reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

moja dzidzia juz ma - chwalimy sie co już mamy lub co kupiliśmy

Angie no to wielkie zakupy porobiłaś.:-)
Zakupy dla maluszków zawsze sprawiają tyle radości.

Ja się właśnie zastanawiam nad butelkami i nie wiem na jaką firmę się zdecydować.Myślę o Avencie, TT albo dr. Browns.
Co myślicie o tej trzeciej firmie? Miała któraś z Was? Czytałam opinie w necie i dużo pochwał było tych buteleczek.
Smoczki chcę kupić 2 z Aventu(0-3) i jeden NUK(0-6).Tyle narazie wiem.
Myślałam również żeby jedną buteleczkę kupić szklaną bo słyszałam, ze dłuzej trzyma ciepło.Narazie się zastanawiam.

reklama
witam dziewczyny mam do sprzedania spodnie jeansowe ciazowe H&M roz 38 z bawełnianym pasem na brzuszek w super stanie na wysoka dziewczyne oraz rozne rzeczy dla malego chlopca od 56-62 same firmowki jak cos to pisac na priv

A ja w koncu zaczelam zakupy i moj T nawet sie dolaczyl.
Wczoraj i dzis w sumie kupilam 7 par body z dlugim rekawem roz 56 i 62, 3 pajacyki, 2 bluzeczki, 2 kompleciki: spodenki, bluzeczka i czapeczka, do tego jeszcze podrzewacz Elektroniczny Podgrzewacz Do Butelek IQ Avent Philips SCF260/37 | Karmienie | Karmienie butelką | Podgrzewacze do butelek | MamaBebe.pl i zestaw startowy butelek z Aventu Zestaw startowy dla Noworodków Avent Philips SCD270/00 | Karmienie | Karmienie butelką | Butelki | MamaBebe.pl nareszcie mam jakies konkrety i zaraz mi lepiej :-)

A lozeczka Klupsia sa naprawde super, tez kupuje z tej firmy :-)

Gratuluję udanych zakupów :) My używaliśmy Aventowskich rzeczy i nigdy się nie zawiodłam....z podgrzewacza do dziś korzystam, a sterylizator w szafie czeka...na pewno będziesz zadowolona, to bardzo dobra firma.

Ja się właśnie zastanawiam nad butelkami i nie wiem na jaką firmę się zdecydować.Myślę o Avencie, TT albo dr. Browns.
Co myślicie o tej trzeciej firmie? Miała któraś z Was? Czytałam opinie w necie i dużo pochwał było tych buteleczek.
Smoczki chcę kupić 2 z Aventu(0-3) i jeden NUK(0-6).Tyle narazie wiem.
Myślałam również żeby jedną buteleczkę kupić szklaną bo słyszałam, ze dłuzej trzyma ciepło.Narazie się zastanawiam.

Tak jak pisałam wyżej, avent polecam gorąco....TT nie znam, pięć lat temu nie były takie popularne, a Mr Browna koleżanki kupowały przy kolkach dziecięcych....podobnie jak Medelę...ale to już indywidualna sprawa.

Zastanów się czy potrzebujesz smoczka z Nuka jeśli nie planujesz butelek z tej firmy.

To wszystko tylko moje zdanie...wybór należy do każdej z nas

Ze szklanymi butelkami nie mam doświadczenia :)

Ostatnia edycja:
angie super zakupy :)
kasiek ja używałam przez pierwsze miesiące dr.Browns a potem się przeniosłam na butelki aventu , generalnie podobały mi się te Browns ,ale nie widzę większej różnicy pomiędzy , teraz rozważam zakup TT
agutek u mnie sterylizator aventowski czeka na szafie ;) hehe

Dziewczyny ,mnie wszyscy tak nastraszyli ,ze dziecko tylko do jednych smoczkow sie przyzwyczaja ,i potem nie chce zadnych innych ,ze kupilam wszystko TT. Wczoraj kupilam laktator elektryczny tez z TT. Wyglada jak dojarka do krow. Nie mam slowa. ciekawe czy bede miala pokarm ,zeby wszystkich tych gadjetow uzywac. U mnie jakichkolwiek mebli wciaz brak :-)

Dziewczyny malowanko ostatnio u nas było i mąż rozłożył mi w sobotę łóżeczko i komodę z firmy Klupś ja mam z żyrafką jest cudna ślicznie wygląda...polecam :-) jeszcze troszkę malowanka zostało już niedługo an stronkę w całości powrócę..:-)

Butelki TT też są podobno antykolkowe,mój mały bynajmniej kolek nie miał,ale nie wiem czy to zasługa akurat butelek:sorry:
Mi one bardzo odpowiadały i nawet wczoraj przejżałam te po Maciuniu i w sumie są w stanie idealnym,nawet miarka nie starta,więc nie wiem czy będe kupowac nowe.Wprawdzie te są w wersji boys ,bo niebieskie ze stateczkami,ale co tam:-p No moze na jedną różową nową się skusze ;-) Smoczki mam też nowe,jeszcze nieużywane ten najmniejszy rozmiar,więc zakup z głowy ;-)
Co do smoczkó butelkowych i uspakajających tej samej firmy,to ostatnieo też mieliśmy wszystko z TT,ale to taki raczej mój wymysł był,bo smoczek butelkowy i tak miał inny kształt od tego uspakajającego,więc co za różnica jaka firma.
Teraz w promocji kupiłam dwa smoczki aventu,a widziałam,ze TT mają całkiem zbliżony kształt.

Ankush juz się nie mogę doczekać aż wstawisz fotki :-) napewno będzie cudownie.

Ja idę dzisiaj zamawiać szafę do dzieciaków,w sumie nic specjalnego,ale za to duuuża-na 180 cm:-) i na tym mi najbardziej zależy. I tak pomyśleliśmy ,ze nakleimy na nią jakieś fajne naklejki z myszką miki,bo już taki motyw mamy w pokoju dziecięcym,a na przyszłosć się je pozdzira jak młodzież wyrośnie z takich dziecięcych dekoracji.

A wieczorem ide do koleżanki po ciuszki dla Majeczki,podobno ma całe dwa wory :-)

Aneczka najlepszy dla maluszka jest materac z pianki wysokoelastycznej albo lateksowy. Ja kupiłam ten:
Materac HILDING BABY 60x120 dla dziecka - w 48h! (1759010628) - Aukcje internetowe Allegro
Najtańszy jaki znalazłam o odpowiedniej gestości. A i firma dobra, wiec powinien posłużyć na długo.

Zgadzam się z tą opinią. Najlepsze są lateksowe lub piankowe tylko wysokiej jakości,żeby miały cyrkulację powietrza.
Jeśli chodzi o gryka-kokos to luska gryczana pod wplywem wody(zalany,zmoczony materac) puchnie i rozwijają sie na tym bakterie,roztocza.Gryka i kokos sa odpadami przemyslowymi,ten kokos to wiory po prostu.
Ja kupię lateksowy lub piankowy.

Madzia737 [/B] mam chwilę to pyknełam fotki łóżeczka i rzeczy Martynki w jednym miejscu jeszcze przewijak nie zamontowany ale to już jak się urodzi będzie...jak uporam się z malowaniem to wszystko będę powoli układać..

DSCN2232.jpgDSCN2233.jpg

Ostatnia edycja:
reklama
Dziewczyny ,mnie wszyscy tak nastraszyli ,ze dziecko tylko do jednych smoczkow sie przyzwyczaja ,i potem nie chce zadnych innych ,ze kupilam wszystko TT. Wczoraj kupilam laktator elektryczny tez z TT. Wyglada jak dojarka do krow. Nie mam slowa. ciekawe czy bede miala pokarm ,zeby wszystkich tych gadjetow uzywac. U mnie jakichkolwiek mebli wciaz brak :-)

To prawda, że niektóre dzieci się przyzwyczajają, ale widziałam i takie, dla których było wszystko jedno. Myślę, że gorzej jest dziecku przejść z cyca na butlę :)
A laktator zobaczysz czy Ci się przyda...ja nie wyobrażałam sobie życia bez laktatora przy pierwszym synu, żałowałam, że nie miałam elektrycznego, bo ręcznym musiałam się trochę namachać, a początek wyglądał tak, że albo karmiłam, albo siedziałam i odciągałam niekończący się nawał pokarmu :)

Dziewczyny malowanko ostatnio u nas było i mąż rozłożył mi w sobotę łóżeczko i komodę z firmy Klupś ja mam z żyrafką jest cudna ślicznie wygląda...polecam :-) jeszcze troszkę malowanka zostało już niedługo an stronkę w całości powrócę..:-)

Widziałam zdjęcia...śliczne meble, piękny będziecie mieć pokoik dla maleńkiej :)

Ja idę dzisiaj zamawiać szafę do dzieciaków,w sumie nic specjalnego,ale za to duuuża-na 180 cm:-) i na tym mi najbardziej zależy. I tak pomyśleliśmy ,ze nakleimy na nią jakieś fajne naklejki z myszką miki,bo już taki motyw mamy w pokoju dziecięcym,a na przyszłosć się je pozdzira jak młodzież wyrośnie z takich dziecięcych dekoracji.

A wieczorem ide do koleżanki po ciuszki dla Majeczki,podobno ma całe dwa wory :-)

Duża szafa to skarb, zmieścisz rzeczy dzieciaczków i łatwiej o porządek. My jak poupychaliśmy rozsądniej rzeczy Szymcia to okazało się, że połowa mebli jest do dyspozycji brata :)

Miłej wizyty u koleżanki....masz fajnie, że dostaniesz tyle ubranek.
Ja niestety większość do rozmiaru 68 muszę kupić...oliwka powyłaziła na starych ubrankach Szymonka i musiałam je wyrzucić. Z większą rozmiarówką jest już lepiej :)

Do góry