, że bardzo trudno jest się powstrzymać :)

Mój mąż wczoraj mówi, jak chcesz to kupuj, bo ciągle o tym mówisz...ale uprawiam "próbę charakteru", może jeszcze tydzień się powstrzymam :-D

andrzelika1989 to już naszykowana jesteś..:-)mi jeszcze w sumie wózek został i nie mogę się zdecydować jaki chce już kilka typów miałam a w następnym tyg chce kupić a mam dylemat...

zakupy dla Poluni: wczoraj: śpiworek, 2 czapeczki i komplet tuniczka z getrami (śpiworek z wyprzedaży 35 zł z 70)
Prezent od cioci i wujka z wakacji we Włoszech: bodziak, pajacyk, rampersik i espardyle na lato
Sweterek zrobiony ręcznie - dzisiejsza niespodziewajka, body białe i żółta bluzeczka i sztruksiki - wyprzedaż w Coccodrillo
Zapomniałam jeszcze zrobić foto lali - zrobię przy okazji ;-)
Ahaa i butle i smoczek, kupił mój chłop - i to był ostatni miły akcent z jego strony ;/

Załączniki

• DSC_0010.jpg
    DSC_0010.jpg
    90,9 KB · Wyświetleń: 89
  • DSC_0011.jpg
    DSC_0011.jpg
    32,3 KB · Wyświetleń: 93
  • DSC_0012.jpg
    DSC_0012.jpg
    65,7 KB · Wyświetleń: 89
  • DSC_0014-2.jpg
    DSC_0014-2.jpg
    28,5 KB · Wyświetleń: 95
  • DSC_0015.jpg
    DSC_0015.jpg
    73 KB · Wyświetleń: 84
agutek79, ankusch- mój mąż nie zabardzo chciał już wózek kupować wymyslał mi , że na koniec itp, a ja się uparłam i tyle :p i musiał, a wiedział, że inaczej przykość mi sprawi, a teraz sam zadowolony z zakupu i się napatrzeć nie może wszystkim pokazuje, a co najlepsze mówi, ja bym już chciał żeby się urodził , ja mówie no niech jeszcze posiedzi chociaż ponad miesiąc niech mu się płucka rozwiną i może wyskakiwać ;)

A z tymi ciuszkami to naprawdę ciągle coś człowiek zobaczy i nie może się powstrzymać, ja już mam za dużo, nie wiem czy wszystkie mały zdąrzy ubrać tym bardziej taki klops wielki...

andrzelika1989 super sporo już masz no i wózek już kupiony ja nadal myślę jaki w niedziele może przejedziemy się pooglądać wózki ;-)
Gola super wszystkie ciuszki ładnie się prezentują :-)

Gola słodziutkie te ubranka, a buciki pierwsza klasa !!!

Czekam na zamówione mebelki, może będą pod koniec miesiąca albo na początku października. Dywan mam już upatrzony z IKEI.
Sporo będzie zielonego, szukałam lampy pod kolor i oczywiście spodobała mi się najbardziej wycofana już ze sprzedaży (to się nazywa mieć szczęście!). Wózeczek w październiku, wtedy już chyba wszystko będzie skompletowane.

reklama
andrzelika ja tez czuje ze mam za duzo ciuszkow ;) Ale sporo uzywanych, wiec tak sobie mysle ze bede uzywac tych nowych slicznosci jakie nakupilam a uzywki beda w razie awarii. Moze byc tak ze wielu ciuszkow maluch nie zdazy zalozyc, zwlaszcza typu body czy spiochy/pajace bo dziecko szybko rosnie na dlugosc i z nich wyrasta i sie nie miesci. Cos takiego jak kaftaniki czy spodnie starczaja na dluzej ;)
Mialam takie spodnie uniwersalne z bawelny ktore zakladalam noworodkowi (byly jako dlugie) i pozniej roczniakowi (a byly wtedy juz do kolan, idealne na lato ;)
Albo kurteczka ktora miala napisane rozm 0-3 msc to jakby sie upszec to i do pół roku starczala :)

Do góry