reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

moja dzidzia juz ma - chwalimy sie co już mamy lub co kupiliśmy

reklama
Angun ja mam marne pojecie na temat kosmetykow dla dzieci ale polecila mi go moja przyjaciolka ktora ma 1.5 rocznego syna i od poczatku uzywa wlasnie tego zelu i jest zadowolona.

Właśnie poczyinłam zakupy po długich namysłach kupiłam Elektroniczna nianię
PHILIPS - AVENT Elektroniczna niania DECT SCD520 (1767064404) - Aukcje internetowe Allegro
przy córce miałam gorsza wersję ale bardzo mi sie przydawała (mieszkam w dużym domu)
kupiłam też
ZESTAW STARTOWY PHILIPS AVENT 260 ml 260ml BUTELKA (1767165492) - Aukcje internetowe Allegro
bo wątpię czy będę karmić piersią
leżaczek fisher price, FISHER PRICE LEŻACZEK BUJACZEK L0539 3w1 -KURIER!- (1766731145) - Aukcje internetowe Allegro
a także dywan do pokoju dziecka
DYWAN KIDS 5 WZORÓW 150x200 DYWANY DLA DZIECI (1761676188) - Aukcje internetowe Allegro
teraz zostało mi do kupienia łóżeczko myślę o tym co kupiła Margana mne sie też pdoba takie turystyczne bo dłżej posłuży niż te tradycyjne drewniane takie miałam i znów nie chcę!!

To konkretne zakupy poczyniłaś Alma. ja też wahałam się nad nianią (ew.połączoną z monitorem oddechu), ale mamy tylko 3 pokoje, także nie inwestowałam w ten sprzęt. Może później będzie potrzebny??

alma super zakupy! Łóżeczko stoi już złozone i jest super! Budka z misiami jest zdejmowana, moskitiera na zamek, pozytywka z lampka i wibracjami nakładana na ramę łóżeczka. No i bardzo ważne, ze jest podwieszana podłoga dla maluszka. Ale najfajniejsze sa płozy do bujania, po rozłozeniu których robi sie z łóżeczka kołyska:-)
A ja czekam na opinię na temat leżaczka-bujaczka, bo myśle o tym samym:tak:

Dziewczynki a co myslicie o tym materacu z Ikea. Ja go chyba kupie, choc pojecia nie mam jaki naprawde powinnien byc.

VYSSA SOMNAT Materac do łóżka dla dziecka - IKEA

Ja kupiłam materacyk z IKEA ale ten jeden z tańszych (za 60zł). Był dość twardy na moje oko, więc uznałam, że nie będę przesadzać z wydawaniem kasy :) Ale ten droższy o którym piszesz też był całkiem niezły, jak kupowaliśmy w niedzielę to przeglądałam wszystkie i ten był po prostu za drogi.

Winki sama chcę kupić materac lateksowy bez żadnych dodatków, dobrze jeśli ma dodatek naturalnego lateksu (wiadomo, im większy tym droższy materac).
Nie wiem, jaką gęstość ma ten materac, który wkleiłaś, jeśli ma powyżej 20 kg/m3, to jest dobry.

reklama
Margana taki leżaczek używało kilkoro moich znajomych i bardzo go chwalili ja przy corce 7 lat temu miałam zwykły i byłam z niego zadowolona więc myślę że to dobry zakup i sie bardzo przyda.jest już mozliwy do używania zaraz po urodzeniu ale ja myślę, że te 3 tyg odczekam!!I w tym modelu co ja wybrałam najbardziej podobają mi sie zabawki jedna gra druga jest też fajna i trzecia z boczku ale ważne żeby one były nie za nisko i nie za wysoko tu są w sam raz.
Dzięki za opis łóżeczka chyba tez się na takie zdecyduję.

Do góry