reklama
AnnaJ007
Fanka BB :)
Też jestem na etapie szukania materaca do łóżeczka.Pomogłyście mi dużo swoimi wypowiedzimi.
Gryka kokos mnie po pierwsze nie interesowała od początku,po drugie w Holandii gdzie obecnie mieszkam nawet takich gryczano kokosowych nie ma!To chyba wymysł na polski rynek.
Zastanawiam się nad aerosleep materac oddychający + specjalna nakładka też oddychająca.
Napiszcie mi jeszcze jaka grubość materaca jest najlepsza?
Gryka kokos mnie po pierwsze nie interesowała od początku,po drugie w Holandii gdzie obecnie mieszkam nawet takich gryczano kokosowych nie ma!To chyba wymysł na polski rynek.
Zastanawiam się nad aerosleep materac oddychający + specjalna nakładka też oddychająca.
Napiszcie mi jeszcze jaka grubość materaca jest najlepsza?
kasiek2511
ANNA to tak jak ja. Gryka-kokos mnie nie interesuje. Od początku myślałam o piance. Słyszałam, że materac musi mieć co najmniej 10 cm grubości.
Margana podała tu fajnego linka na aukcję i raczej się zdecyduje na ten materacyk.
Margana podała tu fajnego linka na aukcję i raczej się zdecyduje na ten materacyk.
Ja też cały czas drążę temat i interesuje mnie czysty materac lateksowy bez dodatków (kokos, gryka), tak jak ten:
MATERAC LATEKSOWY HEVEA 140X70 MEDICA MATERACYK (1801814355) - Aukcje internetowe Allegro
Okazało się, że jednak nie ma takiej słabej gęstości, jak pisała Margana (być może ten sprzedawca z Allegro się pomylił)
Ja pisałam do producenta i innego sprzedawcy tych materacy i ma gęstość 58 kg/m3, a to dobry wynik.
Margana mi tu dużo podpowiedziała, więc teraz tylko kwestia ceny i kupować!
MATERAC LATEKSOWY HEVEA 140X70 MEDICA MATERACYK (1801814355) - Aukcje internetowe Allegro
Okazało się, że jednak nie ma takiej słabej gęstości, jak pisała Margana (być może ten sprzedawca z Allegro się pomylił)
Ja pisałam do producenta i innego sprzedawcy tych materacy i ma gęstość 58 kg/m3, a to dobry wynik.
Margana mi tu dużo podpowiedziała, więc teraz tylko kwestia ceny i kupować!
Margana
Julianna, tak jak pisałam Angun, dla mnie dodawanie kokosa do tak dobrego materaca jest zbędne. W tych piankach i lateksach chodzi o elastyczność, a taki kokos to desta, bez sensu. Poza tym moze uczulać. Ale to moje zdanie.
Anna tu nie chodzi o grubość tylko gestość. Musi ona być wieksza niż 20kg/m3.
Anna tu nie chodzi o grubość tylko gestość. Musi ona być wieksza niż 20kg/m3.
reklama
No to dalyscie mi dziewczyny do myslenia z tym materacem, do tej pory myslalam ze gryka, pianka, kokos ale chyba jeszcze nad tym posmysle.
Jezeli ktoras z was jest zainteresowana kosmetykami Mustela dla kapieli niemowlat to podaje linka, maja niezla promocje, ja wlasnie dokonalam zakupu, to moja oierwsza rzecz do pielegnacji malej :-)
http://www.e-farm.pl/p/1619/MUSTELA...oworodkow-i-niemowlat-2x-DUOPACK.html]MUSTELA
Jezeli ktoras z was jest zainteresowana kosmetykami Mustela dla kapieli niemowlat to podaje linka, maja niezla promocje, ja wlasnie dokonalam zakupu, to moja oierwsza rzecz do pielegnacji malej :-)
http://www.e-farm.pl/p/1619/MUSTELA...oworodkow-i-niemowlat-2x-DUOPACK.html]MUSTELA
Ostatnia edycja: