reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

moja dzidzia juz ma - chwalimy sie co już mamy lub co kupiliśmy

też mam pościel 120x90 :)
a myślałyście o takim pamiętniku Album pamiętnik - pierwsze 5 lat dziecka A Geddes (1779144669) - Aukcje internetowe Allegro , właśnie sobie go kupiłam i czekam aż do mnie dojście ,tzn w PL już u mamy jest i ona mi ma wysłać paczkę i mówiła że śliczny jest :)) ,mam podobny dla Kuby tylko nie na 5 lat i jestem strasznie zadowolona bo mamy pamiątkę na całe życie ,kiedy pierwsze słowo , a kiedy ząbek itp :) ,zresztą mam fioła na tym pkt i mam całe pudełko pamiątek : test ciążowy , pierwsze body ,pierwszy smoczek itp :) , dla niuni też będe robić takie pudełeczko :)

reklama
Hej.
Też myślę nad takim pamiętnikiem, bardzo fajna sprawa...Nawet pomyślałam o takim tylko w wersji czerwonej.Jadę niedługo do Polski to oszukam go w sklepie a jeśli nie to zamówię na allegro.
Pudełko z pamiątkami też już zaczęłam kompletować...to znaczy test ciążowy mam, zdjęcia usg...ręsztę będę systematcznie dokładać;)

Ania super taki pamiętnik!!! Ja nie mam kompletnie żadnej pamiątki z mojego dzieciństwa- jedno zdjecie na które załapałam sie przypadkiem z okazji komunii brata. nikt nie wiem kiedy zaczęłam chodzić, mówić itd. więc chciałabym prowadzić mojej córci takie coś:tak:

Zastanawiam się czy kupić butelkę 150 czy lepiej większą.
Taka mała się przydaje?
Wydaje mi się, że na krótko starcza i sama nie wiem czy jest sens.
Co o tym myslicie?

Moje butelki z Aventu maja po 125ml i 260ml ;-) Tych mniejszych mialam dwie dla Macka (teraz zamowilam trzecia ze wzgledu na dobra promocje), a ta wieksza mialam jedna. Taki zestaw mi wystarczyl.
Wiekszej butelki niz 260ml nigdy nie uzywalam a wiem ze sa i takie.
Wedlug mnie mniejsze butelki sa bardzo prkatyczne zeby podac w nich pozniej soczek czy herbatke, albo mala porcje mleka w nocy gdy nie chcialam aby maluch juz najadal sie do pelna w nocy.

Jesli chodzi o kolderki to mnie sie wydaje ze lepszy ten rozm 120x90 do mniejszego lozka. Taka 135x100 to bardziej by mi pasowala do lozka o wymiarach 140x70. Ale kazdy robi co uwaza za stosowne ;)
Ja mialam 120x90 posciel i starcza na 2-3 lata zycia dziecka wiec jak dla mnie w sam raz do lozeczka szczebelkowego.

AniaSm przy Macku nawet nie pomyslalam o takim pamietniku a i tak dostalam wlasnie od rodziny z Angli tego typu ksiazeczki tylko ze na pierwszy roczek zycia dziecka :)
tym razem pewnie tez dostane a jak nie to kupie tez tylko na pierwszy rok zycia dziecka, zeby bylo sprawiedliwie ;)

Ostatnia edycja:
Ja kupiłam ładny zeszyt i sama będę coś takiego prowadzić :) Wywołam pierwsze zdjęcia, w tym nawet powklejam jakieś z USG itd. Tak więc będzie odcisk rączki i nóżki, zdjęcie pierwszego ząbka, pierwszej gwiazdki itd. Lubię strasznie robić takie rzeczy, więc zajmę się tym osobiście :D

AniaSm śliczna ta księga.Moze też taką kupię,ale nie wiem czy od razu nie 2 bo dla Maciusia mam taki kalendarz z pierwszego roczku i na jego podstawie mogłabym pouzupełniac dane, z resztą dużo pamiętam.
Ponko można i tak,ale kurcze ja nie miałam na to czasu jakoś.Za to mam pudełko pełne pamiątek-włoski,pierwszy smoczek,grzechotka,nawet balon z pierwszych urodzin.
A stópki najpierw odbijaliśmy co 2 m-ce,a teraz co roku:tak:

Chcialam Wam podrzucic linki do sprzedawcy u ktorego zamowilam zdaje sie fajne rzecz w dobrej cenie ;)

Moze ktos tez skorzysta.

Śliczne PIELUCHO CERATKI polska flanela KOLOROWE (1763399848) - Aukcje internetowe Allegro

WIOSENNE buciki kapcie dla niemowląt 13 kol. (1768233492) - Aukcje internetowe Allegro

Puszysty Kocyk mikrofibra 76x102 BOBAS 7 kolorów (1771140169) - Aukcje internetowe Allegro

STANIK biustonosz CIĄŻOWY bezszwowy 6 kol NOWOŚĆ (1775224470) - Aukcje internetowe Allegro

OSŁONKI piersi brodawek 2szt Babyono rozm. M (1782130544) - Aukcje internetowe Allegro

BUTELKA AVENT 125 ml ze smoczkiem 125ml (1782756595) - Aukcje internetowe Allegro

Kapciuszki, staniki i kocyk najbardziej mi sie podobaja. Mam nadzieje ze sie nie zawiode.

Poza tymi rzeczami wzielam jeszcze nakladki na toalete do szpitala, pokrowiec na przewijak, podklady poporodowe Belli, skarpetki frotte, myjke.
Maja fajne kosmetyczne rzeczy.

Nimfii
Dostałaś już te kocyki i jak Ci się na żywo podobają, bo też chcę kupić?

pepsi dzis dopiero wplacilam kase a wiec przesylka pod koniec tygodnia albo w nastepnym. Ale dziewczyny tutaj pisaly ze maja wlasnie te kocyki i ze sa zadowolone - miekkie tylko jednostronne. Jak dla mnie wystarczy jednostronny za ta cene ;)

reklama
Do góry