reklama
AniaSm
Fanka BB :)
ja moczyłam pieluszkę lub ręcznik i kładłam na grzejniku ,w tym roku dostaliśmy nawilżacz ale nie wiem czy będziemy go używaćTeraz zastanawiam się nad nawilżaczem powietrza na zimę. Chyba kupię takie zwykłe zbiorniczki ceramiczne na grzejnik. Słyszałam, że te drogie nawilżacze niszczą meble i panele. Sama nie wiem co o tym myśleć?
kasiek2511
Aneczka ja kupuję materac ze zwykłej pianki ale taki gruby, żeby miał ok. 10 cm. grubości.Położna na SR mówiła mi kiedyś, że taki wystarczy w zupełności.
Dziewczyny tu na forum pewnie kupują gryka-kokos. Jak widac to zależy kto czego szuka. Wydaje mi się, ze każdy jest dobry.
Ja wolę gąbkę bo jest bardziej miękka i nie chce żeby dziecko miało tak twardo ale to ja.
Dziewczyny tu na forum pewnie kupują gryka-kokos. Jak widac to zależy kto czego szuka. Wydaje mi się, ze każdy jest dobry.
Ja wolę gąbkę bo jest bardziej miękka i nie chce żeby dziecko miało tak twardo ale to ja.
AniaSM próbowałam z cieknącymi ręcznikami na grzejniku, ceramicznymi pojemniczkami i z nawilżaczem i uwierz, że nawilżacz o niebo lepiej się spisuje. Nie miałam tej zimy infekcji gardła czy wysuszonej śluzówki, co wcześniej się często zdarzało.
B
Bryszka
Gość
Ja też mam gryczano-kokosowy, tak doradzili w sklepie, był zresztą najdroższym modelem.Też wydał mi się okropnie twardy ale kiedyś Nimfi wkleiła link do artykułu o materacach dla maluchów i podobno właśnie najistotniejsze jest to by był dość twardy dla zdrowia kręgosłupa, miękkie gąbkowe czy piankowe materace są zalążkiem do wszelkich wad i krzywizn, małe dziecko jest lekkie i nie odczuwa tej twardości tak jak nam się zdaje...Więc nie myślcie że kupując twardy materac doprowadzicie do traumatycznych przeżyć maluszka;-)
Bryszka wsumie to masz rację, nie zamierzam oszczędzać na zdrowiu mojego dziecka, ale skoro my przeżyliśmy( nawet nie wiem na jaki ja materacu spałam) to i chyba nasze pociechy tez to przetrwają
właśnie sobie uświadomiłam że jeszcze tyle rzeczy nie mam, a butelek to ile trzeba kupic i jakiej gramatury.ja zamierzam karmić piersią choć nie wiem czy mi będzie dane, ale na stanie to wypadałoby coś mieć
na każdym kroku, tyle wątpliwości, mam nadzieje, że przy drugim dziecku będę mądrzejsza
właśnie sobie uświadomiłam że jeszcze tyle rzeczy nie mam, a butelek to ile trzeba kupic i jakiej gramatury.ja zamierzam karmić piersią choć nie wiem czy mi będzie dane, ale na stanie to wypadałoby coś mieć
na każdym kroku, tyle wątpliwości, mam nadzieje, że przy drugim dziecku będę mądrzejsza
reklama
AniaSm
skoro cieknące to może za mokre były , a tak na poważnie to przecież i tak każda zrobi co uważaAniaSM próbowałam z cieknącymi ręcznikami na grzejniku, ceramicznymi pojemniczkami i z nawilżaczem i uwierz, że nawilżacz o niebo lepiej się spisuje. Nie miałam tej zimy infekcji gardła czy wysuszonej śluzówki, co wcześniej się często zdarzało.