reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

moja dzidzia juz ma - chwalimy sie co już mamy lub co kupiliśmy

agutek79 oczywiscie dam znac, jednak przesylka narazie trafi do mojej mamy wiec przekaze jej opinie, dopiero potem wszystko hurtowo zostanie wyslane do mnie, wiec ja zobacze to dopiero za kilka tygodni, ale z tego co pamietam to ty planujesz zakupy dopiero na koniec wrzesnia wiec do tego czasu powinnas znac juz mojej mamy i moja opinie na temat MamoTato :)

reklama
Dziewczyny czy do standardowego łóżeczka 120x60 lepiej kupić pościel właśnie o takich wymiarach czy trochę większą np.120x90 czy 130x100
Ta ostatnia to troche duża.
Przyznam, że w sklepie ostatnio oglądałam kołderki i były tylko w dwóch rozmiarach 120x60 i 100x135. Jestem zdziwiona tym ostatnim wymiarem bo jakaś wielka mi się wydawała, no i łóżeczek o takich wymiarach nie ma.No ale skoro było ich tyle w sklepie to chyba sie sprzedają dla niemowlaków?
Do tej pory myślałam, że kupię pościel i kołderkę o wym. 120x60 a teraz już sama nie wiem?

Ostatnia edycja:
kasiek ja mialam dokladnie ten sam problem, czesc dziewczyn polecila mi 100x135, a czesc ma 120x60. Ja w koncu sie zdecydowalam na ta wieksza, jest jej wiecej w sklepach wiec chyba jest ku temu powod. Moja przyjaciolka tez mi polecila ta wieksza.

Ja zamówiłam 120x 60, myślę że na długo wystarczy:tak:
Dziewczyny jakby Was interesowało to w Biedronce jest Veet do depilacji różowy ( 3 minuty) za 9,99 zł - 2 opakowania. Ostatnio go chwaliłyście więc kupiłam na próbę, a cena wydaje mi się ok:-)

Onanana szkoda,ze wcześniej ani ja ani ty do biedronki nie zaglądnełyśmy,bo ja ostatnio w tesco podwójne opakowanie kupiłam za 19,99:eek:

Angie, Kasiek szczerze mówiąc to ja się nie spotkałam z rozmiarem 120x60:no: 120x 90 to tak.Mi sie wydaje,ze taki w zupełności wystarcza.Mój 3-latek ciągle spi pod tą kołderką. A i tak była ona moim zadniem ciut za duża do łóżeczka 120x60.Na poczatku składałam na pół-na jednej połówce kładłam małego,a drugą nakrywałam. Na ten rozmiar jest tez mnóstwo poscieli.

Agutek ja właśnie dla starszaka mam MamoTato i jestem zadowolona.Kolory do dzisiaj trzymaja,a wypełnienia się nie zniszczyły nawet po praniu w pralce.Jedyne co to ochraniacz mógłby byc grubszy,bo mi się zwijał,ale to tez dlatego,ze ma wiązanie to zagłówka łózeczka ,a ja łózeczko mam z pełnym zagłowkiem,więc wiązałam tylko po bokach.
Zamawiałam wtedy przez allegro i dość szybko dostałam przesyłkę.

ja właśnie dla starszaka mam MamoTato i jestem zadowolona.Kolory do dzisiaj trzymaja,a wypełnienia się nie zniszczyły nawet po praniu w pralce.Jedyne co to ochraniacz mógłby byc grubszy,bo mi się zwijał,ale to tez dlatego,ze ma wiązanie to zagłówka łózeczka ,a ja łózeczko mam z pełnym zagłowkiem,więc wiązałam tylko po bokach.
Zamawiałam wtedy przez allegro i dość szybko dostałam przesyłkę.

No więc problem mam z głowy, dziękuję Madziu, zamówię sobie te akcesoria z ich strony. Rzeczy mają bardzo ładne, ceny też nie najgorsze i większość można u nich kupić (pościel, rożki itd).

reklama
Ja biorę jako pościel standard z IKEA, tam jest chyba tylko jeden wymiar. Są tanie i dość dobre gatunkowo, z resztą na chwilę obecną nie stać nas na żadne luksusy. Jak sobie myślę, że na łóżeczkowe sprawy pójdzie ok. 300zł, a laktator i pojemniki na pokarm drugie tyle no i jeszcze pewnie zapomniałam o połowie rzeczy i przypomnę sobie za późno...
Z resztą mój A. to by wszystko na ostatnią chwilę, bo on nie ma czasu i magisterkę musi skończyć i obronić za miesiąc. Ja wiem, że to ważne, ale się jednak martwię, że nie kupimy wszystkiego bo zawsze będzie "zaraz zaraz". A ja samochodu wziąć nie mogę bo prawa jazdy nie mam, więc sama nie pojadę po takie bajery... Już się zapowiedziałam, że na koniec miesiąca ma być WSZYSTKO gotowe, każda rzecz kupiona i uszykowana, nawet zacznę wtedy powoli prać ubranka :) Mam nadzieję, że się ze wszystkim wyrobię, termin na początek listopada i 3 weekendy w październiku zajęte, więc ja nic nie zdążę już wtedy załatwić :p

Do góry